|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Smo brez plenic, ampak....
19.6.2007 11:38:02   
Bejba
Nekaj dni smo čez dan že brez plenic. Vendar sem opazila, da naš miškolin nikoli sam ne pove, da gre lulat, ampak čaka da ga kdo vpraša, če gre lulat, pa še takrat ga je potrebno prepričevat naj gre. Ko gre, pa naredi veliko lužo. Potemtakem sklepam, da zadržuje dokler ga ne spravimo lulat ali kaj? Ker v hlače se v štirih dneh ni enkrat polulal, sam pa tudi nikoli ne prosi, da gre lulat user posted image .
Pa še to. Pokaka pa se še vedno v hlače. Ampak pri tem ne spusti niti malo lužice. Samo kakec, spredaj pa nič mokro user posted image .

Ne vem kaj naj si mislim in kako naj mu dopovem, da ko ga prime lulat ni treba zadrževati, ampak naj pove. In za kakanje - ne razumem zakaj pa kakanja ne zadrži?

Uf, jaz bom naredila doktorat iz tega odvajanja od plenic user posted image .

LP; Bejba

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Smo brez plenic, ampak....
19.6.2007 12:04:15   
Linapina
Jah pri nas je isto. Za lulat ni problema, včasih tudi sama reče, ampak pokaka se pa še vedno v hlače tako kot ti praviš NA SUHOuser posted image . Bomo tudi to počasi zrihtali.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.6.2007 12:31:12   
total
Sej bo,moj Nik je bil tut dolgo v pleničkah,kahla mu je bila čist tuja,pol pa probam ga dva dni po 2 ure met brez pleničke in lej ga 3 dan je bil čisto suh.Sm bla presrečna,ker tut spi čez dan brez pleničke,zdaj je pa tut suh ponoči in bomo dali pleničko kr dol. V avtu sm milsila,da je še prehitro po 2 dnevih, da bi bil brez in ni hotu met pleničke.Zdej smo bli na morju in je bil 3 ure v avtu brez,sm se ustavli in šli lulat isto za kakat.
Tako,da bo tut pr vas šlo z kakanjem.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Linapina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2007 12:57:31   
piščanc
zato, ker enostavno ne kontrolira mišic. pač kar pride. za lulanje se je zgleda toliko zverziral, da jih drži skupaj. ne ve pa kdaj je pritisk premočan, da gre lulat. za kakanje pa mišice še niso povezane z glavo in pač pride ko pride.

pa otroci ne lulajo veliko

ali je smiselno vztrajati pri odvajanju od plenic, če otrok tega še ne občuti user posted image / zazna

iz malega zraste veliko

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2007 12:57:48   
beba76
Našega smo prvi teden tudi vsake tolko maltretirali za lulat in se je velikokrat upiral ali pa rekel, da ne gre. Mu je blo vsega dovolj, ko smo ga na 20 minut spraševali, če ga je lulat. Pol smo nehali in je lepo sam povedal, ko ga je tiščalo. Pa je včasih minilo tudi 3 ali 4 ure, predno je šel na kahlico, v hlače pa ni nikdar ušlo.
Kakal jepa še dva tedna v hlače, pol pa je tudi to minilo. Saj bo, ne sekiraj se. Kar naenkrat ti več ne bo treba preti posranih hlačk user posted image

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2007 13:11:57   
Linapina
Saj. Še sreča da naša malo bolj trdo kaka, da lahko samo stresemo ven in zamenjamo hlačkeuser posted image !!!

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2007 13:14:31   
Anonimen
Moj tudi še nič ne reče, ga pač vsake toliko dam na kahlico in je suh. Kaka pa takrat, ko lula. Pusti ga dalj časa na kahlici. Naš tako dolgo sedi, če mu je kakat, dokler tega ne opravi. PA če ga hočem dvignit s kahlice, ker se mi zdi da predolgo sedi (gleda risanko), začne kar tečnarit in noče dol, če se še mora pokakati.

(odgovor članu beba76)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2007 14:01:16   
skuštrana
Našega smo prvi teden tudi vsake tolko maltretirali za lulat in se je velikokrat upiral ali pa rekel, da ne gre. Mu je blo vsega dovolj, ko smo ga na 20 minut spraševali, če ga je lulat. Pol smo nehali in je lepo sam povedal, ko ga je tiščalo. Pa je včasih minilo tudi 3 ali 4 ure, predno je šel na kahlico, v hlače pa ni nikdar ušlo.

