|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Službena odsotnost
25.2.2010 17:07:01   
Ati3
Ne bom na dolgo kvasil, mogoče se še me kdo spomni, imel sem probleme pa sem jih z vašo pomočjo rešil. Sedaj pa sem spet pred problemom in upam da mi boste kaj svetovali-e.
Sem službeno odsoten in bom še kar dolgo, vsaj eno leto ali še več. Sem ločen, kar nič ne pove, in živim s svojo "ex" ženo in dvema prelepima hčerkama skupaj. Po dolgotrajnih pogajanjih (seveda v službi) in po temeljitem razmisleku in pogovoru z ženo (saj je) sva se odločila da bova poskusila.
Sedaj pa nastopi problem:
sem že kar lep čas odsoten (od oktobra) seveda sem bil za božič doma (najlepši božič v mojem življenju).
Aja, pa še to, žena dela v službi, pazi otroke, skrbi za hišo in povrhu še hodi v večerno šolo. Ala ji vera kaj zmore.
V tujino sem odšel da bi poplačali kredit za hišo in da bi potem bolje živeli (to je bil cilj).
Pred nekaj dnevi pa sva se preko skypa pošteno skregala (enak prpir je bil tudi pred mojim odhodom). Seveda je bila tema denar (kot običajno). Od prepira pa več nimava kontaktov, se me izogiba, ne odgovarja na sporočila, ne odgovarja na e-maile in kar me najbolj boli, ne pokliče me preko skypa da bi videl hčerke.
Razmišljam da bi se odpravil domov. Res. Pa ne morem, ker me veže pogodba. user posted image
Pa še to, kateri me poznate veste da nisem ravno angelček in tega tudi ne trdim. Sem pa se spremenil in postal
popolnoma novi človek. Če ne verjamete vprašajte ženo?
Ja, sedaj pa se vprašate kje je problem? Ja pa je, nekako enostavno ne morem brez nje in seveda brez otrokov.
Vedno bolj postajam ljubusumen (ne vem zakaj-občutek v trebuhu) in že dva dni ne spim (sedaj je že ob polnoči ko to pišem). Pogrešam jih in pogrešam moje pikice. Vse tri.
Mi lahko nekdo pomaga oz. ali je že imel kdo bilokakršne izkušnje z mojimi "problemi"?
Veselim se vsakega odgovora, ker vsak dan je težje in ne vem kako dolgo bom vzdržal. Ne ne ne si mislit tega. Mislim ne morem vam opisati kako jo pogrešam.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Službena odsotnost
25.2.2010 17:17:26   
Anonimen
kaj, ce ji kopiras to, kar si sem napisal in posljes na mail?

(odgovor članu Ati3)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2010 17:19:59   
Ati3
Saj sem že napisal pa nobenega odgovora.
Dobra ideja, bom počakal na več sporočil in ji poslal link.

(odgovor članu Ati3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2010 17:21:36   
Anonimen
ja, se boljse link.
upam, da uredis kar najbolje.
ne poznam te od prej, samo sem prepricanja, da si vsak zasluzi se eno priloznost.

(odgovor članu Ati3)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2010 17:24:09   
pridna_janja
IZVIRNO SPOROČILO: Ati3

