|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sluzba in nosecnost
12.2.2012 16:10:36   
lorella224
Pozdravljene,

trenutno sem zaposlena za dolocen cas - po vec podaljsanih se mi nasmiha pogodba za nedolocen cas. Mozno je, da me pred podpisom nove pogodbe posljejo ponovno n zdr.pregled. Nacrtujeva user posted image zato me zanima, ce pri pregledu zdr.ugotovi nosecnost ali to informacijo posreduje delodajalcu oz. jo ne sme? Ali to ni taksne vrste informacija k9i bi jo zdravnik moral posredovati naprej?Torej, zanima me, ce poznate kaksen primer - da bi se zaradi nosecnosti stvari s podaljsanjem pogodbe lahko zapletle?
Hvala-
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sluzba in nosecnost
12.2.2012 17:55:06   
K_a_t_i
To zagotovo ni stvar, ki jo zdravnik posreduje delodajalcu. Delodajalec dobi samo potrdilo ali je delavec sposoben (glede na zdravstveno stanje) opravljati delo zaradi katerega je napoten na zdravniški pregled. Vse izvide pa dobiš ti domov in jih neseš k svojemu osebnemu zdravniku.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu lorella224)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2012 18:53:09   
MioBambino
Nisem še slišala, da bi na tem pregledu preverjali nosečnost.user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2012 19:15:59   
tulpek
Js sem bila noseča na pregledu (v 6 t) pa ni nihče nič preverjal ali spraševal. Tak da to ni stvar pregleda. 

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2012 19:17:47   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

To zagotovo ni stvar, ki jo zdravnik posreduje delodajalcu. Delodajalec dobi samo potrdilo ali je delavec sposoben (glede na zdravstveno stanje) opravljati delo zaradi katerega je napoten na zdravniški pregled. Vse izvide pa dobiš ti domov in jih neseš k svojemu osebnemu zdravniku.

No, tega js še nikoli nisem dobila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.2.2012 20:33:58   
MissTerious
Ammmm....ko sem šla pa jaz in cela četica bodočih sodelavcev (proizvodnja) na zdr. pregled, pa so nam čekirali, če smo noseče...sem sestro "zasačila", ko je testirala moj urin, pa sem jo še hecala, če sm noseča in je samo zardela...pa nisem bila edina. Ne vem, mogoče predlog: naj ti kolegica da svoj vzorec in ga imej za vsak slučaj poleg. To so delale nekatere pri nas...ene zaradi nosečnosti, ene zaradi zdravil in predvidevam, da tudi kakih substanc...Ni zakonito, da to pregledujejo, kar pa še ne pomeni, da tega ne delajo...

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2012 8:43:54   
cebela2
to je tvoja čisto osebna stvar in delodajalec tega nesme zahtevat da opravijo na zdravniškem pregledu.!!
če te je pa strah da bo res prišlo do tega, se pa strinjam z zgoraj napisanim. .. mal 'nesramno' ampak služba za nedoločen čas je danes loterija. . imej od kolegice urin s sabo.
srečno

(odgovor članu MissTerious)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2012 9:01:32   
tulpek
A so vas napotili ali sami izbirate, kam greste na pregled? V drugem primeru zagotovo ne bo kontrole. Itak ne bi smela bit, samo lahko so res barabe in se tam kaj dogovorijo, če so vnaprej zmenjeni za preglede. 

(odgovor članu cebela2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2012 9:08:26   
krogec
jaz bi pa rajši še malo počaka z nosečnostjo, če je stvar parih mesecev, da bi dobila za nedoločen čas in potem šla v akcijo, po moje boš imela veliko bolj mirno nosečnost, če bo služba zazihrana

