|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Socialna pomoč
12.3.2007 13:50:19   
Rožica*
Živjo!

Danes sem na CSD zaprosila za socialno pomoč, ker sem brezposelna.
Pa mi je svetovalka povedala, da moram priložiti tudi izpiske iz banke za 3 mesece.

Rada bi vas vprašala., če katera ve zakaj ja to treba po novem in kako to vpliva na samo podporo?

Zdi se mi nesmiselno, da bi tistih nekaj 100eurov, ki sem jih s težavo skozi leta privarčevala vplivalo na višino. (ne govorim o veliki vsoti le 400 mogoče 500 eurov, ki sem jih skrbno varčevala, če bi slučajno dobila službo, da bi se lahko vsaj oblekla in imela denar za prevoz.) 

In če katera ve kaj vse je treba priložit?

Hvala za odgovore!
LP. Rožica.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Socialna pomoč
12.3.2007 13:57:49   
janapan
Pazi, ker te stvari ful vplivajo. Vsi raznorazni dohodki. Pa tudi če imaš avto, delnice in to. Moj dragi je pred leti ko je končaval faks in bil pač brez statusa-brezposeln, zaprosil na socialni za pomoč in so mu rekli naj prinese izpisek iz banke, potrdilo o delnicah, pa spraševali so ga kakšen avto ima itd. In ker je moj bučko budalko ful pošten je pač povedal ja da ima nekaj delnic ampak jih je že prodal bratu(seveda neuradno) in gospa mu je rekla da to itak nič ne vpliva....On je pač to verjel saj je kar par njegovih kolegov, ki so bli bistveno na boljšem kot on prejemalo to pomoč...in glej ga zlomka....ker vse kar imaš in ni nujno potrebno smatrajo za vrednost ki jo lahko prodaš - premoženje no, moj dragi ni dobil pomoči. pa saj boljš tako se je vsaj kmalu zaposlil in je šlo mimo.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2007 14:03:04   
April
Bistvo teh izpiskov je predvsem to, da ti gledajo prilive, ki jih imaš zadnjih par mescev. Če imaš ti našparanega 100 evrov, to ne bo vplivalo na višino socialne pomoči. Če bi pa kaj več imela našparanega, bi pa najprej morala tist denar porabit za preživetje, potem pa eventualno zaprosit za denarno pomoč. Bistvo Dsp- ja je ravno v tem, da ti pomaga preživet, da si kupiš nujne stvari za življenje, plačaš položnice...itd., izpiski iz bank pa dokazujejejo ravno to, da sama s svojim finančnim položajem tega trenutno niso zmožna.  Zato ti tudi ne dajo pomoči, če imaš mogoče kaj veliko našparanega, certifikate, vreden avto...DSP je le pomoč v sili, ne pa mogoče dodaten vir dohodkov.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2007 23:13:24   
Anonimen
O, ja, pa kar upoštevajo ta drobiž na TRR. Na žalost...

Edina varianta, da se izogneš temu, da bi ti to upoštevali, je ta, da daš teh nekaj sto € po hitrem postopku na vezano vlogo (vsaj za 3 mesece). Na CSD namreč od tebe ne smejo zahtevati, da vezano vlogo prekineš, saj to zate pomeni dodatne in nepotrebne stroške in istočasno poslabšanje že tako slabega finančnega stanja, kar pomeni, da te pahnejo še v slabši položaj, kakor si sedaj.

Tega pa ne smejo.

Al' pa jih daj na otrokov TRR na vezano vlogo. Otrokovega premoženja se pa sploh ne smejo dotakniti.

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2007 10:29:57   
Rožica*
Če naredim zdaj vezano vlogo, se na izpisku ne bo videlo. Saj želijo imeti izpiske za december, januar in februar. Jaz pa moram vlogo oddat še ta teden?
Kaj svetujete?

Al bi priložila še kakšen izpis do danešnjega dne.

Sem včeraj dobila na banki še izpise starejšega datuma, ker jaz tega ne shranjujem in sem bila zelo živčna kje bom zdaj to dobila. Hvala bogu, da mi je sploh želela sprintati, ker moraš baje naročit izpiske,.....

Lp, Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2007 10:41:36   
mufek
Potem se splača ta varijanta, da na otrokov račun naložiš denar.
Kaj pa v mojem primeru ali naj tudi tako nardim, namreč letos se mi zaključi stanovanjsko varčevanje in moram banki sporočiti kam naj mi nakažejo denar. Ali naj ga nakažem na otrokov račun in dam vezati?
Hvala za odgovor in lp

< Sporočilo je popravil mufek -- 13.3.2007 10:44:10 >

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2007 23:03:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica*
Če naredim zdaj vezano vlogo, se na izpisku ne bo videlo. Saj želijo imeti izpiske za december, januar in februar. Jaz pa moram vlogo oddat še ta teden? Kaj svetujete?

Nič hudega, če se ne bo videlo. Ti socialni delavki poveš, da je denar vezan, če bo pa želela dodaten dokaz, ji ga pa priložiš (saj dobiš potrdilo o vezavi sredstev). Če bi ti pa karkoli rekla o tem, da si vezano vlogo sklenila "tik pred zdajci", se pa naredi neumno - da nisi vedela, da tega ne smeš.
In, verjemi, tudi ona ti ne bo našla zakona, da bi ti dokazala nasprotno.

IZVIRNO SPOROČILO: mufek
Kaj pa v mojem primeru ali naj tudi tako nardim, namreč letos se mi zaključi stanovanjsko varčevanje in moram banki sporočiti kam naj mi nakažejo denar. Ali naj ga nakažem na otrokov račun in dam vezati?

Ja. Če ga ne potrebuješ vsaj 3 mesece, potem je to najboljša varianta.

(odgovor članu Rožica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?