|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabokrvnost
5.7.2007 17:48:06   
brina2006
Pozdravljene!

Danes sem bila pri G. in mi je ugotovila  da sem slabokrvnauser posted image , tako da mi je predpisala železove tablete.
Kako je sedaj s  to slabokrvnostjouser posted image ,kaj to pomeni, kakšne so vaše izkušnje? Pa tako se basam z sadjem in zelenjavouser posted image .

Hvala za nasvete!

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 6.7.2007 5:43:13 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sabokrvnost
5.7.2007 17:50:55   
TheAngel
Za železo nista sadje in zelenjava. Daj kak kos lepega rdečega mesa in rdečo peso. Jaz jem vse od a do ž, meso skoraj vsak dan, liter pese tedensko... in v 30 tednu 130 hemoglobina.

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu brina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.7.2007 17:53:47   
mišk
In kolk hemoglobina je drugač še normalno? Jst sem ga nazadnje imela 120, pa je ginekolog rekel, da mi bo zadnje mesece na pisal recept za železo. A to pomeni, da ga proti koncu nosečnosti rabiš še več?

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.7.2007 18:37:50   
žarnica
meni se v enem mesecu ni raven hemoglobina nič dvignila (imam ga 95) in sem dobila spet 3 škatle tablet.user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.7.2007 18:58:02   
Anonimen
Za železo zelo pomaga tudi zmleto sezamovo seme (v kak jogurt si ga zamešaj ali kaj podobnega), pa vse te zadeve moraš s kakim C vitaminom vzet, da se bolje absorbira. Aja, pa meni je G skupaj z žlezovimi tabletami predpisala tudi folno kislino in rekla, da to tudi pomaga bolje absorbirat železo.

(odgovor članu žarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.7.2007 19:06:18   
guppy
Jaz pijem Legofer sirup zjutraj na tešče s Cedevito in se mi je popravilo železo. Ne trudim se nekaj pretirano jest rdeče mesto ali kakšno peso, tako da sklepam, da je sirup res "krivec" za izboljšanje stanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.7.2007 20:02:34   
2.2.
jaz sem imela tudi podobne probleme z slabok. imela sem 60 hemo. in 3 železa- slabo. celo nosečnost sem jemala tablete, sirup, in v zadnjem mesecu dobivala še enjekcije pa nič boljše. jedla sem pa ogromno rdečega mesa, sadja, zelenjave bolj malo veliko rdeče pese in pesin sok- ampak nič boljše. drugače pa nisem slabokrvna, sedaj po porodu je vse o.k.. tak da ne obupat pridno jej in uživaj v nosečnosti

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.7.2007 20:43:27   
brina2006
Kolikšna pa je še dobra vrednost H.G.?

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
5.7.2007 21:16:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 9
5.7.2007 21:31:19   
melanija
Jaz sem imela HB 80 pa sem dobila infuzije Venoferja. Meni vse te tablete, sirupi sploh niso nič pomagali. Naj sem jih jedla ali pila kolikor sem hotela. Sem se pogovarjala z med. teh. in mi je rekel da bi lahko pila 5 litrov legoferja na teden 6 mesecev pa se mi kri ne bi popravila tako dobro ali pa sploh nič kot z venoferjem.
sicer pa jem meso, zelenjavo, rdečo peso.
Pa uspešno z tabletami, da bi ti vsaj pomagale, ker meni ne.

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.7.2007 9:18:33   
ElaM
V 1. nosečnosti, sem nekje od polovice pila Legofer z limono, ker sem po Ferummleku imela krče, pa ni bilo bistveno bolje, HMGB se mi je vedno vartel okrog 110.
Zdaj, drugič, pa imam zelo dobro kri, hmgb 135, pa ne jem nič posebnega, mešano prehrano in to je to.
Sicer je pa meni zdravnica rekla, da imajo ogromno železa dateljni, suhe marelice, rozine,... Poskusi, mogoče bo pomagalo.

:)

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.7.2007 10:26:38   
Anonimen
Sok rdeče pese. Definitivno pomaga.user posted image

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.7.2007 10:36:31   
ulla78
Jaz imam HGB 131 in mi je moja G. rekla, da niso najbolj veseli previsokega HGb v nosečnosti. Jaz sploh ne razumem več. V 1. nosečnosti mi je Hgb vseskozi padal, kljub železovim dodatkom in ni bilo ok. Zdaj v 2. nosečnosti, ko imam Hgb veliko več, pa spet ni ok. Pravijo, da se mora kri v nosečnosti bolj redčiti in zato vrednost Hgb pada. Me, ki imamo Hgb malo višji, imamo zato bolj gosto kri. Baje. V glavnem ne razumem čisto dobro teh zdravnikov.
Drugače pomaga za izboljšanje definitivno veliko sadja, sok rdeče pese in kdaj pa kdaj kakšna telečja jetrca.

Vsem želim lep dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.7.2007 11:10:16   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: ulla78

Jaz imam HGB 131 in mi je moja G. rekla, da niso najbolj veseli previsokega HGb v nosečnosti. Jaz sploh ne razumem več. V 1. nosečnosti mi je Hgb vseskozi padal, kljub železovim dodatkom in ni bilo ok. Zdaj v 2. nosečnosti, ko imam Hgb veliko več, pa spet ni ok. Pravijo, da se mora kri v nosečnosti bolj redčiti in zato vrednost Hgb pada. Me, ki imamo Hgb malo višji, imamo zato bolj gosto kri. Baje. V glavnem ne razumem čisto dobro teh zdravnikov.
Drugače pomaga za izboljšanje definitivno veliko sadja, sok rdeče pese in kdaj pa kdaj kakšna telečja jetrca.

Vsem želim lep dan.

