|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Socialna pomoč ?
22.3.2009 13:23:07   
Nastija
Lep pozdrav vsem skupaj,

imam par vprašanj in sicer naraščaj pričakujem junija, zanima pa me kako je z denarno pomočjo.

Sem študentka prvega letnika, zanima me koliko znaša denarna pomoč (namesto plačane porodniške) in kako dolgo traja.
Glede na to, da bom mati samohranilka me zanima ali se tudi za to dobi kakšno denarno pomoč.
Kako je z otroškim dodatkom in pa ali občina ljubljana prispeva kaj ob rojstvu otroka poleg enkratnega nakazila oz. možnosti paketa?
Moji dohodki ne presegajo meje, saj trenutno ne delam preko študentskega servisa. Drugače živim pri starših, se mogoče šteje njihov dohodek?
Kolikor mi je znano, se mi podaljša rok za študij za eno leto, imam pravico do brezplačnega vrtca in pa 10 študentskih bonov več na mesec.

Za vse informacije vam bom zelo hvaležna,

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Socialna pomoč ?
22.3.2009 13:29:22   
Kerensa*
Predpostavljam, da si redna študentka, torej:

- ker nisi zaposlena, boš od MDDSZ prejemala starševski dodatek (to bo tvoja porodniška) v znesku dobrih 200€ mesečno in to eno leto.
- za otroka boš morala, kot samohranilka, najprej urediti očetovstvo - oče bo moral otroka priznati in moral mu bo plačevati preživnino (poskusita to urejati sporazumno). Povprečne preživnine se gibljejo med 100 in 150€ mesečno.
- zase denarne pomoči ne boš dobila, ker je znesek starševskega dodatka takorekoč enako visok kakor znesek DSP-ja.
- otrok DSPja ne bo dobil, ker bo imel preživnino.
- otrok bo dobil otroški dodatek, ki je odvisen od tvojih dohodkov. Glede na to, da jih nimaš (oz. se ti bo kot dohodek štela samo preživnina ali morebitno delo preko ŠS), bo le ta najvišji, cca. 100€. In malenkost povišan, ker si samohranilka (ne vem, a je za 10% ali za 20%). Če otroka pri enem letu ne boš dala v vrtec, se bo otroški dodatek prav tako za nekaj % povišal.
- od MDDSZ prejmeš pomoč ob rojstvu. Sama izbiraš, ali bo v obliki paketa ali v gotovini. Znaša cca. 250€, se mi zdi.
- LJ ponuja pomoč ob rojstvu tistim, ki ne presegajo cenzusa. Ti ga ne, torej pričakuj podoben znesek, cca. 250€.

Potem pa financ s strani države že počasi zmanjka.

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.3.2009 13:30:20   
ajataja
Namesto porodniške dobiš 190e starševskega dodatka-12 mesecev,če boš samohranilka pa dobiš tudi preživnino od očeta,ki jo čimprej uredi,da boš lahko prejemala otroški dodatek,glede ostalih pomoči pa mislim da ni več kaj,razen ta denarna pomoč,ki pa je verjetno ne boš dobila,če si prijavljena pri starših,ker se štejejo vsi dohodki,bolje da se prijaviš v svoje gospodinjstvo.

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.3.2009 17:53:39   
kajajaka
tudi če živiš pri starših se lahko prijaviš kot svoje gospodinjstvo (jim pač plačuješ pol položnic in si sama kuhaš...) pa boš kaj več dobila.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2009 18:01:16   
frutolina
dobila boš:
- starševski dodatek cca 190 € 12 mesecev ( od meseca rojstva dalje)
- otroški dodatek za otroka ( verjetno cca 100- 120 €)
- DSP ( zase in za otročka si upravičena do 340 € socialne pomoči; če ima otrok preživnino višjo od 66 € , pa cca 280 e  - od tega potem odštejejo višino starševskega dodatka in prejmeš cca 80 € socialne pomoči na mesec torej)
- pomoč ob rojstvu otroka cca 270 € ali paket ( lahko dobiš že 60 dni pred PDPjem)
- ljubljana mislim da nekaj da za otroka
- mogoče štipendijo? ( republiško, daš vlogo po rojstvu otroka, če je slučajno sedaj nimaš; če jo pa imaš pa moraš javiti spremembo - rojstvo otroka)

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2009 11:36:35   
Nastija
Najlepša hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.4.2009 15:18:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: frutolina

dobila boš:

- DSP ( zase in za otročka si upravičena do 340 € socialne pomoči; če ima otrok preživnino višjo od 66 € , pa cca 280 e  - od tega potem odštejejo višino starševskega dodatka in prejmeš cca 80 € socialne pomoči na mesec torej)

to je absurd, da ti prvo drzava da, pol ti pa vzame skoraj 200 evrov zaradi starševskega dodatka. torej dejansko dobis z otrokom vred 165 evrov socialne  se manj ko takrat ko si bil se sam. user posted image glihkar sem prejela razveljavljeno odlocbo in sem malo nataknjena user posted image

(odgovor članu frutolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.4.2009 23:37:40   
Kerensa*
DSPja dobiš sicer manj, dobiš pa (kot razliko) starševski dodatek in preživnino. V končni fazi si pri znesku na istem. Poudarek pa je na tem, da je vse to pomoč - za ta denar ti ni potrebno delati. In podarjenemu konju se ne gleda v zobe, kajne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.5.2009 0:09:46   
princeska29
mene pa zanima od gdaj se šteje oddaja vloge za socialno pomoč.
jaz sem dala vlogo za socialno pomoč nekje ob koncu meseca marca in sem teden dni po tistem dobila domov da mi manjka en papir in da ga moram dodat da bo vloga popolna!!!papir sem jim poslala in me sedaj zanima od katerega datuma oni štejejo da je bila vloga oddana od takrat ko so jo prejeli ali od sedaj ko imajo vse papirje???hvala

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.5.2009 14:07:26   
Kerensa*
Če si vlogo oddala v marcu, potem ti bo odločba (v kolikor bo odobrena) veljala od 1. aprila dalje. Čas za odobritev (ali zavrnitev) vloge je 60 dni (po ZUP), tako, da boš (če bo vloga odobrena) dobila (v najslabšem primeru) nakazilo (šele) 21. junija, vendar bo takrat za 3 mesece skupaj (DSP se izplačuje za tekoči mesec).

