|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   So res otroci samohranilcev/samohranilk...
19.8.2007 16:10:25   
Anonimen
...razvajeni in nevzgojeni? Sama sem zdaj na tem, da sem ostala sama z otrokom, vendar ima otrok redne stike z očetom,vsak drugi vikend ter polovico poletnih počitnic.

Kako "preprečiti" da pride do tega? Jaz imam določena "pravila" in ne popuščam (no,kdaj pa kdaj tudi user posted image ) in mu ne dovolim vsega. Pri bivšem pa je stvar ravno bratna-tam počne kar hoče. Sploh njegovi starši jo razvajajo u nulo-kupujejo ji vse mogoče, ampak nič od tega ne prinese domov. Prej, ko smo bili še skupaj, so zelooooo redko kaj kupili, češ, saj imajo denar, bojo že sami "preživljali" otroka. Zdaj pa mu kupijo vse in dela lahko kar hoče. Tako pravi sam otrok (3 leta) in tisti, ki vidijo. Pa tudi sama vem,da je tako. V glavnem-hočejo si ga čimbolj pridobiti oz. "kupiti". Če grem jaz z otrokom v trgovino, dobi samo eno stvar, in to že ve od drugega leta starosti. Pa nisem stroga, samo vse pa tudi ne bo dobil kar si bo zaželel. Pa ni problem v denarju,ampak v vzgoji. Pri njemu dobi 15 stvari naenkrat. user posted image  In to mi je še celo enkrat rekel: "Pa kaj, če ji vse kupim. Jaz bom delal kakor bom želel, da me bo imela čimraje user posted image user posted image !"

Kaj storiti oz. je temu res tako? Da so otroci ločenih staršev "problematični" oz. imajo kasneje težave, ker je zdaj dvojna vzgoja?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: So res otroci samohranilcev/samohranilk...
19.8.2007 16:18:35   
karmy
user posted image user posted image user posted image  sem več otrok vidla ki so bolj razvajeni pa majo oba starša ko tiste ki so samohranilci/samohranilke

tukaj pa nima veze ali si samski starš ali družina...važna je vzgoja

pri ločenih starših pride do problema, ko se ne moreta bivša partnerja videti, in seveda svojo frustracijo spuščata nad otroka, da se kao maščuje drugemu itd...patetično ampak se dogaja

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.8.2007 16:23:02   
Anonimen
Sem otrok samohranilke, oče nas je kmalu zapustil. Nikoli me mama ni crkljala in tudi vzgoja je bila bolj stroga,zato sem po sili razmer še prej odrasla in kmalu začela samostojno živeti.
Mislim, da nekateri starši delajo napako s tem, da se jim otrok smili, ker je ostal brez očeta in jim zato dovolijo več, kot je potrebno. Zaradi tega pa nastane razcrkljanost in prevelika zahtevnost otrok.
Napisala sem nekateri, da ne bo spet kaj narobe.user posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.8.2007 16:36:16   
Anonimen
So res otroci samohranilcev/samohranilk razvajeni in nevzgojeni? NE!

Pomembna je vzgoja, ne to, če imaš očeta ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.8.2007 19:06:30   
Anonimen
Kakor kakšen popušča pri kateri stvari.
Važno je, da otrok ne ostane brez stikov izgubljenega starša.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2007 19:16:28   
dory
what a question?!

kukr vzgojis tko mas, mal zraven prinesejo sicer se geni in puberteta..ampak kjer so meje in ce se jih postavlja pravilno, potem nima bit kej groznega......pa ce mas zraven dedca al pa ne...

razen tam,kjer imajo samske mame kak komplex,da otroku ze tako manjka oce in jim potem skusajo na ta nacin,da jim vse dovolijo nekak zapolnit tisto....kar se mi zdi totalno brezveze in s tem naredis otroku vec slabega kot dobrega...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.8.2007 7:18:45   
Anonimen
Bi pa znalo biti možno, ravno zato, o čemer govori prva anonimna. Namreč zaradi "dvojne vzgoje", pri enem lahko to, pri drugem. En starš tekmuje z drugim, kdo mu bo več kupil, ipd...bi rekla, da je možno.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2007 8:06:22   
piščanc
če otroka vidi samo občasno potem je čisto normalno, da ga hoče zasuti z darili. se že kesa, da ga je izpustil iz rok.

