|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Služba
21.9.2007 12:23:39   
Anonimen
Danes bom anonimna, ne vem, kdo vse to bere.
Problem je sledeč, zaposlena sem za ndč, delo je tako tako, plača zamuja, nikoli ne vem, a jo bom dobila, a je ne bom. Težko je živeti v taki negotovosti.
Ponoči ne spim, sekiram se in to škodi meni in mojemu še ne rojenemu otroku (sem v 7. mesecu), sita sem obljub in lepih besed na koncu pa nič iz tega. Danes sem spet slabo spala zaradi tega in sem sklenila, da dam odpoved, pa ne vem, a naj še zguram ta dva meseca,a naj grem, k mojemu, ki ima s.p., sicer samo toliko, da preživi sebe, ampak dovolj mi je sekiranja. Med porodniško, pa v boj za novo službo.
Kaj bi storili na mojem mestu?user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Služba
21.9.2007 12:27:05   
Anonimen
Če imaš možnost, reči svojemu, da te vzame in ti prijavi čim višjo plačo, da boš imela višjo porodniško.
Recimo, da je to ena izmed možnosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2007 12:36:27   
srursa
Probaj it na bolniško. Saj je najpomenbnejše tvoje dobro počutje.
Med porodniško pa išči novo službo. Odpoved pa daj na koncu porodniške.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2007 12:37:01   
Anonimen
Zakaj pa ne greš na bolniško do porodniške in se miselno in fizično odpočiješ in počasi pripraviš na lep porod? NE bodi nora, ostani kjer si, pojdi na bolniško, zmeni se z doktorjem, če ne boš v službi, se boš manj obremenjevala. Odpoved daš lahko po porodniški.
Ne priporočam ti, da v tem času karkoli delaš na vrat na nos, samo sprosti se in uživaj zdaj, ko bi res morala uživati v nosečnosti.

Upam na vse dobrouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2007 12:38:20   
Marogica
Po možnosti pojdi do konca nosečnosti na bolniško, da se tako izogneš stresu. Če se to ne da, pa potrpi še ta čas, saj mesec pred porodom greš že na porodniško. In predvsem ne dajaj odpovedi, ker ne vem, kako je s porodniško, če odpoveš delovno razmerje. Potem pa imaš celo leto čas razmišljati in iskati novo službo.

Nikakor pa se ne zaposli pri tvojemu partnerju, ker kot si napisala, sam komaj "skozi" mesec pride, zato ga ne "obremenjuj" še ti z dodatnimi finančnimi izdatki. Potrpi še ta mesec, dva, konec koncev ti bo vsak Evro prišel potem prav.

Dobro premisli....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2007 12:42:14   
Spark
Kot so rekle predhodnice. Probaj na bolniško, saj boš tako, kmalu šla na porodniško, potem pa boš videla v tem enem letu, kako se bodo stvari odvijale. Še vedno daš lahko po končani porodniški odpoved. Ali pa takrat koristiš 4urni delabni čas, čene boš imela druge možnosti. Se bo že mogoče dobro odvilo v tem letu. Mogoče te pa dajo oni potem stran, pa boš upravičena do kake pomoči.
Ne dajaj sedaj odpovedi. 

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2007 12:51:07   
altati
Poskusi dobit bolniško, preguraj še dva meseca, nato pa v času porodniške išči novo službo. Samo še malo zdrži pa bo, boš videla.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.9.2007 12:51:27   
sazi
Svetujem, da ostaneš v tej službi do odhoda na porodniško. Imaš še kaj letošnjega dopusta? Poizkus miselno odklopiti slabe strani službe še za tamesec in pol.

Tiste pa, ki pišete, naj gre na bolniško: sploh mi ni jasno, zakaj kar mislite, da jo je tako lahko dobiti. Ko sem bila noseča in sem imela kup problemov, me G ni hotel dati na bolniško in konec, okoli mene so pa vsi pametovali, da jo itak takoj dobiš - ja, od koga.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.9.2007 12:53:53   
lelaval
Svetujem ti isto, kot predhodnice - poskusi s porodniško. Ena moja kolegica je tudi bila na poodniški v user posted image , ker jo je delodajalec tako izigraval. Potem ji je še konrole pošiljal domov, a ji je zdravnica napisala, da ne rabi bit doma, ker gre za psiho in ne rabi bit samo doma.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.9.2007 13:00:53   
Anonimen
A to se še dogaja, da ne dobiš plače?????user posted image user posted image user posted image
Ker tako se je dogajalo pred jugo vojno, vem ko je bila moja mami 7 mesecev brez plače.user posted image

