Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Skutini cmoki z marelicami 18.10.2011 20:01:27
|
|
|
|
minca_n
|
Jaz se ga še približno spomnim :) 0,5 kg skute cca. 15 dag moke cca. 15 dag gresa 3 jajca vanilija zmešaš, daš počivat v hladilnik za pol ure, potem marelice nadevane z marcipanom "skriješ" v testo in daš v vrelo slano vodo. Kuhajo se dokler ne pridejo na površje + še nekaj sekund. Potem narediš drobtine na maslu pa mislim da sta dala zraven mlete orehe jih povaljaš v tem in je to to. Tak nekje :) Jaz osebno delam jagodne knedle z borovnicami (obvezno dodam žličko sladkorja zraven sadja), namesto gresa dam samo moko, pa tudi v drobtine dam malo sladkorja in so za prste polizat :D upam da sem ti vsaj malo pomagala ;)
20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm
|
|
|
|
RE: Skutini cmoki z marelicami 19.10.2011 8:36:49
|
|
|
|
pajkolina
|
12 dag masla 3 jajca sol 1/2 kg odcejane pasirane skute 15 dag pšeničnega zdroba 15 dag moke 1 vanili sladkor Če zmes ni dovolj kompaktna dodajaš moko, testo počiva pokrito v hladilniku. Za nadev je marelica z marcipanom, ki si ga prej pomočila z amaretom. Kuhaš v kropu, da coki priplavajo na površje...in še malo Pa dober tek!
|
|
|
|
RE: Skutini cmoki z marelicami 19.10.2011 9:15:01
|
|
|
|
KATI321
|
Jaz že več let delam cmoke, svaljke iz skutinega testa. Testo naredim iz skute in moke (1/2 - 1/2), pa jajce ali dve. Pri moki ne kompliciram, je lahko gladka ali ostra. Testo pustim malo počivat, oblikujem cmoke (v njih dam kaj imam - od jagod, marelic, sliv...) ali svaljke. S takšnim testom sem začela zato, ker mi nikoli ni uspelo naredit krompirjevega, bilo je ali pretrdo ali premehko, pa tudi veliko časa se porabi, da ga narediš. Skutino testo imam pripravljeno v 2 min. Če pa kdo naredi preveč cmokov, jih mirno lahko zamrzne in drugič kar zmrznjene skuha. Okus se jim nič ne spremeni.
|
|
|
|
RE: Skutini cmoki z marelicami 19.10.2011 9:37:30
|
|
|
|
darja.mark
|
Jaz tudi delam tele skutne in so super, so vsem veliko bolj všeč kot krompirjevi, se mi zdi da pridejo veliko bolj rahli, ni tako trco testo.
|
|
|
|
RE: Skutini cmoki z marelicami 19.10.2011 9:43:00
|
|
|
|
pety78
|
Tu sta dva podobna recepta, razlika je samo v maslu. Ali ga dodajate, ali ne?
|
RE: Skutini cmoki z marelicami 19.10.2011 9:54:38
|
|
|
|
darja.mark
|
Zdej iz glave glih ne vem točno (nisem doma pa ne morem recepta pogledat) sam mislim da ga dam, ja.
|
|
|
|
RE: Skutini cmoki z marelicami 19.10.2011 12:36:30
|
|
|
|
KATI321
|
Jaz ga ne dam.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?