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.5.2009 23:27:57   
princeska29
danes sem dobila odločbo odobreno in dobim nakazilo že ta mesec!!!velja pa mi od 01.05.2009 pa do 31.10.2009.bili pa so res hitri v soboto sem poslala po pošti manjkajočo dokumentacijo danes pa že dobla odgovor

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.5.2009 23:56:41   
Kerensa*
Če si vlogo oddala v marcu (čeprav nepopolno), bi ti morala biti odobrena od 1. aprila dalje, če si naknadno prinesla manjkajoča potrdila. Po ZUP velja datum prejetja vloge, ne datum dopolnitve vloge. Jaz bi se na tvojem mestu pritožila, ker vem, da bi bilo pritožbi ugodeno (če je vse tako, kakor si napisala).

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.5.2009 7:59:36   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

DSPja dobiš sicer manj, dobiš pa (kot razliko) starševski dodatek in preživnino. V končni fazi si pri znesku na istem. Poudarek pa je na tem, da je vse to pomoč - za ta denar ti ni potrebno delati. In podarjenemu konju se ne gleda v zobe, kajne?

Kerensa se nebi mogla bolj strinjat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.5.2009 15:03:02   
ikajug
Kerensa...mi lahk nek poveš...situacija.....z 2 otrokoma sem na svojem naslovu, prejemam otroški dodatek, sem študentka (prav tako mož, ki je prijavljen še doma in dobiva rep. štipendijo), štipendije nimam več.....je možno, da zaprosim za soc. pomoč, ali se moram prijaviti na zavod?Hvala:)

Caecus ne iudicet de colore.

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.5.2009 22:30:51   
Kerensa*
Če si študentka, se tako ali tako ne moreš prijaviti na RZZ (se mi zdi). In če prav razumem, so vaši edini (uradni) dohodki moževa štipendija (vseeno je, kje je on prijavljen, če sta poročena) in otroški dodatki. Če štipendija ne znaša 500€ (oz. malenkost čez), potem lahko zaprosiš za DSP in jo boste tudi dobili. No, če imate še kak dohodek preko ŠS, vam ga bodo pa tudi šteli.

(odgovor članu ikajug)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.5.2009 0:37:23   
ikajug
hvala:)

Caecus ne iudicet de colore.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.5.2009 11:48:20   
Kerensa*
Pa da ne pozabim dodati - dobili boste razliko med višino moževe štipendije in cenzusom za 4-člansko družino (to je nekaj čez 500€).

(odgovor članu ikajug)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.5.2009 12:47:03   
SMELIKA
Pozdravljene! Eno vprašanje.

PRIJAVLJENA SEM NA ZAVODU ZA ZAPOSLOVANJE. 19. MAJA SEM SE ŠLA JAVIT, KER SEM MELA DATUM IN MI JE REKLA, DA ME NE BODO VEČ NAPOTILI NA DELOVNO MESTO, KER JE VIDLA DA SEM NOSEČA.(ni mi treba več pisat prošenj). Danes pa dobim po pošti, da naj se prijavim na eno delovno mesto. Če se ne bom me odjavijo iz zavoda. Na delovno mesto se mi ne zdi smiselno prijavljati, ker tam dela moja sorodnica in mi je za razpis povedala ampak je rekla, da glede na to, da sem noseča, me zihr ne bojo zaposlili, ker rabijo takoj.  Sedaj me pa zanima. Ali mi pripada denarna socialna pomoč, glede na to, če ne bi bila na zavodu prijavljena in sem noseča? (PDP imam 22 septembra).

Kdo ve?

Upam da sem dovlj jasno napisala.

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.5.2009 12:53:52   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: SMELIKA

Pozdravljene! Eno vprašanje.

PRIJAVLJENA SEM NA ZAVODU ZA ZAPOSLOVANJE. 19. MAJA SEM SE ŠLA JAVIT, KER SEM MELA DATUM IN MI JE REKLA, DA ME NE BODO VEČ NAPOTILI NA DELOVNO MESTO, KER JE VIDLA DA SEM NOSEČA.(ni mi treba več pisat prošenj). Danes pa dobim po pošti, da naj se prijavim na eno delovno mesto. Če se ne bom me odjavijo iz zavoda. Na delovno mesto se mi ne zdi smiselno prijavljati, ker tam dela moja sorodnica in mi je za razpis povedala ampak je rekla, da glede na to, da sem noseča, me zihr ne bojo zaposlili, ker rabijo takoj.  Sedaj me pa zanima. Ali mi pripada denarna socialna pomoč, glede na to, če ne bi bila na zavodu prijavljena in sem noseča? (PDP imam 22 septembra).

Kdo ve?

Upam da sem dovlj jasno napisala.

v čem je potem problem? Saj te itak ne bodo  zaposlili.

(odgovor članu SMELIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.5.2009 13:09:26   
zmajaz
Mislim da če ne boš prijavljena na zavodu, ne boš dobila socialne pomoči. Drugače se pa strinjam z Volgo - v čem je problem? Pač napišeš tisto prijavo, da bodo na Zavodu zadovoljni, delodajalec te pa itak ne bo zaposlil.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.