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.9.2007 13:06:34   
muška
Pojdi v bolniško za ta mesec, da si psihično spočiješ, po porodu daj odpoved in potem dalje išči službo.
Vsak dr. te bo upošteval, če mu boš povedala to kaj si tukaj!  SREČNO!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.9.2007 13:08:12   
lemavrica
Ne daj odpovedi pred nstopom porodniške, ker drugače ne boš dobila porodniškega nadomestila. Probaj zdržati do takrat.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.9.2007 13:25:41   
pupika27
sazi o ja pa dobiš bolniško še posebaj če si že tako visoko noseča.mene je moj ginekolog vprašal že ne pvem pregledu če grem v bolniško.zdaj sem v 24 tednu in me to redno sprašuje.naj poskusi z bolniško saj je po moje njeno in otrokovo zdravje bolj pomembno kot pa neprestano slabo počutje zaradi službe.njena psiha zelo vpliva na bebiko pa če se mi to zavedamo ali pa ne.............nato pa se vsak pri sebi zamisli kaj ima večji pomen zdrav otrok ali služba?????????
VSO SREČO PRI ODLOČITVI

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.9.2007 13:31:50   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Tiste pa, ki pišete, naj gre na bolniško: sploh mi ni jasno, zakaj kar mislite, da jo je tako lahko dobiti. Ko sem bila noseča in sem imela kup problemov, me G ni hotel dati na bolniško in konec, okoli mene so pa vsi pametovali, da jo itak takoj dobiš - ja, od koga.

Odvisno, mene so 2x mislili že na začetku (v tretjem mesecu) na bolniško dat user posted image , pa sem bila čisto zdrava, še slabo mi je bilo bolj poredko. In to samo zaradi vožnje v službo. Ko sem zavrnila, me je pa zdravnica prav čudno pogledala, v smislu "kako neodgovorno".

Tako da res, če je le možno pejt na bolniško in to čimprej.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.9.2007 13:37:08   
Naja30
Glede bolniške - eni G jo kar radi dajo čim malo pojamraš.

Jaz bi tud poskusla it na bolniško v tem primeru, potem pa direkt na porodniško. Itak je samo še dva meseca. Ne splača se odpovedi dajat za tako kratek čas.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.9.2007 14:01:01   
Anonimen
Hvala za odgovore.
Zdaj, ko sem se malo "pohladila", tudi sama razmišljam v tej smeri, da je brez veze dajat odpoved, ker ne bom nič pridobila. Na naslednjem pregledu bom pojamrala G, pa upam, da me da na bolniško, če pa ne, bom pa slaba dva meseca še zdržala.
Sem si pa obljubila, da se zaradi službe ne bom več sekirala. Kako je terapevtsko, če človek da ven iz sebe, je počutje prec boljše.user posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
21.9.2007 14:06:49   
sazi
mene je moj ginekolog vprašal

kaj naj rečem - super G, tudi jaz bi imela taklega (upam, da je zdajšnja po zamenjavi kaj bolj človeška). Anonimni tudi želim, da ima razumevajočo G. Z mano je bilo v nosečnosti marsikaj narobe, sem vedno razložila G, pa mi je vedno rekel, da to sodi k nosečnosti (pa sem imela visok pritisk, hudo zatekanje nog, vsak dan vožnje več kot 120km, pa nisem dobila bolniške - še zdaj mi je hudo, ko se spomnim na tisto obdobje) - na koncu so mi sprožili prezgodnji pord zaradi previsokega krvnega tlaka, moj G bi me pa še kar v službo pošiljaluser posted image . Še dobro, da se je dobro izteklo in je z mano in malim vse v redu.

Anonimna, ti pa le preveri, kako je z možnostjo bolniške, porabi dopust, pa bo. Odpovedi pa ne dajaj - tudi med porodniško ne, če si ne najdeš druge službe. odpoved daš še vedno lahko kasneje.

(odgovor članu pupika27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.9.2007 16:52:28   
caillou
Pojdi na bolniško. Ne dajaj odpovedi sedaj, to bi bilo zelo neumno.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.9.2007 19:28:54   
natasarobi
Če imaš možnost zamenjaj, saj porodniško boš imela normalno. Če je tako, jaz ne bi nič oklevala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.9.2007 8:49:55   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: na_go

A to se še dogaja, da ne dobiš plače?????user posted image user posted image user posted image

na_go seveda se dogaja, gotovo bolj pogosto kot pred yugo vojno, sem en čas delala na delovnem sodišču - ful delodajalcev je pravih kriminalcev, te pošljejo na delo v tujino za par mesecev, vmes pa nobene plače, nobenega povračila stroškov... ful žalostne usode izveš tam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?