Ne bom na dolgo kvasil, mogoče se še me kdo spomni, imel sem probleme pa sem jih z vašo pomočjo rešil. Sedaj pa sem spet pred problemom in upam da mi boste kaj svetovali-e.
Sem službeno odsoten in bom še kar dolgo, vsaj eno leto ali še več. Sem ločen, kar nič ne pove, in živim s svojo "ex" ženo in dvema prelepima hčerkama skupaj. Po dolgotrajnih pogajanjih (seveda v službi) in po temeljitem razmisleku in pogovoru z ženo (saj je) sva se odločila da bova poskusila.
Sedaj pa nastopi problem:
sem že kar lep čas odsoten (od oktobra) seveda sem bil za božič doma (najlepši božič v mojem življenju).
Aja, pa še to, žena dela v službi, pazi otroke, skrbi za hišo in povrhu še hodi v večerno šolo. Ala ji vera kaj zmore.
V tujino sem odšel da bi poplačali kredit za hišo in da bi potem bolje živeli (to je bil cilj).
Pred nekaj dnevi pa sva se preko skypa pošteno skregala (enak prpir je bil tudi pred mojim odhodom). Seveda je bila tema denar (kot običajno). Od prepira pa več nimava kontaktov, se me izogiba, ne odgovarja na sporočila, ne odgovarja na e-maile in kar me najbolj boli, ne pokliče me preko skypa da bi videl hčerke.
Razmišljam da bi se odpravil domov. Res. Pa ne morem, ker me veže pogodba. user posted image
Pa še to, kateri me poznate veste da nisem ravno angelček in tega tudi ne trdim. Sem pa se spremenil in postal
popolnoma novi človek. Če ne verjamete vprašajte ženo?
Ja, sedaj pa se vprašate kje je problem? Ja pa je, nekako enostavno ne morem brez nje in seveda brez otrokov.
Vedno bolj postajam ljubusumen (ne vem zakaj-občutek v trebuhu) in že dva dni ne spim (sedaj je že ob polnoči ko to pišem). Pogrešam jih in pogrešam moje pikice. Vse tri.
Mi lahko nekdo pomaga oz. ali je že imel kdo bilokakršne izkušnje z mojimi "problemi"?
Veselim se vsakega odgovora, ker vsak dan je težje in ne vem kako dolgo bom vzdržal. Ne ne ne si mislit tega. Mislim ne morem vam opisati kako jo pogrešam.
LP

joj hudo mi je zate samo poznam eno žensko in ima tudi 2 otroka njen mož je na misijo v afganistan in gospa njegov denar zapravlja in že ima ljubimca ene 4 mesece,glih včeraj sem se znjo pogovarjala da zakaj ne bi njemu rekla bogi tam služi denar njej pošilja on pa misli kak je pridna user posted image user posted image user posted image še sosedi jo čudno gledajo ker vejo situacijo njega pa samo še kufere čakajo pred hišo

mogoče ti bojo punce svetovale jaz nevem kaj bi ti svetovala samo vidim da večinoma prepiri se začnejo zaradi denar joj ta denar user posted image itak da je znano da je denar sveta vladar.

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu Ati3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2010 17:30:17   
pridna_janja
upam da bosta rešili situacijo napisi lepo pismo na e-pošto in poklici kakega znanca da gre pogledat kaj se dogaja znjo ali pa naj jo preseneča s kakem sopkom rož v tvojem imenu to vžge preverjeno 

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2010 18:02:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ati3

Pusti ženo pri miru in ji ni utrujaj.  Očitno ji je brez tebe lepše.

(odgovor članu Ati3)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2010 20:05:39   
Vijoličarka
Daj ji čas, mir in prostor. Glede na vajine probleme pred ločitvijo sklepam, da znaš biti egocentričen in težaven, pa tudi čustveno naporen.

Po eni strani priznavaš ženi, da je praktično superženska, ampak to so le besede, dejanja so nekaj drugega.

V težki situaciji sta oba. Ona sama rine dva mala otroka, hišo, službo in še šolo zraven. Morda se ji je vsega preveč nabralo, potem pa se javiš ti po skypu in zahtevaš ogromno pozornosti in menda si še ljubosumen. Ni nujno, da je jezna nate, morda je samo preutrujena in bi rada mir in vsaj en problem manj.

Dejstvo je, da ti moraš ostati kjer si in zaslužiti, da boste potem lažje živeli - to je bila skupna odločitev in očitno so kljub tvojemu zaslužku še vedno problemi z denarjem. Vsaj tako praviš.

Veliko je odvisno od tega, kaj je pravzaprav bil razlog prepira. Morda si ji dal vedeti, da ONA ne stori dovolj ali kaj podobnega. Morda si bil celo ti sam pretirano razsipen. Ne vem.

Problem je tudi, ker je tvoja žena tak tip, da hoče mir, da lahko v miru premisli, ti si pa tak tip, da hoče vse na horuk razčiščevati, ker ne preneseš, da trpiš. In ko bi se v resnici moral skoncentrirati nanjo in kje je problem, se ti skoncentriraš na to, kako se grozno se ti počutiš. In v slednjem pretiravaš na vse načine. Sam praviš, da žena ni leteče sorte, zato res ne vem, zakaj se je poleg vsega treba mučiti še z ljubosumnostjo. Vsekakor so ženske in ni jih malo, ki brez problemov preživijo brez ljubimcev, sploh če so tako zaposlene, kot tvoja.

