|
RE: Slab sluh, operacija žrelnice in Hiconcil 8.2.2010 13:16:42
|
|
|
|
cindi
|
Haj! Glede svečk tudi meni ni jasno, zakaj pa ste dobili AB? So bolela ušesa, grlo, vročina? Mi smo pri šririletnem sinu lani v začetku leta opazili, da slabše sliši. Predvsem po tem, ko je prosil da mu damo TV bolj na glas. Pred tem je imel zelo malo krat vneta ušeska, vendar več krat vročino, prehlad in vneo grlo. Potem smo šli na ORL v SB Murska SObota na pregeld sluha, kjer so ugotovili, da ima na enem ušesu 40% izgubo sluha. Potem pa šok. Dobili smo nasonex in vadili prepihavanje ušušes. Primeš se za nos in pihneš skozi ušesa. Po enem mesecu je imel kontroli, pa ni bilo nič bolje, zato so mi v bolnišnici povedali, da ga bodo operirali na žrelnici in mogoče tudi vstavili cevčice v ušesa. Tako je bil opeariran junija 2009. Postrgali so mu žrelnico, prepiknili in očistili oba bobniča, cevčic pa niso vstravili, ker se je dr. Žoldoš odločil, da ne bo treba. Čeprav se kao nekaterim to zdi rutinsko, ni fajn da se potem eno leto ne smejo tunkat, voda jim ne sme priti v ušeska, cevčice lahko izpadejo ipd. Zato jih ne vstavljajo kar tako, brezveze. Ampak če jih otrok dobi, se potem valda temu prilagodi. Že takoj po operaciji je bistveno bolje slišal, od takrat še na srečo, trkam, ni resno zbolel. V bolnici so bili vsi zelo prijazni, tudi na oddelku je vzdušje takšno, kot mora biti, da se otrok kljub vsemu počuti dobro. Mogoče zaprosi za kakšno drugo mnenje. Kolegica je iz LJ tudi pripeljala otroka sem v MS in je bila zelo zadovoljna, pa tudi ko smo mi bii na oddelu je bilo kar precej otrok iz drugih regij. Držim vam pesti, da bo vse okej, le gelde Ab se pozanimaj. Čao c.
|
|
|