petrazg
|
Rezervacije so možne poleti (jun-avgust) , vendar samo 2 meseca. To moraš tudi vnaprej javit. Drugače je pa z boleznimi otroka... Če je otrok več bolan, polovica dni v vrtcu, ti pediater izdda potrdilo in ga dostaviš v vrtec, da ti poleg hrane odštejejo še polovico cene programa. Tako kot so punce zgoraj napisale.... Mi imamo našega fantka kar dosti bolanega in me vedno pediatrinja sama vpraša , če rabim potrdilo. Kaj ti svetujem... vse s čemer se poigravata kako prelističiti državo se vama ne splača, saj se še edina luknja, ki je bila, popravlja s 1.januarjem. Čudi me, kako daleč ste nekateri pripravljeni iti za par evrov, ki bi jih na ta način prihranili, na drugi strani bi pa morali vašo družinico "skrivati" javno, da se ne bi našel kdo , ki bi vse skupaj prijavil... Je vredno? Ne verjamem... Res je, vrtci so dragi, in pokurijo kar nekaj družinskega proračuna, ampak tako je. Mi plačujemo polno ceno, ampak na srečo imamo drugega otroka zastonj. Tako, da če razdelim na dva, sploh ne plačujemo veliko. Pa še nekaj je, v vrtcu se otroci socializirajo, navadijo drugih otrok, učijo neke nove vzgoje, načinov, igre... Počnejo 1001 stvar , ki je doma sama z otrokom sigurno ne bi počela. Tako, da jaz sem 100% za to, da je otrok v vrtcu. Hudo mi je pa za tiste mamice, ki ne dobijo vrtca in morajo plačevati drage varuške, ker nimajo druge možnosti...
|