|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slab spermiogram, nič zdravil
15.4.2008 8:58:28   
Jasnina
Naslednji teden me čaka IVF - prvič! Moji izvidi bi naj bili Super, ima pa mož težave s kakovostjo in število semečic in so naju kar takoj dali v postopek. Jaz jemljem zdaj Dipherelin + gonal, naslednji tedn punkcija in embritransfer. Toda mož ni dobil nobenih zdravil. Ali to pomeni, da to uredijo v laboratoriju, ko bo oddal seme tik pred postopkom? Ali mi zna katera povedat, če bom morala popolnoma mirovat ali lahko hodim v službo normalno?

Hvala!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slab spermiogram, nič zdravil
15.4.2008 9:11:56   
talika81
živjo!

našla sem naslednjo razlago glede IVF:

ZUNAJTELESNA OPLODITEV

Postopek oploditve izven telesa IVF (In Vitro Fertilization) je metoda, pri kateri ustvarimo optimalne laboratorijske pogoje za združitev moške in ženske spolne celice. Če hočemo povečati uspešnost, moramo spodbuditi zorenje več jajčnih celic. Zato v prvi fazi postopka ženske dobivajo hormonsko terapijo v obliki injekcij.

Jajčno celico dobimo s posegom, ki mu pravimo aspiracija ali punkcija. To je poseg, kjer tik pred ovulacijo z iglo nabodemo jajčni mešiček v jajčniku in iz njega izsrkamo vsebino. V aspirirani tekočini je tudi jajčna celica. Postopek opravimo v operacijskem prostoru. Tekočino iz mešička pregledamo v laboratoriju in v njej poiščemo jajčno celico. Le-to prenesemo v posodico z gojiščem. Poseben inkubator omogoča preživetje celic in njihov nadaljnji razvoj.

V istem laboratoriju obdelamo tudi semenski izliv. Iz njega s posebnimi tehnikami pridobimo samo gibljive semenčice, s katerimi nato osemenimo jajčeca (IVF v ožjem pomenu besede). Če je semenčic premalo, ali so slabo gibljive, se uporabi metoda, pri kateri ne potrebujemo tako visokega števila semenčic, ker v vsako jajčno celico porinemo po eno semenčico. Metodi pravimo ICSI (IntraCytoplasmic Sperm Injection). Enako metodo uporabimo tudi v primerih, ko je semenčice potrebno poiskati z majhnim posegom iz testisa (TESA - Testicular Sperm Aspiration).

Naslednji dan preverimo, ali je prišlo do združitve semenčic in jajčne celice. Oplojene celice nato gojimo v inkubatorju še en oziroma tri dni, odvisno od tega, kdaj se odločimo prenesti zarodke nazaj v maternico. Za prenos izberemo največ tri zarodke, ki se razvijajo najbolj pravilno. Če se je takšnih zarodkov razvilo več, se odločimo za zamrzovanje zarodkov. Postopek prenosa (embriotransfer) je neboleč.

Tako da po mojem mnenju sami izločijo dobre vojake in jih potem uporabijo.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Jasnina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2008 10:54:18   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: Jasnina

Naslednji teden me čaka IVF - prvič! Moji izvidi bi naj bili Super, ima pa mož težave s kakovostjo in število semečic in so naju kar takoj dali v postopek. Jaz jemljem zdaj Dipherelin + gonal, naslednji tedn punkcija in embritransfer. Toda mož ni dobil nobenih zdravil. Ali to pomeni, da to uredijo v laboratoriju, ko bo oddal seme tik pred postopkom? Ali mi zna katera povedat, če bom morala popolnoma mirovat ali lahko hodim v službo normalno?

Hvala!!!

glede na to, da je pri vaju problem slab spermiogram, vama bodo najbrz delali ICSI - tu potrebujejo samo po enega plavalcka na celico user posted image  kar se tebe po postopku tice, pa pravijo, da popolno mirovanje ni nic bolj produktivno kot normalno zivljenje po postpku. vecina si vzame nekaj dni prosto, ker je sam postopek kar naporen, tako da vsaj med punkcijo in transferjem pa se kake 2 dni po tem kar pase bit doma. meni recimo pase bit doma, ker sem zelo zaspana, sploh ne funkcioniram normalno. sicer je bolje, ampak za sluzbo se kar nisem. je pa odvisno od vsake posameznice.

ce te zanima se kaj vec o postopku, pridi na Upajmo skupaj, tam je prav tema za IVF/ICSI, dobis odgovore na (skoraj) vsa vprasanja user posted image  

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Jasnina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2008 12:14:24   
lutka
Pri nama sva bila pa oba problematična. Jaz hormonske težave, moj pa slab spermiogram. Pri spermiogramu so ugotovili, da ima zelo veliko "deformiranih in počasnih plavalcev" in da je to še dodatni problem za zanositev.

