Annny
|
Spodaj sem brala temo, ki je jo odprla BONI*..o neješčih otrocih. Prosim za mnenja, ker sem res v skrbeh. Danes smo imeli pregled pri pediatru pri 9. mesecih.. Naja je velika 71 cm in težka SAMO 7050 g!!! Pediater je rekel, da je na spodnji meji po teži (glede na tiste njihove tabele) in da se mora v naslednjih 3 mesecih zrediti za 800 g. Vprašal me je tudi, ali kaj je. Sem mu povedala, kako je z našo hrano, ampak ne vem, če mi je čisto verjel. Bom napisala še tukaj, koliko naša Naja poje. Ob 8h zjutraj spije 2, 5 dl mlečne kašice na flašo. Ob 10.30 papca sadno kašico (s keksi, tudi skutko itd.)- 2,5 do 3 dl. Ob 13-14h papca kosilo (zelenjava, riž, krompir, kuskus, testenine, včasih mesek itd...)- 2,5-3 dl! Ob 16.30 papca sadno ali kako drugo kašico- 2,5 dl. Ob 21h spije 2,5 dl mlečne kaše na flašo- spet 2,5 dl. Zdaj mi pa povejte,a je to normalno!!!??? Punca je naravnost "požrešna" in vpije name, če ne dobi hrane TAKOJ in točno toliko, kot bi rada. In pri vsej tej hrani ima borih 7 kil!! Moram povedati, da ji kuham tako, kot za naju dva...zdravo, okusno, skratka.. Sem že pomislila na trakuljo. Imam občutek, da ima zelo hitro prebavo, ker kaka 'v velikih količinah' 2-3 krat dnevno. Tudi moj :love: ima tako hitro prebavo in cela njegova družina, tako da je to verjetno podedovano, saj ne vem.. No, drugače je pa za svojo starost izredno močna. Brez problema sama vstane na nogice, hodi ob ograji in nekaj časa na mestu že samostojno stoji, pa nima niti 9 mesecev. Prav hecno je gledati tistih 7 kil, kako samo leze in hodi in ni niti en trenutek pri miru. Saj se ne čudim, če pokuri vse kalorije. Kaj sem v bistvu hotela napisat. Pediater mi je rekel, da zaenkrat ne bo delal panike, ampak če se do 1 leta starosti ne bo zredila še 800 g, da jo bo dal na preiskave.. Meni se pa to ne zdi prav. Saj je tako živahna, zdrava, rada je..in se mi niti pod razno ne zdi, da bi bila kaj bolna. Saj je bil tudi pediater presenečen nad tem, kako je koracala in plesala po njegovi mizi...ampak tole s hrano mi pa sploh ne gre v račun:zmeden::zmeden::zmeden: Lp
|