Nika v službi
|
No, jaz nimam te sreče, da bi delala do 15. ure, ampak se moj (in možev) delavnik največkrat zavleče do 16:00 (to je že kul!) oz. 17. ure, včasih tudi dlje. Naša 5-letnica je v vrtcu do 15:30, ponjo gresta babi in dedi (moja starša), ki jo potem čuvata in se z njo ukvarjata, dokler midva ne prideva iz službe. Skupnega časa popoldan je na žalost mnogo premalo, ampak ga poskušamo maksimalno izrabiti. Medtem, ko pojeva kočerjo , je z nama pri mizi, včasih se nama tudi pridruži, vmes klepetamo, nama pove, kaj se je dogajalo v vrtcu, riše. Potem gremo na kakšen sprehod, na igrišče ali pač samo ven na dvorišče in se igramo, lovimo, skrivamo, žogamo, igramo košarko, mini tenis, badminton, balinčkamo, etc. Pogosto gremo na daljši sprehod do naše priljubljene kavarnice, kjer se midva z možem pocrkljava s kavico, ona pa sladoledom, rogljičkom ali kakavom, potem se domov peljemo z busom (to ima neznansko rada). Zvečer se igramo družabne igre (človek ne jezi se, duhci, kartamo, ipd.), pojemo, plešemo, ustvarjamo. Te 3 popoldanske ure torej maksimalno izkoristimo, tudi če so kakšni opravki (npr. trgovina - nabava), gremo skupaj. 1x tedensko ima itak plavanje, tako da smo takrat praktično skupaj samo med transferjem do Atlantisa in nazaj, konci tedna pa so samo naši. Veliko smo zdoma, izleti doma in po tujini, podaljšani vikendi ali krajši oddihi večkrat letno. To pa si privoščimo in neznansko uživamo. Imamo to srečo in blagoslov, da imamo krasne starše, ki skrbijo ne samo za najino madam, ampak tudi za naju - pripravijo nama kosilo/večerjo, največkrat mami opere in nemalokrat zlika, naše delo je pospravljanje hiše, nabava hrane, investicije... Logistika nam torej "špila" in vsi skupaj smo veseli, da imamo drug drugega. Nam res ni hudega kljub zahtevnemu delu in dolgemu delavniku (jaz tudi veliko potujem), ampak dokler imaš zdravje, medsebojno razumevanje in pokrite vsaj osnovne finančne potrebe ti ne bi smelo biti hudo.