|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Služba in ˝nova˝služba
11.7.2006 22:44:11   
Anonimen
Pozdravljene!

Imam eno vprašanje ki morda ne sodi ravno v družinsko zakonodajo, pa bom vseeno vprašala. S 1.7. sem bila sprejeta na novo delovno mesto, z dvema mesecema poskusnega dela. Žal ta služba ni moja sanjska služba in se v njej ne počutim dobro; zato bi jo rada zamenjala (ja vem po slabih 14 dneh).Danes sem se prijavila na prosto delovno mesto, ki mislim da bi mi bolj odgovarjalo. Zdaj pa me zanima kaj naj naredim če bom sprejeta v drugo službo? Lahko dam odpoved še pred iztekom poskusnega dela?

Kerensa ti vem da si vešča pri ˝zakonskih zadevah˝... Imaš kak dober nasvet.

HVALA VSEM!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Služba in ˝nova˝služba
11.7.2006 23:00:33   
babylove
V času poskusnega obdobja se lahko oba - tako delojemalec kot tudi delodajalec - iz danes na jutri odločita, da prekineta delovno razmerje. Brez odpovednega roka, brez navajanja razlogov, povsem svobodno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.7.2006 8:22:05   
urška
kolikor je meni znano je takole:
ko si na poskusnem delu lahko daš ti odpoved iz "danes na jutri".
delodajalec pa mora počakati, da se ti izteče pogodba preden te lahko "vrže"

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.7.2006 8:26:11   
rija
Urška, tole za delodajalca pa ne bo čisto držalo....tudi on lahko v času trajanja poskusnega dela z danes na jutri pove adijo....

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.7.2006 10:42:47   
Anonimen
Ja in če si bila vzeta iz zavoda, ti v vsakem primeru pripada njegova plača, saj je dobil soliden denar, če te je dvignil iz zavoda..

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.7.2006 10:42:58   
Anonimen
kaj pa pripravništvo?? kok časa traja?? a lahko prekineš pogodbo?'

problem je namreč, da bi lahko sedaj dobila pripravništvo, vendar pa mi oktobra nekako "obljubljajo" pripravništvo na občini.. in itak bi raj delala na občini, kot pa nekje v podjetju, ki niso ravno na zeleni veji..

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.7.2006 11:00:21   
Rok_LM
Po novem zakonu o delovnih razmerjih lahko delavec pri poskusnem delu odpove pogodbo s sedemdnevnim odpovednim rokom.

V času trajanja poskusnega dela delodajalec delavcu ne sme odpovedati pogodbe razen če ima razloge za izredno odpoved ali zaradi postopka za prenehanje delodajalca ali prisilne poravnave.

Glede pripravništva pa se trajanje določi v skladu z zakonom, drugim predpisom ali kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti. Traja lahko največ eno leto, lahko pa ti ga mentor skrajša vendar največ do polovice prvotno določenega trajanja.

Glede odpovedi delodajalca velja isto kot za poskusno delo in delavca ne more odpustiti, delavec pa lahko odpove pogodbo v roku za katerega sta se dogovorila z delodajalcem v pogodbi o zaposlitvi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?