|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Služba in ukvarjanje z otrokom
25.2.2011 8:55:40   
Jada82
Pozdravljene! user posted image

Evo, jaz sem pred 2 tednoma zaključila porodniško in hodim v službo. Pa kar nekako gre, sem mislila, da bo težje, ampak gre. Res je, da so me v tem času prestavili tudi na drugo delovno mesto, kjer delam le do 3. ure in ni nič stresno, tako da nekako pridem spočita domov. user posted image user posted image
Zanima pa me, kako ve, že bolj izkušene (heheh) mamice uskladite popoldanski čas? A se potem vse popoldne posvečate otroku? Kdaj pa naredite kaj za gospodinjstvo?
Jaz doma zdaj ne kuham, ker jem v službi, včasih za mojega skuha tašča, če pazi tamalo, včasih si pa sam, če je doma (on nima službe od pon. do petka, ampak različno). Nabavila sem si tudi robotski sesalec, da mi taka opravila ne bi vzela preveč časa.
Pa me zanima, kako ve preživite popoldneve z otroki? Ni vprašanje v smislu, da se ne da, da kaj ne zmorem, me čist informativno zanima .... pa čas mam v službi na RR pisat, hahaha user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Služba in ukvarjanje z otrokom
25.2.2011 9:38:49   
miapia
Imam izmensko delo, prav tako mož. Se izmenjujeva zaradi otroka, tako da ima otrok popoldne samo enega starša. Ukvarjam se z njo pač tako, da sem z njo. Njej za igranje ni kaj preveč, veliko pa se pogovarjava (stara je dve leti), pojeva, pleševa, kuhava, sva zunaj (to ji je najboljše) - zdaj sicer ne, v toplejših časih pa sva pred hišo vsak dan.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2011 9:42:27   
mojamura
sorry ampak moram....delaš do treh, doma ne kuhaš, in maš robotski sesalec user posted image , svaka ti čast....sem ti kar malce fauš. 

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2011 9:44:47   
lananai
Vse sorte delamo. Naša tamala sama pove, kaj bi rada. Najraje je zunaj. V hiši pa kuha za vse nas, nosi krožnike, šalčke in pribor po sobi. In potem jemo in pijemo. user posted image Pa previjanje dojenčka ji je zadnje čase zanimivo. Rada tudi riše in gleda risanke. Stara je pa skoraj 2 leti.
Gospodinjska dela počakajo na vikend... ali pa na naslednji vikend... user posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2011 10:09:02   
3jeMi
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

sorry ampak moram....delaš do treh, doma ne kuhaš, in maš robotski sesalec user posted image , svaka ti čast....sem ti kar malce fauš. 

jaz pa pa kar ornk user posted image

tako, jaz delam do treh, za enkrat doma še kuham in nimam robotskega sesalca user posted image ... torej... sesanje oz. bolj ornk pospravljanje počaka na vikend, cunje zlagam takrat, ko so pač oprane in posušene... pri vsem pa moj škrat (2,5 let) z veseljem sodeluje in pomaga oz. me včasih s svojo metlico preganja, da je treba malo posesat user posted image ... če se mu ne da z mano okoli po stanovanju dirkat, pa se na očka obesi in se onadva skupaj preganjata... ker pa nimam vsak dan gospodinjskih opravil, sem pač kar precej časa z njim in se igrava pač kar si on želi, je pa zelo rad tudi sam v svoji sobici in si vrti glasbo user posted image ... ne rinem vanj, zaradi svoje slabe vesti, da smo večinoma dneva vsak na svojem koncu, ker vidim, da je čisto zadovoljen tako kot je, ko pa naju rabi za pocrkljat, naju pa itak sam poišče in takrat jasno vse spustim iz rok... user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2011 11:00:29   
Nika v službi
No, jaz nimam te sreče, da bi delala do 15. ure, ampak se moj (in možev) delavnik največkrat zavleče do 16:00 (to je že kul!) oz. 17. ure, včasih tudi dlje. Naša 5-letnica je v vrtcu do 15:30, ponjo gresta babi in dedi (moja starša), ki jo potem čuvata in se z njo ukvarjata, dokler midva ne prideva iz službe. Skupnega časa popoldan je na žalost mnogo premalo, ampak ga poskušamo maksimalno izrabiti. Medtem, ko pojeva kočerjouser posted image , je z nama pri mizi, včasih se nama tudi pridruži, vmes klepetamo, nama pove, kaj se je dogajalo v vrtcu, riše. Potem gremo na kakšen sprehod, na igrišče ali pač samo ven na dvorišče in se igramo, lovimo, skrivamo, žogamo, igramo košarko, mini tenis, badminton, balinčkamo, etc. Pogosto gremo na daljši sprehod do naše priljubljene kavarnice, kjer se midva z možem pocrkljava s kavico, ona pa sladoledom, rogljičkom ali kakavom, potem se domov peljemo z busom (to ima neznansko rada). Zvečer se igramo družabne igre (človek ne jezi se, duhci, kartamo, ipd.), pojemo, plešemo, ustvarjamo. Te 3 popoldanske ure torej maksimalno izkoristimo, tudi če so kakšni opravki (npr. trgovina - nabava), gremo skupaj. 1x tedensko ima itak plavanje, tako da smo takrat praktično skupaj samo med transferjem do Atlantisa in nazaj, konci tedna pa so samo naši. Veliko smo zdoma, izleti doma in po tujini, podaljšani vikendi ali krajši oddihi večkrat letno. To pa si privoščimo in neznansko uživamo.