Tudi moj ni jemal nobenih zdravil, pa tudi v postopek naju niso dali ( pred 13 leti). Tako sva se potem nekako sprijaznila, da ne bova imela otrok, zdaj pa imava triuser posted image user posted image user posted image  ( deklica 11let in dvojčka stara 4 leta).

Včasih narava sama poskrbi za presenečenja.

Veliko sreče user posted image

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2008 13:40:35   
Jasnina
Punce hvala!!! Zlate ste! Kako sem vesela! nekaj kakaovostnih in hitrih pa bodo že našli, jaz pa bom lepo vse nosila! Se vam javim!

Lp vsem!!!

(odgovor članu Jasnina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2008 13:52:52   
baci
Pozdravljeni!
Dolgo sem se odločala,naj napišem ali naj samo berem forum!
pa sem se odločila da bom napisala!
Tudi midva delama kakšne 4leta pa nama ne rata!
Tako sma se decembra,naročila pri G in povedala da ne morama zanositi!
Takoj sma dobila napotnice in jih tudi opravila!
Pa vendar se je malo zalomilo in to pri mojem možu!
Saj spermograf ni bil vredu,pravzaprav jih je imel premalo,samo 8 milijonov od
20 miljonov.No in ti plavalci kaj so bili,so bili zelo aktivni!
potem sva ponovno šla na spermograf pred par dnevi,pa nama je rekel,da jih sedaj ima dovolj,vendar niso aktivni!
pregledal je še neki izvid od prvič,pa nama rekel,da ima samo 1%,od najmanj 13%!(sicer sama nevem več)
vem da mu ni bilo lahko,ker so ga malo dvomi obdali,da pač zaradi njega ne zanosima!vendar mu stojim 100%obstrani,ker vem da boma z potrplježivostjo,enkrat postala starša!
Prosla bi,če je kdo imel isti problem kot ga imava midva,napiše kako in kaj naprej!
Hvala

(odgovor članu Jasnina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2008 15:20:04   
ledenka
baci, obicajno se gre potem na umetno. user posted image  ampak kako in kaj pa ti bo povedal tvoj G, ki te obravnava. sta ze prijavljena v katerem od centrov za zdravljenje neplodnosti - v LJ, MB ali PO? ce ne, je to prvi korak, da se prijavita za prvi pregled tam.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu baci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2008 14:07:05   
Jasnina
Draga Baci!

Brez strahu! povsod slišim: "Super, če je z moškim kaj, ker se to da veliko lažje rešit!" Ti si tista, ki boš imela bebcico 9mesecev v sebi! Tudi moj je imel pravilno oblikovanih 0%. Amapk DR. je rekel, da jih potrebujejo 3-5 in to se jih bo 1000% našlo! Glavo gor in optimistično naprej!!! Vse bo lepo! Tudi za naju!!!

(odgovor članu Jasnina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2008 15:41:11   
baci
Pozdravljene!
Hvala,za odg.!
Sma prijavljena,v mb-ju in sma tudi že na čakalni listi!
Imava,pa sedaj 21.4.,pri najini G,razgovor ponovni,tako da jaz mislim,da nama bo takrat
povedala,kako naprej!
Rekla pa nama je ,da je čakalna vrsta leto,leto pa pol!
Kriza,res!

(odgovor članu Jasnina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.4.2008 17:17:38   
september1
pozdravljene!

Tudi moj možek ima slab spermiogram,10 miljonov in 12.6%aktivnih.Zdaj mora v maju še enkrat na spermiogram in k andrologu,potem pa greva k G na pogovor ker nama je že dala vedet da greva na umetno.Sam nič ni rekla kaj al icsi ali ivf. Zanima me namreč če je že čakalna doba dolga, kakšni so pa potem uspehi?zanosiš al ne uspe?Saj oni izberejo najboljše?

Hvala za odgovor in vsem res čisto vsem želim da bi čimprej postale srečke user posted image

(odgovor članu baci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.4.2008 9:45:40   
Anonimen
Pozdravljene.
mene pa glede spermiograma zanima, ali vpliva na slab spermiogram to, da je minilo več kot 5 dni od zadnjega user posted image do spermiograma?

(odgovor članu september1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
23.4.2008 21:59:16   
september1
moj je dal 7 dni staro spermo(drgač ni šlo)pa ni to vplivalo,sma vprašala G.Ma pa itak slab spermiogramuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?