glede razvajenosti je pa čisto odvisno od vzgoje. otroka moraš poznati in dihati z njim. ne smeš ga izsiljevati in podkupovati. imaš odgovorno nalogo, ki jo imamo vsi starši. pa popolno je ne moreš izpeljati, samo v okviru svojih zmožnosti. še par let imaš, da ga daš v prave smernice. pravo izsiljevanje se začne šele po 6 letu.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.8.2007 8:26:20   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Bi pa znalo biti možno, ravno zato, o čemer govori prva anonimna. Namreč zaradi "dvojne vzgoje", pri enem lahko to, pri drugem. En starš tekmuje z drugim, kdo mu bo več kupil, ipd...bi rekla, da je možno.

še preveč res...pri ne preveč pametnih starših, ki se bockajo preko otroka in si dokazujejo keri je bolj "močan"

žal v resničnem svetu poznam preveč takšnih primerov.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.8.2007 8:28:31   
Anonimen
Saj o tem govorim albina...

Jaz ji ne dovolim vsega, tam pa lahko počne kar hoče. Pa kupijo ji čisto vse kar hoče. In to zna biti velik problem....ko bo otrok rekel: pri očiju lahko vse dobim, pri tebi pa ne? Kaj pa potem?

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.8.2007 8:39:33   
pety78
Anonimna, ne sekiraj se zaradi tega. Otroci so brihtni, verjemi, in če ji bo oče vse dovolil, bo kasneje njemu srala po glavi in ga kam poslala, tebe bo pa spoštovala, če boš dosledna in dobra mamica še naprej. Ne oziraj se, kaj ji vse dajo, ti jo lepo vzgajaj in ji razlagaj, kadar ji seveda ne moreš vsega kupiti, da nimata dovolj denarja, da so še druge pomembne stvari, ki jih morata kupiti, da ima že veliko igrač, ....Pač ji lepo razloži, da ne bo rekla, ja, oči mi pa kupi, ti pa ne.
Verjemi, mala jih bo slej kot prej pogruntala in zaradi tega, ker jo cartlajo, jih ne bo imela NIČ raje, verjemi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.8.2007 8:41:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Saj o tem govorim albina...

Jaz ji ne dovolim vsega, tam pa lahko počne kar hoče. Pa kupijo ji čisto vse kar hoče. In to zna biti velik problem....ko bo otrok rekel: pri očiju lahko vse dobim, pri tebi pa ne? Kaj pa potem?

Mu pa pac razlozis, da materialne stvari niso vse, da pri tebi lahko pa vedno dobi objem itd. in da si mu vedno na voljo.

Jaz ne mislim fantovega sina podkupovat - ce me bo imel rad, me bo, ce ne pa kaj naj. Ko bo dovolj velik, bo lahko sam ''pogruntal'', kdo mu je kaj nudil in na kaksen nacin. Zaenkrat mi uspeva super, pa sem najbolj stroga od vseh 4-ih. Pa tudi mamica ga ne podkupuje, pa gre vedno rad k njej.

Tako da je dalec od tega, da so vsi starsi locenih otrok razvajeni.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.8.2007 12:58:45   
maruškaŠ
...razvajeni in nevzgojeni?

Ne, razen če sta dva nezrela starša, kar bi bila tudi skupaj - torej takšen otrok bi bil razvajen v vsakem primeru (vezanih ali razvezanih staršev).

Pa v bistvu se ne sekiraj - otroku vcepi nematerialne vrednote, pa bo. Starejši kot bo otrok bolj bo potreboval varnost, stabilnost, zavetje, zaupane, oporo, skrb, preskrbljenost in manj materialne dobrine, če ga boš le tako naučila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?