Glej. Žena je utrujena, pet mesecev je že za vse sama in še dolgo bo. Daj ji dihati. Pošlji ji prijazen mail, v katerem ji povej, da naj si vzame čas in se umiri, dokler se ne bo spet počutila sposobno, da se pogovarja s tabo. In ta čas naj ti da hčeri na skype (in to včasu, ko ji bo ustrezalo) - ni treba, da ona govori s tabo.

Bolj boš rinil vanjo, bolj bo bežala. Zato se skuliraj.

Najbrž boš imel kakšen dopust? Pazi, da ga ne boš preživel kot njen največji otrok, ampak da ji boš resnično pomagal in jo razbremenil.

Srečno!

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Ati3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2010 9:16:15   
roberta
Če ti družina res tako veliko pomeni, ji nisi naredil nobene usluge s tem, da si šel za eno leto služit denar v tujino - sploh glede na to, da že takrat nista imela "vse pošlihtano" z ženo.

Moj nasvet: če se le da, razdri pogodbo, ki jo imaš in takoj na prvo letalo in domov. Da se pomenita z ženo in dogovorita in pogovorita, ali sploh še obstaja možnost skupnega življenja in kako naj bi to izgledalo. Službo boš pa že tukaj našel.... morda za manj denarja, ampak boš pa vsaj tukaj s svojo družino. Ker sicer boš imel poplačane kredite, ampak žene pa otrok pa ne.

(odgovor članu Ati3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2010 9:22:16   
špelin@
Eh ja, že od včeraj sem se pripravljala, da ti bom nekaj napisala, potem pa pride Vijoličarka in na najbolj priljuden ter poljuden način napiše to bolje, kot bi jaz zmogla v celem tednu.

Se podpišem pod njen celoten post.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.2.2010 9:50:27   
FLASK_A
Če je med vama vse 'špilalo'- zakaj sta se sploh skregala? Kaj je bilo? Sej ne rabim jaz vedet- sam pri sebi premisli. Si kaj takega rekel? Je kaj takega rekla ona in je nisi (želel) razumeti?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.2.2010 3:14:45   
Brez_dlake_najeziku
Ati3,
ti pa najbolje da se povežeš z vednosam in mogoče boš začel ceniti to kar tvoja
žena dela. Raje razmisli, kaj vse mora tvoja žena prenesti. To je zeeelllllooooo veliko
za eno žensko. Ni šlo drugače, kot da greš v tujino? Raje pojdi domov in se posveti družini!
Vem da je v Sloveniji kriza, sem pa siguren da se bo tudi za tebe našlo kakšno delo.
Samo volja mora biti. Sem malo pogledal tvoje teme in vidim da si kar en "kaliber".
Že to da te je nazaj vzela je čudež, potem pa spet dvigneš rit in jo postiš samo.
Vau, pa saj to ne more biti res. Ne poznaš me, ampak si prav občudovanja vreden.
Če bi bil jaz na mestu tvoje žene bi te brcnil v rit (in to tako da bi ostal čevelj not).
Glede na to koliko ima tvoja žena na ramenih, si siguren da ima še čas za ....
Malo se zamisli, premisli ali je vredno, vsedi se na vlak ali letalo in domov

(odgovor članu Ati3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.2.2010 3:44:27   
Ati3
Vijoličarka, vse kar si napisala drži. Razumem, da je utrujena in da ima preveč dela  ampak nekako se počutim tako nemočnega. Ne morem ji pomagati. Če bi bil doma bi vzel pikici in odšel z njima nekam da bi si lahko malo odpočila ali bi šli na izlet ali kaj takšnega.
Sedaj pa ne gre. Že kar nekaj časa razmišljam da bi odšel domov in pika. Pa glede na to kakšno stanje je doma (mislim gospodarstvo) je to nemogoče. Podjetje se zanese na mene in sedaj ne morem vsega pustiti, ker potem tudi v Sloveniji ne bi imel kaj dosti možnosti. Razumeti pa moraš, da ne živimo v okolici Ljubljane, ampak v Pomurju, kjer nimaš nobene možnosti za novo zaposlitev (vsaj v moji branži). Glede denarja pa nimava sedaj problemov, nama kar dosti ostane na računu (pomeni lahko varčujeva). Prepir je enostavno nastal iz spleta okoliščin (najbolj mojih nepremišljenih izjav). Morate razumeti, če bi bil doma sploh teh problemov ne bi bilo ker bi bil doma in bi se lahko pomenila, bi jo objel se opravičil, skuhal kosilo, pospravil in jih pomagal. Ja saj ko sem doma tudi nisem v veliko pomoč, ker enostavno delam od jutra do večera ali pa zvečer ko vse tri pikice spijo.

