|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skulirani starši-mirni otroci
8.2.2009 23:55:04   
Meggi
 Včasih vidim, nekatere starše kako so na easy, lepo skulirani, mirni.. on poleg njih tudi mirni ubogljivi otroci. Ja zavidam in hrati se mučim, da bi tud jaz delovala bolj na easy. Kr naprej neki hitim, živčkarim, in pol me kmal vrže iz tira, varovalke ven,...

Primer;

Sneg fana zadeva. Otroci uživajo. Samo meni gre to pakiranje vseh pripomočkov in rezervnih cot že na jetra. Z povrh se mala 3 letnica še polula v kombinezon, pa smo tam,...  Prav fajn bi blo stisnat en gumb, ki bi te dal na relax. Nasvet?   Kako vam rata biti skuliran?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 9.2.2009 15:24:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skuliaćrani starši-mirni otroci
9.2.2009 0:03:48   
rija
meggi...ne se sekirat...sem ziher, da tudi takim kot jih opisuješ, občasno dvigne dekluser posted image user posted image user posted image  samo jih ti takrat ne vidiš...user posted image

jaz sem ti zelo podobna in začenjam verjeti v murphyeve zakoneuser posted image  itak, bolj kot se mi/nama mudi, bolj mulc sedi in gleda v luftuser posted image  in itak, da občasno tudi znorim....sploh zadnje čase, ko ga daje neka obupna faza ignoriranja vsega, kar poveva....in zopet smo pospešeno začeli s "šolanjem"....in čedalje bolj mi uspe biti skuliranauser posted image  ah, ja...moj je tudi 3 user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2009 6:43:30   
skuštrana
sploh zadnje čase, ko ga daje neka obupna faza ignoriranja vsega,

Joj, naša je sicer 4, ampak jo tudi tole daje zadnje časeuser posted image user posted image

Kako ostati cool? Težkouser posted image Sploh, ko te gleda s tistimi kao nedolžnimi očmi in točno ve kaj je naredila narobe in potem si zraven še poje in se smeji in na koncu naivno vpraša Saj nisi huda, a ne??
Eh, bo že..

Meggi, tisto z zimskim pakiranjem pa mene tudi full živcira..Grr, komaj čakam poletje, ko ni vseh teh cok poknov za s seboj vlačit.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2009 6:57:25   
Anonimen
Mene lih te stvari okoli pakiranja in hitenja vržejo iz tira. Postanem tečna in zato sikam okoli sebe, se kregam in težim, ker zamujamo  user posted image user posted image user posted image . In sem pogruntala, da je zame bolje, če kolikor se le da, načrtujem in pripravljam vnaprej. Torej vstanem pol ure pred drugima članoma naše družine, da v miru pozajtrkujem in prečekiram RR user posted image , pripravim torbe, v službenem rokovniku pa med vsemi sestanki piše še operi cunje, zlikaj, knjižnica,... In potem si vse obveznosti, za katere vem, da bodo tisti teden obvezne, naredim tak plan, da so razporejene na vsak dan, ker moram vmes računat še, da bo itak vsakič kaj odpadlo, pa da bom po kosilu rabila eno urico spanja, pa da bo mala zbolela in itak ne bom anredila nič, ker bo vsakih 5 sekund maaaamiiiii..... ah, ja.

Vsakemu normalnemu staršu se  občasno kravžljajo živčki, povzdigne glas, je jezen... normalno in tudi otrokom je jasno, zakaj se gre. Meni se zdi narobe edino, če je vpitje, kreganje, tečnoba, ipd. vsakd dan na sporedu (pa ne za pol ure, ampak cel dan). Potem je celotno okolje nestrukturirano in že v osnovi živčno.

