Pikapolonica_
|
Mene je ginekologinja potolažila, da si otrok vzame toliko kot potrebuje. Da otroki zaradi tega ravno ne manjka kaj, da je pa seveda optimalno in najbolj blesteče, da sta mamica in njen otrok oba zdrava. Če se spomnem nazaj (tega je sedaj 3 leta in moj spomin ni ravno juhuhu), je rekla, da največ železa je v konjskem mesu, v bistvu v rdečem mesu. In da ga telo najbolje absorbira z vitaminom C (zato sem vedno pila stisjeno limono + vodo), mleko pa zavira. Zato sem se v roku 1,2 uri po zaužitju česarkoli železnega izogibala mleku. Mi je precej zanimivo, da imam nizek hemoglobin, ker pojem ogromno zelenjave dnevno, sploh solate, brokolija, regrat imam noro rada, ohrovt itd. Pa mi je G razložila, da je to seveda OK, ampak, da je glavni vir železa še vedno meso. Rdeče meso. Zato sem potem 1x tedensko se res prisilila in jedla to meso. Vem, da me je takrat nekdo poizkušal prepričati, da naj v jabolko vtaknem nekaj železnega, da se jabolko napije železa in potem to pojem. Da menda zelo pomaga. Ampak nisem verjela na besedo Je pa res in dejstvo, ki se ga moramo zavedati, da pomanjkanje železa lahko pripelje tudi do kakšne kasneješe veliko bolj resne anemije. Ponavadi so posledica neješčost, nepravilna, prenizka teža, anoreksija in vse to vodi k slabši absorbciji tudi drugih mineralov in ostalih zadev, kar pa dolgoročno seveda prinese tudi bolj resne posledice.