Brez dlake na jeziku
Težke besede (zato tudi takšen nik ali?). Ni pa tako enostavno kot si napisal-/a. Ker imava kredit za hišo (plačava 750€/mesec), sprotni stroški, vrtec, šola in še kaj imava permanentno 1600€ stroškov na mesec. To je razlog da sem v tujini in zaslužim dodatno. Brez tega dodatnega denarja sva vsaki mesec bolj tonila v dolge. Zdaj je finančno ok, ampak je drugo bolj problematično.

Včeraj sem napisal pismo in ji ga poslal, pa tudi z otroki sem se pogovarjal. Ves denar temu kateri si je izmislil Skype s kamero. Kako so prej to lahko izdržali, brez telefona, kamere.... Ne morem si predstavljati. Včeraj po pogovoru z mojima pikicama (tudi mami je kakšno rekla) sem spet malo boljše volje.

(odgovor članu Brez_dlake_najeziku)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.2.2010 8:04:47   
vicki
res je težko in še nekaj časa bo, ampak odločitev, da greš ti v tujino je bila skupna, zato morata oba potrpet. Ne trpi samo tisti, ki ostane doma, ampak tudi tisti, ki je proč od družine. Je pa res večje breme na ženi. Saj so tudi primeri ko gre žena po svetu, mož pa ostane z otroki doma. V svet gre pač tisti, ki ima več možnosti za dober zaslužek, saj se ve, da bo tako hitreje prišel domov. Saj mogoče bi se pa lahko preko skypa tudi kaj z otroki igral. Kakšno miselno igro,.... jih zamotiš, žena si vzame pa pol ure za dobro kopel. Kaj pa vem. Mislim, da bi se dalo. Ali jim pa kakšno knjigico prebereš. Mogoče sem spregledala koliko so otroci stari. Če pa v šolo hodijo, jim lahko pa pri nalogi kaj pomagaš. 

(odgovor članu Ati3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.2.2010 8:06:54   
benika
Glede denarja pa nimava sedaj problemov, nama kar dosti ostane na računu (pomeni lahko varčujeva).

Če nimata finančnih težav ji privošči gospodinjsko pomočnico. Tako boš nekomu omogočil zaslužek, ženo pa precej razbremenil.

(odgovor članu Ati3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.2.2010 12:17:12   
Vijoličarka
Ati3, nisem bila ena izmed tistih, ki ti je svetovala, da se vrni domov. Ekonomska situacija mi je popolnoma jasna. Torej mi ni treba razlagati, zakaj si v tujini.

Sploh, ker to ni razlog prepira. Obtičala sta na isti točki, kot že enkrat prej. Medtem, ko si mi čisto brez potrebe na dolgo in široko razlagal, kakšni so ekonomski razlogi za tvojo odsotnost (kar sploh nisem izpostavila kot glavni problem), si čisto mimogrede omenil tvoje 'nepremišljene izjave' in se spet poglobil v to, kaj ti TI čutiš in kako TI trpiš.

Še vedno ne vemo, kaj je bilo, ampak občutek imam, da si bil prav otročje krivičen.

No, žena se očitno že delno umirja. Omogočila ti je tudi, da si govoril z otroci. To je zelo pozitivno, očitno ni ženska, ki bi vlekla nos in svoje probleme prenašala na otroke. Pusti jo pri miru, se bo že oglasila, ko bo hotela.

Včasih so v življenju pač obdoblja, ki jih je treba enostavno zdržati, drugače ne gre. Prevečkrat ljudje (in brez zamere, mislim da si ti med njimi) vidijo samo sebe in samo ene okoliščine in so skoncentrirani samo nase ter zahtevajo ogromno energije svojih bližnjih za tolažbo in hranjenje svoje 'občutljivosti'.

Namesto da jamraš, namesto da cviliš kako bi, če bi, ji bodo v oporo in spodbudo in ji ne delaj dodatnih problemov ter ji ne srkaj energije.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?