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2009 7:42:52   
Volga
Bi rekla, da to kar drži. Sem videla po sebi. včasih, ko sem bila slabe volje in tečnma, mi je šlo posledično vse na živce, kar je mali naredil.....potem sem se zamislila nad sabo, se vzela v roke, se skulirala in čudežno je bil tudi mali drgačne volje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2009 8:55:32   
Pikapolonica_
To drži zgolj v primeru, da se te je narava usmilila in ti podarila potrpežljivega in mirnega otroka. V nasprotnem primeru, si skuliran, a otrok dela ravno obratno od tebe. user posted image
Kaj pa vem, jaz zase menim, da sem dokaj mirna mamica, dokaj skulirana, dokaj na easy narejena, otrok pa je trmast in zelo živ. Mu dovolim divjanje in razgrajanje zgolj do neke mere, pa se je že naučil, da če je ne in če resno mislim, tudi tisti ne obvelja. Ker jaz sem še vedno mirna, tudi če se on po tleh meče in ne bo nič dosegel s tem. Verjamem pa, da ga bo tekom let to izučilo, verjetno bolj, kot pa če kričim nad njimuser posted image . Seveda tudi povzdignem glas in sem huda, točno ve, da recimo ob cesti in parkiriščih mora nujno dat roko, dosledna sem pri tem, da od tujcev ne jemlje nič, da ne gre z njimi nikamor, da se drugim otrokom ne jemlje igrač, da se ne tepe ljudi, da se ne tepe živali... pač nekako ga poizkušam vzgajati. Po svojih najboljših močeh. Kako pa se bo ta vzgoja obnesla pa bo zgolj čas pokazal.

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2009 8:56:04   
puncica
Ej pojma nimam, sem pa v soboto občudovala sestrično kako na izi vse jemlje, pa cukrček tle gor, kako je totalno nekompliciran človek pri dvojčkih in tavečji, na poroki kjer smo bili skupaj je ni nič s tira spravlo pa je imela opravka s tremi otroci, tako da so otroc tud posledično ful pridni, tako da CUKRČEK še vedno te občudujem  user posted image user posted image jaz pa za vsako coto kompliciram, pa kaj sem pozabila skratka sto stvari.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
9.2.2009 11:27:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2009 11:54:52   
lilka
Jaz sem prepričana, da so bolj na izi in manj na izi starši, ker sem to vidla. Jaz sem med tistimi manj na izi, zakompliciram včasih čisto brez veze, sekiram se včasih čisto brez veze in iz tira me tudi brez veze vrže in se tega zavedam....
Npr. nedelja je dan za tuširanje in podobne ceremonije zvečer, in meni že pritisk dviga, ker se nikoli ne spravimo pravočasno od tašče in tasta,(ker se mož ne potrudi da bi bolj pohiteli, ker Tinka noče it in se noče oblečt, ker ji ima babi ko že gremoo še 100 stvari za povedat) da bi se lahko v miru stuširali, pol je pa tamala že preveč utrujna in je sitna in to....in jaz nervozna....nekdo se pa to sploh nebi obremenjeval, jaz pa se in pol je samo še slabše ker me to iz tira vrže in živčno naredi, no to je samo primer....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Skulirani starši-mirni otroci
9.2.2009 21:05:25   
Anonimen
Kako vam rata biti skuliran?

Nikakor user posted image .

V povprecju sem precej, vsake tolk case se pa spiciva. Pol je pa spet mirna Bosna.

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2009 21:13:29   
Naja31
Pri meni je veliko odvisno od mojega počutja. Če nisem preveč utrujena,če nisem tečna,če nimam ravno slab dan, me nič ne vrže iz tira. Tudi tečna otroka ne.
Ko sem pa sama tečna, potem je pa joj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2009 21:14:18   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: lilka

Npr. nedelja je dan za tuširanje in podobne ceremonije zvečer, in meni že pritisk dviga, ker se nikoli ne spravimo pravočasno od tašče in tasta,

Telem se res reče pretiravanje. Pač se tuširate v ponedeljek ali soboto in je stvar OK za vse user posted image (pr nas se vsak dan in mi na misel ne pade, da bi zato od kje prej domov hodili - če je luštno smo tam, če ni pa gremo).

Drugače pa je pri nas največja trma v primeru, če si ne vzamem dovolj časa zanj. Potem bo našel 100 stvari, ki mu niso OK.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2009 21:16:19   
Anonimen
Ko sem pa sama tečna, potem je pa joj.

To se mi skoraj ne zgodi user posted image .

Ce verjames user posted image .

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.2.2009 21:35:36   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Kako vam rata biti skuliran?

Nikakor user posted image .

