tjaga
|
Muha je ves dan preletavala pajkovo mrežo, toda pajku do večera ni uspelo, da bi muho ujel. Ta se mu je ves čas nasmihala in ga izzivala. "Te bom že jutri dobil!" je pajek zavpil proti muhi. "Ne bo ti uspelo!" se je zopet nasmehnila muha. "Jaz sem muha enodnevnica!" "Niti najmanj me ne mika, da bi sli nocoj k Severjevim!" "Tudi mene ne, ampak pomisli, kako bi bili veseli, ce nas ne bi bilo!" "Imas prav, potem pa moramo iti." Pise Mujo domov iz vojske. Mujo: "Ak' mi nec'te novca slati, Sava ce me progutati !" Mujo cez teden dni dobi pismo, kjer pise: "Dragi Mujo, novca nema dosta, cekamo te izpod savskog mosta !" Ucitelj: "Janezek, nastej mi tri zivali iz Afrike !" Janezek: "Lev in dva krokodila." Sta Mujo pa Haso stanovala vsak na svojem bregu Save v bosni. Takrat se ni bilo telefona, pa sta se drla preko Save: - Mujooo !!! - Sta je ?! - Dali ti pusis ?! - Ma ne pusim ! - Dali ti pusi bik ?! - Ma ne pusi ! - Dali ti pusi krava ?! - Ma ne pusi ! - Onda trci, gori ti stala ! Zapade 1m snega in prekrije vse avtomobile in na parkiriscu zacne en moski odmetavati sneg s streh avtov. Pa pride mozakar mimo in to vidi in rece: - Ja kaj pa delate ? - Iscem svoj avto ! - Ja pa potem raje glejte po tablicah, ga boste prej nasli ! - Ne, ne, moj je drugacni ! Mine 5 min in mozakar se vedno grebe sneg s streh pa se drugi spet oglasi: - Glejte po tablicah, ga boste prej nasli ! - Ne, ne, moj je drugacni !!! - Ja kako drugacni ? - Moj ma lucko na strehi. Janezek in Metka se igrata zdravnike. Oba se sleceta in Metka vidi Janezovega lulka ter ga vprasa: "A ga lahko primem ?" Janezek: "Ne, svojega si ze odtrgala." Se sprehajata gorenjc in njegovo dekle po mestu in gresta mimo Fast Fooda in dekle reče: "Mmmm, kako tukaj lepo diši!". in ji gorenjc odgovori: "Če boš pridna te še enkrat peljem mimo." "-Auu... Mujo, što si pocrnio",reče Haso " jesil' bio na moru?" " Aha, u Doboju.", odgovori Haso. "Ali Mujo, Doboj nije na moru!" " Nije? A zatooo se ja pitam sto je daleko plaža!" Kljub dezju lep dan zelim, Tjaga :kuza::sloncek::kuza::sloncek::kuza:
|