|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabokrvnost
21.4.2005 8:20:49   
tannya
Dobro jutro

Včeraj sem imela pregled pri G in z mojo pikico je vse OK, le spola nismo videli:(
Je pa G ugotovila, da sem precej slabokrvna in mi je predpisala tablete z železom. Danes zjutraj sem prvič eno vzela in mi je bilo slabo.Zanima me kakšne so vaše izkušnje z jemanjem teh tablet?

LP;Tanja 18t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Slabokrvnost
21.4.2005 8:24:09   
Anonimen
Kolikor sem jaz tule brala debate na temo železa, je odvisno katere tablete imaš. Meni po tistih, ki sem jih imela jaz, ni bilo nič slabo. Če ti bo še naprej, pojdi nazaj do zdravnice in prosi, če ti napiše druge. Jaz sem imela ene, za katere se trenutno ne morem spomniti, kako se jim reče, vem pa, da moraš nekaj doplačat. Pa ne pozabi zraven piti C vitamina, ki pomaga pri absorbciji železa.

(odgovor članu tannya)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Slabokrvnost
21.4.2005 8:27:35   
Lana_s
Jaz že par mesecev jem Ferrum Lek in mi po njih ni nič slabo. Mogoče pa ne bi smela na tešče vzet, no odvisno katere imaš.

LP

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Slabokrvnost
21.4.2005 8:42:11   
Anonimen
Jaz imam pa sirup Legofer in mi tudi ni nič slabo. Raje mi je predpisala sirup kot pa tablete, ker sem itak imela že težave z zaprtjem, tablete pa še dodatno zapirajo... S sirupom nimam nobenih težav.

(odgovor članu tannya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Slabokrvnost
21.4.2005 8:48:23   
Annny
Meni so pomagale samo Nutrilite železove tablete (od Amwaya) in nič drugega.
lp

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Slabokrvnost
21.4.2005 8:53:35   
Rozalija
Meni je pomagalo rdeče vino, ok saj se smotano sliši alkohol in nosečnost, a kozarček rdečega (najbolje terana) vina pri kosilu še nobeni ni škodil. Sedaj ga tudi vsake toliko spijem, da ne bo problemov. Drugače pa po tabletah ni bilo slabosti, sem jih pa vedno pila z limonado ali pomarančnim sokom, ker se tako železo lažje absorbira v kri.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Slabokrvnost
21.4.2005 8:54:13   
Magi*
Haematopan tablete dobiš na recept z doplačilom. so res dobre. lahko jih vzameš komot tudi po zajtrku (čeprav v navodilih piše drugače), tako ti tudi ne bo slabo. meni se je po teh kri zelo hitro popravila.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Slabokrvnost
21.4.2005 8:59:49   
Anonimen
Ja, te sem imela kot Magi.

(odgovor članu tannya)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Slabokrvnost
21.4.2005 9:07:16   
anckabancka
Jaz jem retafer. Poskusila sem jemati dve zjutraj na tešče, kot mi je predpisala G, a mi je bilo preveč slabo. Zato jih zdaj jem kar po kosilu in kri mi vseeno gre počasi na boljše.
Sem pa tudi spremenila prehrano. Jem veliko suhega sadja, zelenjave, rdeče meso, lososa...

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Slabokrvnost
21.4.2005 9:30:30   
Meceno
Jaz imam tudi Retafer , mi je bilo pa včeraj prvič slabo ,jaz mislim da zato , ker potem ko sem na tešče spila tableto z C vitaminom nisem jedla dve uri nič , danes pa sem po zaužitju jedla čez eno uro je pa še vse OK . Z zaprtjem pa nimam sploh nobenih težav , bolj kot jem , več sem na školjki :)-, ampak to že od prej . :bravo:

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Slabokrvnost
21.4.2005 9:34:45   
teta beta
Jaz jih (še) ne jem, če pa jih bom morala, bom verjetno imela neke avstrijske Ferrobet. Mi jih je svakinja priporočala, da so super, neprimerno boljše od ferrum in da ti po njih ni nič slabo. :zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Kaj pa vem, železo je železo, ampak zakaj pa ne, bo že vedela, jih je tudi sama jemala v nosečnosti pa v šolo tudi ni zastonj hodila. :)

