|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skupno skrbništvo
27.8.2012 14:09:09   
hkitty
Živjo,

vse tiste ki imate skupno skrbništvo, me zanima če mi lahko malo opišete kako zadeva da rečem deluje,..... spanje, igrače, fin.stanje, počitnice, cunje,..... in vse kar še ostalo pripada.

Je primerno skupno skrbništvo pri otrocih med 3-6 let ?

lp, HKitty
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skupno skrbništvo
27.8.2012 14:48:33   
Paštetka
Moje osebno mnenje: skupno skrbništvo je najboljše za otroka. Oba starša imata enako pravico do otrok in otroci imajo pravico do obeh staršev. Seveda pa morata biti starša sposobna se vse sproti pogovoriti, dogovoriti. Kar je pa velikokrat težko. Če sta to sposobna narediti, potem so dogovori glede počitnic, spanja, igrač, cunj mala malica in otroci po parih mesecih ne čutijo več takega čustvenega stresa zaradi ločitve staršev.

Deluje torej tako, kolikor sta oba starša sposobna komuniciranja in sodelovanja po ločitvi.

(odgovor članu hkitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.8.2012 14:50:50   
urška
Skupno skrbnistvo ne pomeni nujno tega, da je otrok enako casa pri obeh starsih. Je pa znacilno da se obema starsema doloci prezivnina, pac glede na visino stroskov ki jih stars ima.

(odgovor članu hkitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2012 10:24:03   
bori2
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Moje osebno mnenje: skupno skrbništvo je najboljše za otroka. Oba starša imata enako pravico do otrok in otroci imajo pravico do obeh staršev. Seveda pa morata biti starša sposobna se vse sproti pogovoriti, dogovoriti. Kar je pa velikokrat težko. Če sta to sposobna narediti, potem so dogovori glede počitnic, spanja, igrač, cunj mala malica in otroci po parih mesecih ne čutijo več takega čustvenega stresa zaradi ločitve staršev.

Deluje torej tako, kolikor sta oba starša sposobna komuniciranja in sodelovanja po ločitvi.

Tako je. Vendar je žal vse več takšnih parov, ki jih ločitev tako prizadene, da jim je edino kar vidijo pred sabo kako čim bolj delati "škodo" partnerju. In otroci so vmes in ZELO bogi.

Sama sem pri 8 letih doživela ločitev staršev, vendar je bilo, dokler ni dobila mama polnega skrbništva hudo. Kaj to pomeni? Za v šolo mi je mama kupila superge, ata pa potem še ene "dražje". Mama mi je naročila naj pospravim sobo, ata je rekel, da je to njeno delo in naj ne delam nič, ker sem otrok,... Šele sedaj vidim kaj sta mi delala, in da tudi tekmovanje, kdo bo česa kupil več, dolgoročno otroku škodi.

Občudovala bi take starše, ki se glede vzgoje otroka dogovarjajo, vendar žal takšnih ne poznam,... 

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2012 8:38:17   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: bori2

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Tako je. Vendar je žal vse več takšnih parov, ki jih ločitev tako prizadene, da jim je edino kar vidijo pred sabo kako čim bolj delati "škodo" partnerju. In otroci so vmes in ZELO bogi.

Sama sem pri 8 letih doživela ločitev staršev, vendar je bilo, dokler ni dobila mama polnega skrbništva hudo. Kaj to pomeni? Za v šolo mi je mama kupila superge, ata pa potem še ene "dražje". Mama mi je naročila naj pospravim sobo, ata je rekel, da je to njeno delo in naj ne delam nič, ker sem otrok,... Šele sedaj vidim kaj sta mi delala, in da tudi tekmovanje, kdo bo česa kupil več, dolgoročno otroku škodi.

Občudovala bi take starše, ki se glede vzgoje otroka dogovarjajo, vendar žal takšnih ne poznam,... 

js pa mislim, da sma midva lahk kr vzgled vsem ločenim staršem. šla sva narazen, ko je bil sin star dobre pol leta. zdaj je star 4 leta in zelo dobro razume kaj lahko počne pri meni in kaj pri atiju. pravila so praktično ista, s tem, da ati res malo popušča, ker se pač manj vidita. stike imata načeloma en dan v tednu in vsak drugi vikend. če si sin zaželi, da bi šel še vmes kaj k njemu in si lahko ati uredi tako, da ima čas (ker se daleč vozi na delo), tut to ni problem. vsako poletje gre za en teden z njim na počitnice, praznike pa si malo podelimo - eno leto pri meni, drugo pri njemu. nikol ni problem.

upam, da bo tko tut ostalo. ne vem pa kk bi šlo to skos, če bi imela vsak teden menjavo - en teden pri meni, en teden pri atiju. to je pa mučenje in maltretiranje otroka. tako otrok nima nobenega reda in ne more se počutit varno. se oproščam tistim, ki imate drugačno mnenje, ampak vidim kako je in se tega ne bi šla za nič na svetu!

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2012 10:46:20   
*žaži*
Pozdravlejna!

Deljeno skrbništvo imava z bivšim partnerjem. Verjetno si mislila deljeno skrbništvo?
Je pa tako, da vse, popolnoma vse poteka po dogovoru. Ža kar je 1. pogoj, da se znata bivša partnerja POGOVARJATI in dogovarjati!! Vse ostalo se potem normalno pelje naprej in je res supr.
Pri nas so sklenjeni neki dogovori, red in pravila. Tako vsi (jaz, otrok, bivši partner) vemo kako je in kako je treba. Če je kaj za podebatirati, se dobiva na kavi (ne razpravljava v pričo otroka), stroške si deliva, poveva kaj komu ni in kaj je komu všeč. Tako je pri nas. Je pa trajalo eno leto (po najinem razhodu), da smo prišli na to raven komunikacije. Požrla sva zamere, jezo in raznorazne zadeve, ki nama niso bile všeč, zato ker se nama gre, da otrok živi kar se da lepo in se počuti varnega.
Moje mnenje je, da bi moral vsak par poskusiti, če se da tako- z dogovorom in je deljeno skrbništvo res najbolj fer do obeh staršev in najboljše za otroka. Nihče ni prikrajšan.
Nisem pa zagovornica sklepov, ki se določajo, da si starši lastijo otroke in ima eden od staršev (tisti, ki ne živi z otrokom) "pravico" do otroka 1 dan v tednu in če je priden, mogoče še kak vikend v mesecu. Če je to staršem ok, ni nujno da je otroku dovolj samo 1 dan s tistim staršem.

Pozdrav,

Ž.

(odgovor članu hkitty)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?