Takole nekako je bilo pri nas, s to razliko da pove kdaj gre kakat, ampak ne reče kakat ampak mami lulat, potem se pa še pokaka.user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2007 22:20:38   
frutka_
Hej,še ena ki se javlja s podobno težavo! Držim pesti, da nam in tamalim čimprej uspe!
Pri nas je čisto enako. Suho in pokakano!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.6.2007 22:42:27   
Magi*
mi nismo prav nič komplicirali. ko smo dali plenice stran (na njeno željo), smo jo še nekaj časa mi napeljevali kdaj bi lahko šla lulat. po nekem času je sama začela govorit kdaj jo lulat. zdaj gre kar sama na stranišče in pokliče samo za ritko obrisat. za kakanje pa že tudi v plenicah ni bilo problema, ker že vsaj pol leta ni kakala drugače, ko na kahlo. tisto je pa kar sama zahtevala. zdaj smo popolnoma suhi in čisti že kake 3 mesece, včeraj je bila stara 2 leti in pol.

jaz bi ga počasi navajala na koncept lulanja in kakanja - bi ga nevsiljivo spomnila vsake toliko. boš videla, da bo slej ko prej sam prevzel skrb za to.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.6.2007 8:05:25   
honey
No, mi smo zdaj že 14 dni brez plenic čez dan. Za lulanje pove, ko je treba pa kakat, pa se kar pokaka kjerkoli že je - ali v hlače, ali na tla, če je nagec, kakorkoli. Mislim, da še nima tiste predstave, kdaj ga res kakat tišči, kdaj ga pa samo vetrovi dajejo, ker potem, ko že kaka, vedno pove, da kaka. Samo pač malo prepozno. Vse ob svojem času, se sploh ne sekiram.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.6.2007 10:00:49   
sonjaka
Jaz se tudi ubadam s tem kakanjem - in to že par mesecev. Stara je 2,5 in za lulanje suha podnevi in ponoči že vsaj 3 mesece (tako da je nič več ne vprašam ali spomnim, če bi šla). Za kakanje ima pa eno zavoro in nikakor ne more na kahhlo (tudi če jo takrat ko vidim, da bo kakala dam na školjko ali kahko zadrži in se noče pokakat). Mi gre že kar malo na živce. Upam, da bo kmalu kaj bolje...user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.6.2007 13:40:27   
skuštrana
Za kakanje ima pa eno zavoro in nikakor ne more na kahhlo (tudi če jo takrat ko vidim, da bo kakala dam na školjko ali kahko zadrži in se noče pokakat). Mi gre že kar malo na živce.

Sonjaka, samo nič je ne silit. Jaz sem tudi bila prepričana, da naša ne bo nikoli brez plenic, ker ni kazala nobenega interesa ne za kahlo ne za školjko..Potem se ji je pa odprlo preko noči. En dan se je zjutraj zbudila in rekla mami kahlo in od takrat je to touser posted image . Saj bo, pusti jo, da pokapira, da je kahlica tudi za kakanje, ne samo za lulanje. Pri nas je to trajalo par dni, pri vas bo šač malo dlje, ampak bo. Boš videla.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2007 20:49:25   
sonjaka
Mah, skuštrana, saj vem vse to in je ne silim. Smo poskusili z nalepkami, pa nagradami, pa nima smisla. Samo ko jo takole gledam, ko skrita v kotu čepi ali kleči in kaka. In pravi, da bo kakala na kahlo ko bo velika...Mi pa res gre kar že na živce, čeprav jo potem normalno umijem in preoblečem. Enkrat menda bo že.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.6.2007 21:08:16   
teta beta
Pri nas je (bilo) isto. Bolj kot ne je čez dan brez plenic in sama reče za lulat ali travico zalit, kar traja zdajle dobrih 10 dni. Za kakat pa je bilo na začetku isto v hlače in je povedala tik za tem, ko se je zgodilo. Zdaj pa reče, da gre lulat in ne kakat.
Sem pa opazila, da je boljše če je ne sprašujem kar naprej, če bi šla lulat, ampak da pove sama. Če več sprašujem, je večja verjetnost, da pomoči hlače user posted image . Sicer pa je nikamor ne silim, ker je itak stara šele 21 mesecev in je že to, kar je zdaj, ful dobro.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

ime
Erin

Ime LUIS za fantka, vam je všeč?

ja (20%)

ne (80%)

Število vseh glasov: 328

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!