¤ ¤ ¤

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.2.2012 9:11:23   
josephine27
teh podatkov naj nebi smeli posredovati naprej. kako je v praksi sicer sama ne vem, ker s tem nimam izkušenj. vem pa da je v podjetju kjer sem včasih delala prišlo do tega, da so zaposlili na novo eno osebo in je po 1 mesecu povedala da je noseča ( noseča je bila že takrat ko je bila na sistemackem pregledu). se pravi, da tudi če so zdravniki to videli pač niso posredovali naprej. je pa šef takrat čisto znorel, ker kot nosečnica tega dela ni mogla več opravljati. na koncu je šla sama stran.
no tvoja situacija je drugačna, ker pač pri tem podjetju delaš že več časa. če se ti pogodba nasmiha v kratkem, mesecu, dveh, treh bi jaz na tvojem mestu z zanositvijo počakala dokler ne bi bila podpisana. razen če seveda že nisi noseča. kakršnokoli izigravanje z drugimi urnini se mi zdi malo mimo. če se postavim v vlogo šefa mi ne bi bilo prav. dvomim sicer da bi te zaradi tega odpustili ampak verjetno hočeš, da te vidijo v pozitivni luči.

(odgovor članu cebela2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.2.2012 10:46:55   
Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: MissTerious

Ammmm....ko sem šla pa jaz in cela četica bodočih sodelavcev (proizvodnja) na zdr. pregled, pa so nam čekirali, če smo noseče...sem sestro "zasačila", ko je testirala moj urin, pa sem jo še hecala, če sm noseča in je samo zardela...pa nisem bila edina. Ne vem, mogoče predlog: naj ti kolegica da svoj vzorec in ga imej za vsak slučaj poleg. To so delale nekatere pri nas...ene zaradi nosečnosti, ene zaradi zdravil in predvidevam, da tudi kakih substanc...Ni zakonito, da to pregledujejo, kar pa še ne pomeni, da tega ne delajo...

To pa ne samo da te lahko stane službe, ampak ti afaik lahko nakoplje tudi kazensko ovadbo. Samo v razmislek.
(poleg tega, je sestra neumna, ko ji daš lonček in ni topel? da sploh ne omenjam, da se pri dan starem urinskem vzorcu lahko kaže 'vnetje', ko se bakterije namnožijo, medtem ko na krvi ni nič vidt?)

meni so povedali, da me testirajo za droge (marihuana in opiati) in sem tudi podpisala da se s tem strinjam. za nosečnost pa ne bi smeli preverjati, kot tudi delodajalec ne bi smel vidt izvidov - vidiš jih edino ti in zdravnik, ki poda mnenje ali si sposobna opravljat delo ali ne.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu MissTerious)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.2.2012 16:26:23   
lorella224
Hvala za vaša mnenja. V podjetju sem že nekaj časa in neumno bi se mi zdelo, da zaradi takšnega podatka ne bi dobila težko pričakovanega ned.časa...Želim si user posted image čakati ni lahko, ker potem nikoli ne veš kako dolgo bos se morač čakati, ko že začneš delati na tem..
Odgovor nekomu zgoraj - napotijo nas na zdr., ne izbiras kam gres...Pri teh podaljsanjih je pa tudi odvisno ali gres ali še ne greš na zdr.pregled. Je odvisno - sprememba naziva del mesta ali kaj podobnega...Joj to čakanje čakanje user posted image Je pa po svoje tud malo čudno, podpišeš za ned.čas in potem HOP, delas na otroku..Tud tukaj ni delodajalec prou vesel user posted image S te strani se mi zdi boljše da sem že prej noseca (recimo), potem mi vsaj nihče ne more očitat da sem samo to čakala user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.2.2012 14:42:07   
ela008
Lorella224 - razumem tvojo stisko, ki jo doživljaš ob tem, kaj bo, ko boš šla na pregled. Kolegica je imela isti problem, ko sta v času zdravniškega pregleda, delala na bebici in se je zelo bala, kaj bo, ampak ni bilo... ampak če tako gledaš, nikoli ni pravi čas za nič, če tako gledamo. Vedno se pojavljajo neke stvari v življenju, zaradi katerih odlagamo marsikatero drugo stvar in si rečemo, saj bo še čas...
Mogoče ti pa sploh ne bo treba delati zdravniškega - pozanimaj se, na koliko let ga je potrebno delati v tvoji panogi. Sama sem pa bolj kot ne v podobni situaciji.... midva tudi delava na bebici, pa z marcem bom dobila pogodbo za določen čas, pa sem se tudi zelo obremenjevala, kaj bo, če bom podpisala pogodbo, pa bom že takrat vedela, da sem noseča, pa to, kdaj povedati delodajalcu.... potem sem pa sama pri sebi si te stvari razjasnila in si rekla, da nikoli ni pravi čas za nič....in če bi bilo tako namenjeno, da bi bila noseča, bi moralo biti ok (ampak žal nisem, ker sem ravno včeraj dobila user posted image )... Zavedam se tudi, da je služba za nedoločen čas loterija dandanes in ti jo zelo privoščim, toda po drugi strani so tudi delodajalci ljudje, ker če zaposlujejo ženske, je razumljivo, da bodo slej kot prej sporočile, da so noseče, čeprav noben tega ne želi slišat.... ker res je, da moramo tudi me gledati nase, na svojo prihodnost, kajti leta tudi nam počasi tečejo, vse pa si želimo, da čim prej zagledamo user posted image .

