liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: petea OECD priporoča Slovence kot idealne moške, saj po statističnih podatkih največ časa izmed vseh pomagajo v gospodinjstvu - komu? mamici svoji? ni mi všeč izraz "pomagajo" naj raje naredijo, pa jim me pomagajmo No....to gospodinjsko delo se ob vseh gospodinjskih tehničnih pomagalih tako poveličuje, da človek misli, da večina še danes na roke pere, s krtačo drgne vsakodnevno tla, pomiva na roke gore posode.....tako, da je potrebno delati neke brezvezne raziskave, koliko minut moški in ženske porabijo za gospodinjska opravila...... sicer na ne vem kako so to minutažo izračunali, ker jaz nimam pojma, koliko minut na dan mi vzame gospodinjenje......to opravim usput, največ še zjutraj, tistih 10 ali 15 minut, ko se mi kava kuha, šoping špecerije pa včasih traja čisto malo, če pa grem še vmes na kavo, pa malo dlje......aja, pa mož mi "pomaga" samo za vikend, ker ga med tednom ni.......pa se vseeno ne počutim ogrožena vrsta in ob gospodinjenju ne trpim, ker praktično niti ne opazim, gospodinjim, ker ni to nek blazni napor.......tistih 3 krat na leto, ko pa okna pucam pa me tudi ne pobere od sekiranja in obnemoglosti, če mi pri tem ne asistira mož......
|