Meni je pa rekla, da imam super kri, ravno tako babica. Potem, pa bodi pameten. Samo, a ni hmgb povezan s tem, da višji, ko je boljša je oskrba celic s kisikom in nima veze z gostoto. To je samo laično razmišljanje, nisem iz foha, bi kakšna medicinka bolj vedela povedat na to temo.

:)

(odgovor članu ulla78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.7.2007 11:51:23   
ulla78
Saj se meni tudi dozdeva, da je sigurno boljše, da je hgb višji kot nižji. Saj pravim, da včasih res ne vejo kaj bi radiuser posted image Samo, da vse ostalo štima.
Kam greste kaj na dopust? Jaz letos sploh ne morem nikamor, ker mi v odločbi piše, da imam dovoljene izhode le ko grem na zdr. pregled. Imate ve kakšne podobne izkušnje s takšnimi bolniškimi staleži? Potem tudi do trgovine ne smem ali kaj?

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.7.2007 22:24:22   
*BellaLuna*
Normalna vrednost hemoglobina pri ženskah naj bi bila med 120 in 140. Ponavadi pa tekom nosečnosti pade.
Koliko je za eno nosečnico nizka vrednost, je zelo relativno, sigurno pa ni dobro, če pade pod 110 ali 100. Jaz imam vedno precej nizke vrednosti: ali ravno na spodnji meji ali pa pod njo. Trenutno imam tudi okoli 110 in mi še ni treba jemati železa. Je pa res, da sem šele na začetku nosečnosti in bo verjetno kmalu treba.

(odgovor članu ulla78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.7.2007 22:15:28   
sevenka
Tudi jaz sem zdaj v 28. tednu dobila tablete Ferrum Lek za slabokrvnost. HGM imam 109. Jemati jih moram na tešče, spiti z limonado ali cedevito.
Tip v lekarni mi je pa rekel, da moram te tablete žvečiti. Je to res? Ker G mi tega ni omenila, v navodilih pa tudi ne piše, da jih moram žvečiti user posted image Ziher imajo ogaben okus. Ima še katere te tablete?

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.7.2007 22:21:03   
tonja
Jaz imam točno te tablete pa mi je v lekarni rekla, naj jih žvečim med ali po obroku (saj gor piše da so žvečljive tablete) pa potem še gor naj nekaj spijem.

Men so presenteljivo kar dobre. Imamo pa različne okuse tako da vprašnje kakšne bodo kaj tebi.
Izgledajo pa malo sumljive user posted image , take čudno rjave.

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.7.2007 17:15:14   
birdy
Sevenka, jaz sem isto imela Ferumlek in res jih moraš žvečit. Meni so bile ogabnega okusa. Pazi, da ne piješ mleka zraven, ker znaš bruhat. To so mi rekli v lekarni. No, jaz niti mlečnih izdelkov nisem smela ob tem jest, ker mi je bilo po tem za pop... slabo. Kri se mi ni poboljšala, ampak celo obratno poslabšala.
Potem sem pa dobila Hematopan in to so krasne tablete. Kri je pa zdaj dobra.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Slabokrvnost
9.7.2007 17:29:42   
Magi*
mejna raven za stopnjo Hg je 70, ko gre pod to mejo je res zelo kritično. drugo, kar se gleda, pa je železo v serumu (koliko ga je spravljenega v tkivih) in ta mora biti med 10 in 15 (če se še prav spomnim) - to preiskavo običajno naredijo, ko Hg precej pade.

železovi dodatki se običajno dodajajo v tretjem trimesečju, ker takrat otroček rabi več železa. ne predpisujejo ga pa vsi G in meni ga moj v tretjem trisemesčju niti ni več pogledal, čeprav sem imela že prej nizkega in težave (vrtoglavice...). ko sem šla sama dat kri je bilo pa že zelo slabo.

jaz sedaj pijem Elevit, ki vsebuje 60mg (ali česa že?) železa in jem vse po vrsti. upam, da bo tokrat v redu. na začetku sem imela Hg 146, kar je odlično. 

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 20
9.7.2007 17:30:27   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Potem sem pa dobila Hematopan in to so krasne tablete.

to je res, so najboljše.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.7.2007 10:54:43   
PIAF
Tudi jaz sem sedaj proti koncu nos. slabikrvna in se mi vrti. Dobila sem Ferrum Lek, jih žvečim in spijem z limonado, ampak so škodljive za zobe, zato jih čimprej spravim dol in grem umit potem zobe. So me pa zaprle, tako da pijem Donat.

Kolegica pa mi je dala recept za slabokrvnost. Ona je že celo življenje slabokrvna in dobiva injekcije, si pa dela zdaj to "pijačko" in ne rabi več po injekcije.

RECEPT

20 dag suhih marelic
20 dag rozin
20 dag suhih sliv

narežeš na kockice in preliješ z 1/4 l redečega vina ter sladkaš z rjavim sladkorjem ter pustiš 2 dni stati, da se prepoji. Nato vsak dan vzameš eno žličko. To je zelo gosto potem.

Jaz si še nisme tega naredila, si pa bom sedaj, da vidim, če res pomaga.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.7.2007 11:40:53   
brina2006
Ka j pa rdeča pesa?

Katero jeste:
- uloženo-kupljeno
-svežo in potem skuhano
-peson sok

Kaj  je najbolje, vaše izkušnje?

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.7.2007 12:36:21   
Magi*
brina, v lekarni se dobi tudi elvital sirup iz rdeče pese, meda in vit. C. je kar dobro in menda pomaga.

Neposredna povezava do sporočila: 24
11.7.2007 16:02:06   
MR99
Raho, a mi lahko prosim poveš, kje se dobijo te majice z napisom: Prihajam decembra. Jaz bi imela: Prihajam novembra!

Hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?