Malo sem se razpisala, toda Lorella224, hotela sem ti samo povedati, da karkoli bo, da bo moralo biti ok in očitno tako že mora biti.... ti le verjemi v to, da vse pride ob svojem času in tako tudi bo. No, vsaj to je moja filozofija, ki mi pomaga...

Pa srečno.... tako pri zaposlitvi za nedoločen čas, kot tudi pri čakanju na user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
17.2.2012 19:19:19   
lorella224
Hvala Ela..pravi mas, nikoli ni povsem pravi čas..V sluzbi poves po moje tm nekje po 3mes, ne prej :) Upam, da čimprej zagledaš user posted image Kako dolgo se pa ze trudita?

(odgovor članu ela008)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.2.2012 21:01:26   
ela008
Lorella....sama razmišljam, da bom povedala, ko bo 3 mesece mimo, upam pa, da bo do takrat vse ok, da ne bo treba kaj biti doma... k takrat se nam bo pa že poznalo user posted image
Midva se trudiva 3 mesece, sedaj greva v 4... pa vidva? oprosti, če si že kje napisala poprej, potem sem spregledala...

Držimo pesti, da bo čim prej user posted image

Bejba, lep večer user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
17.2.2012 21:52:26   
lorella224
Mi2 se se nisva zacela trudit, saj vidis da kalkuliram in zbiram pogum user posted image Moj pa samozavestno, moski kot moski, da se bo itak takoj prijelo hihihi :) Bomo videli :)

Tudi tebi lep vecer! user posted image

< Sporočilo je popravil lorella224 -- 17.2.2012 21:53:47 >

(odgovor članu ela008)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.2.2012 13:29:38   
ela008
Na žalost največkrat ravno ni tako, ko bi si zaželel, pa bo bebica takoj, čeprav poznam primere tudi, ko jim je to tudi uspelo... skratka, držimo pesti, da bova obe čim prej nosečke, pa naj bo takšna ali drugačna služba user posted image

Čudovit vikend user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
18.2.2012 13:39:48   
pelin
Sama sem dala skozi kar nekaj pregledov za službo, pa me na nobenem niso testirali, če sem noseča  ( priznam pa da po lulanju pri analizi   nisem zraven in ne stražim svojega urinauser posted image )...bi te pa ob tem opozorila, da te pa lahko čisto tako preventivno pošljejo na rentgen pljuč ....to sem pa že večkrat imela...in če delata na otročku oz. če vama bo do takrat že uspelo, tja definitivno ne smeš...

(odgovor članu ela008)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.2.2012 9:50:26   
lorella224
Pelin, hvala za tp opombo! Koristno!
Ela, ja da bova cimprej user posted image !

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.3.2012 19:53:50   
lorella224
Ela, kako vama gre? :)

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.