matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta IZVIRNO SPOROČILO: matcar Namreč moj srednji sin,star je 2,5 let,je zelo živahen otrok,neprestano je v gibanju,pa tehta 21,5 kg.Velik je točno 100 cm.Poje zelo malo,potrebe opravlja v mejah normale,spije pa tudi do 10 l tekočine na dan.Poje ogromno sadja in zelenjave,pije pa pretežno vodo.Sladkarij skoraj nič.Pije pa tudi ponoči in to do cca. 1 l.Sem mu že sicer merla sladkor,ker je moj oče diabetik in ima aparat za merjenje doma,pa je imel povišanega.Sem pa izvedela,da pri sladkorni bolezni urih smrdi po amonijaku oz.acetonu.Pa tudi iz ust bi naj smrdelo podobno.Kolko sem opazla pri njem,tega vonja nisem zaznala. 10l spije na dan?!?!? Pa to je alarm že davno! Mojega sina so sprejeli na PK ko je ponoči spil cca.2 l tekočine, pa je imel tudi sladkor povišan na 10mmol, ampak so potem ugotovili, da se je kao aparat zmotil. Ne vem še danes ne kaj je bilo takrat. V lavnem sladkorne naj ne bi imel. Sicer pa ima tvoj sin vse te simptome res za sladkorno, prekomerna teža, ogromna količina tekočine (sladkoraši so ves čas žejni). Sicer imam prijateljico katere sin je tudi star skoraj 3 leta in ima 23 kg (2 več kot moj skoraj 7 letni sin ) pa naj ne bi bilo nič narobe z njim, pa tudi P ne polaga nobene posebne pozornosti na njegovo težo. Ja,tudi ponoči spije veliko tekočine,me je danes najprej to vprašala.Njegova P pa je takoj reagirala,ko ga je vidla,ker nii bil tak,nikoli ni imel nekega velikega odstopanja teže kot je po standarih.Je pa se zredil od maja do zdaj 4 kg.To pa ni normalno.Poje pa skoraj nič oz.zelo malo.