Imamo to srečo in blagoslov, da imamo krasne starše, ki skrbijo ne samo za najino madam, ampak tudi za naju - pripravijo nama kosilo/večerjo, največkrat mami opere in nemalokrat zlika, naše delo je pospravljanje hiše, nabava hrane, investicije... Logistika nam torej "špila" in vsi skupaj smo veseli, da imamo drug drugega.

Nam res ni hudega kljub zahtevnemu delu in dolgemu delavniku (jaz tudi veliko potujem), ampak dokler imaš zdravje, medsebojno razumevanje in pokrite vsaj osnovne finančne potrebe ti ne bi smelo biti hudo.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2011 11:56:38   
Jada82
Ha ha ha, ja, jaz imam včas kar mal slabo vest, če kaj pospravljam in se ne družim s tamalo ... zato ... sam ne morem se pa 4 ure z njo igrat, res ne. Tko da ja, tud men včas kaj pomaga zložit itd., pa v pomivalca dajat ... zaenkrat je še majhna in ne more ravno pomagat dobesedno, ampak po svoje user posted image user posted image

Ja, glede časa delavnika mi je fletno, ja, pa še 2 min. mam peš do doma user posted image
Nika, te pa razumem, tud jaz sem prej delala do 16h minimalno, dostkrat se je zavleklo do 18h itd. Pa so me zdaj "h sreči" dali na drugo delovno mesto, ko sem prišla s porodniške ... se nisem kaj dosti sekirala.

Ja, jest npr. peglam potem po 19. uri, ko gre tamala spat. Ne prenesem pa, da bi mi kdo drug peglal al pa pral perilo (no ja, razen mojega, seveda), pač tak človek sem, vse hočem sama, pa rada mam pospravljeno. Ja, se pa počasi zavedam, da ob otroku ne gre vse user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
25.2.2011 13:39:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2011 15:08:04   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Zanima pa me, kako ve, že bolj izkušene (heheh) mamice uskladite popoldanski čas? A se potem vse popoldne posvečate otroku? Kdaj pa naredite kaj za gospodinjstvo?

Pa me zanima, kako ve preživite popoldneve z otroki? Ni vprašanje v smislu, da se ne da, da kaj ne zmorem, me čist informativno zanima .... pa čas mam v službi na RR pisat, hahaha user posted image user posted image user posted image

Midva imava eno 20-mesecev staro in še enega na poti. Pri nas zgleda tako, da med tednom za gospodinjstvo ne naredim nič, samo ukvarjam se z otrokom in počivam. Med tednom ne likam, ne pospravljam, ne čistim. Vse kar naredim je, da z dragim skuhava kosilo (enkrat on, enkrat jaz) in po tem kosilu pospravim posodo v pomivalni. To je vse, potem se kakšni dve urci igramo, počivamo, gremo ven na sprehod, .. in potem je že čas za kopanje, večerno pravljico, spanje. No, večere imava midva zase, večinoma ne delava nič posebnega, vsekakor pa ne gospodinjskih opraviluser posted image   Pri nas imamo zato relativno razmetano, še posebej ob petkih ker se cel teden nabirauser posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2011 15:11:28   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: manna

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Midva imava eno 20-mesecev staro in še enega na poti. Pri nas zgleda tako, da med tednom za gospodinjstvo ne naredim nič, samo ukvarjam se z otrokom in počivam. Med tednom ne likam, ne pospravljam, ne čistim. Vse kar naredim je, da z dragim skuhava kosilo (enkrat on, enkrat jaz) in po tem kosilu pospravim posodo v pomivalni. To je vse, potem se kakšni dve urci igramo, počivamo, gremo ven na sprehod, .. in potem je že čas za kopanje, večerno pravljico, spanje. No, večere imava midva zase, večinoma ne delava nič posebnega, vsekakor pa ne gospodinjskih opraviluser posted image   Pri nas imamo zato relativno razmetano, še posebej ob petkih ker se cel teden nabirauser posted image

