giotti
|
vedno... IZVIRNO SPOROČILO: baguSka giotti... lahko je tudi tako kot pises ti... mogoce je res tako, da jo imas ze od 'rojstva' tam... je pa tudi res, da enkrat ko jo odstranijo, to ni nujno za vedno... ampak se ta zaraste nazaj... ;) tko kot se tudi pri slepicu naredijo zarastline... al se pa ne! mozno je pac vse... Draga BaguSka, še enkrat moram odgovoriti, da ne bi katere res v to verjela, kar pišeš. Skratka, to je stoprocentno res, da je pregrada od rojstva v maternici, ne le mogoče. Nastane pa tako, kot sem zgoraj napisala. Ko maternica dobi enkrat svojo obliko, se le ta ne spremeni več. In ko jo odstranijo - pregrado, namreč, le ta ne more nikakor zrasti nazaj ali narediti kakršnekoli zarastline. Verjemi mi, da sem se izredno dobro pozanimala o vsem tem, preden sem se odločila za odstranitev, pa še ves čas sem gledala na monitor, kako jo je doktor odstranjeval, ker sem se odločila za lokalno anestezijo. Je pa res, da NIKOLI ne odstranijo popolnoma cele pregrade, to pa zato, ker ne vedo prave oblike maternice in kje naj bi bila točno meja med steno in pregrado, in da ne bi slučajno predrli stene maternice, potem vedno zelo malo pustijo. Ampak na UZ se to sploh ne vidi več. Če pa je kdaj kakšna punca jamrala, da je morala dvakrat na odstranitev pregrade, sta pa dva meni znana vzroka za to: ali je bila sluznica predebela ob trenutku operacije in se je težko videla meja med steno in pregrado, torej se je del pregrade pustil in se ponovno operiral ob tanki sluznici. Drugi vzrok pa je lahko, da je pregrada tako velika, da jo odstranijo v dveh delih, da se vmes maternica malo opomore, ker je to zelo invaziven poseg zanjo. Vse ostale stvari, ki jih odstranjujejo iz maternice pa nimajo veze s pregrado. Srečno
|