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Slabokrvnost
21.4.2005 10:31:02   
Gina
Meni samo po haematopanu ni bilo slabo.:bravo:

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Slabokrvnost
21.4.2005 11:59:25   
kofetek2010
Mene pa zanima povezava med železom in hemoglobinom, ter posledično slabokrvnostjo, saj imam:
-železo 34,6 (10,7 - 28,6umol/L)-več od normalnega,
-hemoglobin 125 (120-180 g/L)-na spodnji meji normalnega :ups:

A ve katera kaj več o tem?

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Slabokrvnost
21.4.2005 12:01:24   
CIPRESA
Tudi jaz imam Retafer pa ga nikoli ne vzamem na tešče amoak šele po jedi. Mi je rekla ginekologinja da to sploh ni važno glavno da ga vzameš. In mi do sedaj ni nikoli bilo slabo.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Slabokrvnost
21.4.2005 14:45:02   
Meceno
jana 73
Vem da je hemaglobin ki naj bi bil , da nismo slabokrvne K Hb-130 , se pravi kar je manj pomeni slabokrvnost .
Ti pa imaš 125 , kar pomeni da ni tako slabo , in je še na meji normalnega .

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Slabokrvnost
21.4.2005 15:53:10   
kofetek2010
Meceno - za hemoglobin vem, ampak ni mi jasno zakaj imam železa več od normalno? :zmeden2: Itak pa imam jutri G in bom morala dat kri in vodo :(

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Slabokrvnost
21.4.2005 16:13:45   
petraCBU
Jaz pa kar sok rdeče pese pijem. Tisti kupljeni so za moje pojme sicer ogabni, zato doma butnem v sokovnik: peso + nekaj jabolk, in se ustvari prav dober sok.
P.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Slabokrvnost
21.4.2005 21:10:24   
Anonimen
Jana, to mi pa res ni jasno. A ne jemlješ železa zato, da se ti poviša hemoglobin? A sem malo pomutila?

(odgovor članu tannya)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Slabokrvnost
21.4.2005 23:34:06   
Gina
Jana jaz zdaj ugibam, ker ne vem, koliko naj bi bila vrednost železa samega v krvi. Ampak če ti jemlješ želozove tablete, ga imaš sigurno več, kot če ga ne bi jemala. Mogoče se pa samo še ni absorbiralv telo, ker rabi nekaj časa, da se vrednost hemoglobina dvigne, to ne zraste kar takoj po moje. Ne vem no...

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Slabokrvnost
22.4.2005 9:24:22   
Meceno
Prosim jana 73 če sporočis oz če si se kaj pozanimala , ker sedaj sem pa :zmeden:
Jaz pač mislim da si ti narobe razumela , ker hemaglobin oz ta test ti ne , ( vsaj meni ne no ) delajo posebaj za kri in železo , ker je kri pomešana z železom , minerali , vitamini ,... ki se še pred tem filtrirajo v jetrih in pošlejo potem po ožilju ,....Železo ima vlogo pri prenosu kisika po krvi iz pljuč v ostale dele telesa .
V glavnem oni ti vzamejo recimo 60ml krvi , ki jo razredčijo ( ne vem z kaj na um/L ) in dobijo rezultat .
Tvoj je bil K-Hb 125 in nimas po tej logiki preveč železa ampak premalo oz ker je normalno da je K-Hb 130 , si ti nekako še v meji normale .

Po logiki pa predvidevam , da naj bi :nosecka: zadostoval vsaj 140 mg dnevne potrebe po železu , (ker imam tablete ) , oz tista ki ima res slabi test, pod 100 lahko da tudi večjo dozo .

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Slabokrvnost
22.4.2005 9:30:04   
Meceno
Sem prečitala da je dnevna potreba po železu z večjim tveganjem za pomankanje železa 40 mg na dan .

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?