Aja, sem pozabla napisat, da ne bo preveč čudno izpadlo kaj delamo cele dneve; do 15/16h sva v službi, tamala pa v vrtcu.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2011 15:11:45   
marjetica8
Zdej sem sicer brezposelna. Ko sem delala, sem delala izmensko. Če sem bla dopoldne, sem končala ob 3, domov prišla ob pol4. Za kosilo je poskrbel večinoma Nono, če ne sem skuhala sama ali pa fant. Čas popoldne in v nasprotnem primeru dopoldne, sem vedno izkoristla s ta malim, pa ni melo veze kok sem pršla zmatrana iz šihta. Gospodinjstvo je blo na vrsti zvečer ko je šel spat in na fraj dneve.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.2.2011 7:24:34   
koala.cek
thats life. čez teden ne naredim nič. si pomagam s ''fato'', pa z dedki in babicami glede otrok, pripravim kočerjo - včasih že zjutraj, drugič en dan prej. zdaj pozimi smo malo več notri in se pač kaj igramo: razne pižama party, žurke in kopanje v kopalnici, človek ne jezi se, karte, intd..poleti pa smo zunaj, zunaj in zunaj. je muč better. tudi najine službe so minimalno do 16 ure.

sej gre. se navadiš.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
26.2.2011 8:43:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu koala.cek)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
26.2.2011 10:56:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Nam res ni hudega kljub zahtevnemu delu in dolgemu delavniku (jaz tudi veliko potujem), ampak dokler imaš zdravje, medsebojno razumevanje in pokrite vsaj osnovne finančne potrebe ti ne bi smelo biti hudo.

Točno to.

Dokler je zdravje in medsebojna usklajenost, se vse da, včasih več drugič manj, ampak to so že nianse. Jaz ločim bistveno od nebistvenega (ki je tudi fajn in dobrodošlouser posted image , ampak ni vedno nujno).

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
26.2.2011 16:24:06   
sanelaa
Trenutno sem sicer na porodniški z drugim sinkotom, ampak, ko je bil še samo Luka je blo takole;

jaz v službi od sedmih do treh, službo imam sicer 5 minut stran od doma in vrtca in s službo dejansko ob 15.-ih zaključim ali pa prej. Malega sem dvignila v vrtcu, sva šla ob lepih dnevih na sprehod, v trgovino, knjižnico, na kavo, šoping center.............pač karkoli, včasih sva prišla domov prej, včasih kasneje. Doma sem jaz običajno vedno začela al zlagat cunje al kaj pomivat al kaj pripravljat za večerjo, Luka pa se je običjano sam kaj zaigral. Če striktno želi da skupaj zlagava kocke ali da bereva knjigico, to seveda narediva, drugače pa se zna sam zaigrati. Ati pride iz službe okoli pol šestih in se je potem začel žur...........skakannje, kručanje, pač to, kar se z atijem počne. Potem skupna večerja, še malo igre,pa kopanje in spanje itd..............
Zdaj ko sem v porodniški je skoraj isto.....ob treh greva s tamalim po tavelikega v vrtec, če je lepo vreme sledi sprehod, če ne pa naravnost domov, kjer se zdaj tamala dva zamotita, no, bolj LUka animira tamalega, se igramo, pojemo, plešemo. Razlika je samo v tem da popoldan zdaj nič ne delam, razen kakšnih malenkostii, ker vse naredim dopoldne. Kuham, pomivam, pospravljam,sesam, zlagam cunje, tako da so popoldnevi čisto na off.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.2.2011 9:36:27   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

Bi se skoraj upala trditi, da je prvi post za vecino RR uporabnic skoraj provokativno vprasanje, ker nas vecina dela krepko cez 8 ur. V bistvu bi zate rekla, da si na pocitnicah, drugace pa tudi ne vidim razloga, da bi se z otrokom ukvarjati po 4 ure ali vec. Otroci se MORAJO znati tudi samo igrati. ]

Čist nobene provokacija ni. Pač vprašam. Tud jaz delam 8 ur, tko da čist nobena posebnost ... pred menjavo delovnega mesta pa sem tudi jaz delala po 10 ur itd.
Ampak dejstvo je, tud če bi zdaj šla delat za 6 ur, je vseeno drugače kot prej, k si na porodniški. Recimo, prej sem gospodinjska dela opravila npr. ko je šla tamala čez opoldne spat. Zdaj sem v tem času v službi. Itak morš pol vse gospodinjstvo stlačit v tisti popoldanski čas al pa vikend.
Pa me je čist informativno zanimalo, kako mate ve to organizirano.

Joj ste ene pa res tolk našpičene!

Drguač pa Sanelaa, tvoj odgovor mi je super! Verjetno bom tudi jaz tako prakticirala user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.2.2011 9:44:31   
eva1
Mislim, da se pol preveč obremenjuješ..kje pa piše, da moreč ves popoldanski čas skakat okoli otroka in igrati klovna ter ga zabavat? Ok, meni je v tem primeru lažje, ker imam 3 in se med sabo res zamotijo, sicer pa jaz vsak dan kuham, pospravljam,se ukvarjam z otroci..vsega po malem...ko me rabijo sem tam in to vejo! 

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?