|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Smo res socialna država?????
2.3.2007 8:40:53   
bambi
To kar se mi je zgodilo sploh ne morem verjeti.... da se kaj takega lahko zgodi v naši tako otrokom prijazni in socialni državi..... za bruhat.

No, da povem..... februarja smo šli za 4 dni na dopust v tujino, na obisk k babici in to v državo EU, Nemčijo. Ker sem zelo previdna, sem si seveda uredila zame in celo družino tudi zavarovanje za tujino. Pridemo v Nemčijo in drugi dqan dobi moja 17 mesečna hči vročino 40. Ker ji ni padla smo šli z njo k dežurnemu, kjer so ugotovili da ima pljučnico in znižan kisik v krvi. Takoj je bila sprejeta v bolnico, kjer so jo priključili na par aparatov. Ker imajo tam seveda zadeve dosti bolje urejene kot pri nas, je zraven otroka v bolnici obvezna prisotnost enega od staršev, kjer starš dobi posteljo, hrano, skratka vse kar si zaželi...... V bolnici sva ostali 10 dni, nato je reva dobila še rota virus. Ko smo prišli domov v Slovenijo, sva s ta malo takoj odšla do pediatra, kjer sem prosila da mi odpre bolniško za čas, ko je bil otrok v bolnici v tujini in sem morala biti z njo..... Sledil je pravi ŠOK!!!! Ne, bolniške pa mi ne morejo dati, ker se pri nas daje bolniška samo za nego in varstvo otroka doma, če pa je otrok v bolnici, pa tako in tako ima nego in varstvo tam..... Mene je skoraj kap. Ko sem poskusila razložit, da sem resnično morala biti ob otroku v bolnici, ker druge možnosti tam ni, mi je pediater dejal, da bi mi on sicer rad dal bolniško, ampak mu zavod tega ne bo kril in če dobi kontrolo nasrka on. Bila sem tako šokirana, da sploh ne morem opisat. Ko sem se obrnila na ZZZS so mi rekli, da tako pač je in da oni niso pristojni za odločanje o negi, itd.....

Kam se torej lahko obrnem???? Kje je kakšno pravno varstvo???? Torej če greš z otrokom v tujino in se tam slučajno kaj zgodi in mora otrok ostati 2 meseca v bolnici, kaj storiš???? Ker nimamo toliko dopusta, ki ga pač po naši pametni zakonodaji v takšnem primeru moramo koristiti, ali naj potem pustimo službo?????? Ali pa še bolje, otroka pustiš v tujini in greš delat?????? Kaj smo res tako gnila država??????

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Smo res socialna država?????
2.3.2007 8:50:57   
zabica26
Men je tut to mimo, da imaš majhnega otroka v bolnici in bi bil pri njem, a moraš zato jemati dopust. user posted image Ker kao v bolnici poskrbijo zanj...
Jaz sem bila en teden ali 10 dni v bolnici pri 5ih letih, delali so mi punkcijo, jemali kostni mozeg-takrat si moral potem 24-ur nepremično ležati v postelji (zdaj je 2 uri) in samo takrat so dovolili, da je bila pri meni ena oseba iz sorodstva-so se menjali in dežurali 24 ur. Pa obiski so bili takrat samo 2-3 ure na dan. Zdaj je vsaj glede tega bolje (vsaj pri otrocih).

Glede tujine pa res ne vem, kako je urejeno. Ampak tako kot opisuješ user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2007 9:02:34   
rožica81
Babmbi! Povsem razumem tvojo jezo, ker pri nas, ki naj bi bila socialna država, ni ne duha ne sluha o tej sociali...
Sicer vsi jasno in glasno zatrjujejo, da smo socialna država, da se ogromno dela na tem področju, ampak se mi zdi, ko pride do določene situacije, ji pa ni nihče kos. Brezveze. Je pa res, da moraš koristiti dopust, če hočeš biti prisoten pri otroku, ki je v bolnišnični oskrbi. Če pa kje zakon ureja tudi ta primer, ko je otrok v tujini, pa ne vem user posted image  Lahko bi tudi to nekaj vključili, banda...
Mogoče se pa lahko obrneš na odvetnika? ti bo on znal pomagati??

LP, rožica

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2007 9:42:54   
Jumpy
Bambi, te popolnoma razumem. Sama sem bila v podobni situaciji, vendar sem bila v bolnici ob otroku v Sloveniji. Ne bom razlagala kaj bi se lahko zgodilo. če me ne bi bilo. Pri še ne dvoletnem otroku mi na misel ni prišlo, da bi ga pustila samega. user posted image  To lažje storiš pri sedem letnem otroku, a tako majhen pa te v težkih trenutkih še bolj rabi (seveda te tudi sedemletnik rabi, a mu je lažje razložiti).

Sem pa vseskozi vedela, da mi bolniška ne pripada, pa mi jo je pediater napisal za drugega otroka, ki je bil ravno v tistem času zares nekaj nahoden.

Druga možnost pa je, da greš do svoje zdravnice in ji vse poveš po pravici in lepo prosiš, če ti napiše bolniško zate. Veliko osebnih zdravnikov je tako razomevajočih, da to stori brez kompliciranja.

Najbolje pa bi bilo, seveda, če se v službi dogovoriš za dopust.

Želim ti veliko sreče!

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2007 12:10:04   
lutka
tako sem tudi jaz storila. Šla sem do svoje zdravnice ji povedala kakšna je situacija in mi je dala bolniško.

se pa strinjam, da je to velika sramota, da za otroka, ki je v bolnici ne dobiš bolniške. Jaz sem bila s svojo hčerko 20 dni v bolnici, ko je bila operirana na ledvici , skrbela za njo, potem pa so mi izstavili račun 95.000 sit.user posted image  (za bivanje z njo).
Hvala bogu , za ljudi, dobre ljudi,ki še obstajajouser posted image . V bolnici je bila administratorka, ki je napisala dopis na zavarovalnico, da je bila deklica tako boga da je rabila vseskozi nadzor in tako so me oprostili plačila .

Toliko o socialni državi user posted image

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.3.2007 22:44:31   
en
No kr se SLO tice mislim da socialno in drgac v "r**"... To da eden od starsev ne more ostati z otrokom v bolnici pove ze dovolj koliko socialna drzava je ta SLO. Pol pa se to bluzenje z bolnisko - zgleda da je SLO se globoko na balkanu. Moj primer je taksen - hcerka je zbolela v tujini (nemcija). Kr je zena doma je ona bila z njo v bolnici, kr je pac to tuki normalno in se ne placuje do 6. leta starosti otroka. Povrh tega pa lahko oce vzame bolnisko kr je otrok bolan pa ceprav je mati doma (je pa res da ce oba delata dobi samo en bolnisko, razen v primeru tezjih bolezni ko dobita oba bolnisko). Tudi ce primerjam normalne preglede otrok... zdravniki si vzamejo veliko vec casa za otroka, cakalnice so deljene (za prenosljive bolezni), ce se slucajno ne pojavis na dogovorjen termin te poklicejo domov oz. dobis posto v roku 7 dni.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.3.2007 22:58:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: en
To da eden od starsev ne more ostati z otrokom v bolnici pove ze dovolj koliko socialna drzava je ta SLO

Lahko ostane, ampak na lastno odgovornost. user posted image

(odgovor članu en)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

zanositev
Lelly28 RR

Ali ste se na zanositev pripravljale z npr. telovadbo, zdravo prehrano, refleksno masažo ali čim podobnim?

da (43%)

ne (57%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!