Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 22:52:24
|
|
|
|
Kerensa*
|
Od Sneguljčice.
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 22:57:56
|
|
|
|
kaya2007
|
če že, potem sneguljčicina
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:01:36
|
|
|
|
Kerensa*
|
Snježanina.
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:08:24
|
|
|
|
Ribica **
|
Sklepam da misliš svojilni pridevnik Jaz bi rekla Sneguljčin ali pa Sneguljčičin Tega se nismo delali na faksu, hehe.
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:09:48
|
|
|
|
puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR Sklepam da misliš svojilni pridevnik Jaz bi rekla Sneguljčin ali pa Sneguljčičin Tega se nismo delali na faksu, hehe. Itak.... svojilni pridevnik. Bože, moj mozag pa danes res ne funkcionira več. Pa ne, Fiša, da si na slavistiki?
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:10:09
|
|
|
|
Tanja55
|
ni ne priimek, ne pridevnik...pač pa zaimek. In verjetno bo najbolj pravilno Sneguljčin...
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:13:28
|
|
|
|
puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 ni ne priimek, ne pridevnik...pač pa zaimek. In verjetno bo najbolj pravilno Sneguljčin... Kako ni pridevnik? A mi lahko to prosim obrazložiš?
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:23:37
|
|
|
|
puppa
|
Očitno si bom kar sama odgovorila. SVOJILNI PRIDEVNIK - Janezov, mamin, očetov, sestrin SVOJILNI ZAIMEK - čigav (vprašalni), čigar (oziralni),nikogaršnji, moj, tvoj.... Torej, zdej ko smo razjasnili da govorimo o SVOJILNEM PRIDEVNIKU, pa lahko prosim odgovorite na moje vprašanje Hvala.
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:28:14
|
|
|
|
Tanja55
|
ja puppa maš prav...trenutek nepozornosti in nezbranosti ...ampak jst bi še vedno rekla da je Sneguljčin, tko kot prijateljičin...(prijateljica, Sneguljčica...)...popravki?
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:31:14
|
|
|
|
Kerensa*
|
Zakaj komplicirate?... napišite pač OD SNEGULJČICE, pa bo... pomen je enak in definitivno je pravilno, pa še vsi bodo razumeli in nikomur se ne bo zlomil jezik.
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:36:47
|
|
|
|
puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 ja puppa maš prav...trenutek nepozornosti in nezbranosti ...ampak jst bi še vedno rekla da je Sneguljčin, tko kot prijateljičin...(prijateljica, Sneguljčica...)...popravki? Hm... sej zveni pravilno, le nekaj me moti. Če razčlenim besede na zloge, dobim to: PRI -JA-TEL-JI-CA ......... PRI-JA-TELJ-JI-ČIN SNE-GULJ-ČI-CA...........SNE-GULJ-ČIN En zlog mi manjka pri Sneguljčin. Ker pripono za svojilnost dodajaš namest -CA. Hm... al pa sam preveč kompliciram.
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 5.11.2008 23:38:56
|
|
|
|
puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Zakaj komplicirate?... napišite pač OD SNEGULJČICE, pa bo... pomen je enak in definitivno je pravilno, pa še vsi bodo razumeli in nikomur se ne bo zlomil jezik. Kerensa, sej sem že napisala tako, da mi ni treba uporabit tega svojilnega pridevnika. Vseen pa me firbec matra.
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 6.11.2008 8:42:57
|
|
|
|
mojčika
|
uporaba od Sneguljčice je zgolj in samo pogovorna pravopis pravi : Sneguljčičin
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 6.11.2008 8:52:26
|
|
|
|
Ribica **
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika uporaba od Sneguljčice je zgolj in samo pogovorna pravopis pravi : Sneguljčičin Juhu, pa sem le imela delno prav Ne, nisem na slavistiki, sem na FDVju, samo imam jezikovno kulturo (kjer delamo V/M zacetnice, skupaj narazen, vejice - skratka cel pravopis). Za izbirni imam pa letos se dva iz novinarstva - skladnja slovenskega knjiznega jezika (ki je nadaljevanje ) in kulturo govornega izrazanja (no, to imam pa naslednji semester).
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 6.11.2008 9:04:07
|
|
|
|
Mesečnica
|
Jaz bi rekla Sneguljičin
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 6.11.2008 11:29:37
|
|
|
|
kaya2007
|
Ne, nisem na slavistiki, sem na FDVju, samo imam jezikovno kulturo (kjer delamo V/M zacetnice, skupaj narazen, vejice - skratka cel pravopis). jaz sem imela v 4. letniku še stilistiko poročevalstva, pa mi tole očitno vseeno ne gre najbolje
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 6.11.2008 11:57:22
|
|
|
|
puppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika uporaba od Sneguljčice je zgolj in samo pogovorna pravopis pravi : Sneguljčičin Jessss... pa sem le mela prav... SEm brskala po SSKJ, pa je reku, da ne ve... Hvala MOjčika
|
|
|
|
RE: Slavistek pomoč prosim - svojilni priimek... 6.11.2008 12:02:30
|
|
|
|
HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 Ne, nisem na slavistiki, sem na FDVju, samo imam jezikovno kulturo (kjer delamo V/M zacetnice, skupaj narazen, vejice - skratka cel pravopis). jaz sem imela v 4. letniku še stilistiko poročevalstva, pa mi tole očitno vseeno ne gre najbolje Čakaj, da daš skozi govorne vaje!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?