Enako user posted image . Sicer pa, meni ni tak problem vso to oblačenje in pakiranje..., ampak mi pa hitro dvigne plafon, sploh ko začne nergat, pa da neki hoče, pa nič noče user posted image . Itak je pa ful odvisno od mojega "osnovnega" počutja: če sem že tako napeta, živčna, pod stresom ali pa kaj podobnega, je moj fitilj še krajši.Je pa definitivno res, da če sem jaz v dobri koži, je tudi pupa vsa nasmejana in razigrana, če sem pa tečna, nezadovoljna, žalostna, jezna, živčna... pol je pa tudi frajla sitna, jokava itd. Takrat komaj dočaka, da pride capo di banda domov, pol pa samo na njemu visi user posted image .

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.2.2009 21:54:03   
zmajaz
Ja - se mi zdi, da so otroci pravi mali radarji in se zelo odzivajo na to, kakšne volje so starši. Vsaj naša se, no - če sem jaz slabe volje, je tudi ona razdražljiva, ali pa če jaz na kaj živčno odreagiram, se tudi ona vznemiri, ko se jaz umirim, pa se tudi ona. Eni pravijo celo, da če je mamica živčen tip človeka in med nosečnostjo po možnosti veliko izpostavljena stresu, se otroček že rodi živčen - mi je pravila patronažna, da pozna nekaj takih primerov in da jo je prav groza, ko pride v tako hišo, ker nima staršev praktično kaj svetovati. Novorojenčku fizično nič ne manjka, je enostavno razdražljiv in jokav, posledično je mamica seveda spet živčna in obupana, kar se spet prenaša na otroka in začaran krog je sklenjen.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2009 10:34:30   
Nina00
No, kar se tiče pakiranja stvari za ven je vse samo stvar organizacije. Mi imamo večino stvari (tisto kar vedno rabimo, ko kam gremo) ves čas v nahrbtniku, ki ga zvečer po potrebi dopolnim. To pomeni, da sem ob nenadnem navdihu za kak izlet ali opravek spakirana v 5 minutah ali manj. Dodam le kako malico in pijačo pa lahko šibamo.
Se pa otroci zelo odzivajo na naše razpoloženje. Torej, če sem sproščena in dobre volje je navadno tudi otrok tak. Ni pa nujno, lahko ga popade trma ali pa je enostavno utrujen in zato razdražljiv,... V takem primeru pa zelo pomaga, če ne pustiš, da te to vrže iz tira. To je kar lahko, kadar sem spočita in dobre volje. Če pa sem utrujena in se mi mudi ter začutim, da mi začne iti njegovo obnašanje na živce, se pa malo zaustavim, parkrat globoko vdihnem in ob tem razmislim kako naj reagiram, da bom dobila od otroka čim bolj tako obnašanje kot ga želim in ne še večjega upora in trme. V večini primerov deluje.  

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.2.2009 15:57:58   
ronja
Po moje pomaga, če se ti vsake toliko kaj res bolj hudega oz. potencialno hudega zgodi. Saj vem, da se sliši čudno, ampak res - takrat se zaveš, da ni treba, da je vse super duper tuper, da je važno, samo da je... Recimo moji dve spita izmenoma, tak da nimam nič časa zase, pa sem vedno ful srečna, ko si položim tamalčko na prsi in tam zaspi na meni (če jo odložim pa se zbudiuser posted image ), ker se vedno spomnim, kako sem pri Ronji hrepenela po tem kengurujčkanju tista dva dni, ko je bila na intenzivni. Je bila grozna izkušnja za moje pojme, ampak mi je hkrati dala nekaj lepega: da znam cenit to, kar imam, da lahko cartam svojega dojenčka v tem primeru...

Je pa res, kar pravi rija, vsakemu kdaj prekipi in enostavno ne moreš več. Ko že 10tič v dopoldnevu dajem ven jogurt, da ga bom pojedla, pa ga moram spet pospravit (sicer bi bil takoj na tleh, pa po celi kuhinji...), pa nisem še nič jedla cel dan, ura se pa bliža 12ti, takrat bi tudi jaz najrajši tulila... Če se spomnim, vprašam tamalo, kako dela račka - ko reče gaga je tako luškana, da ne moreš rjovet nanjouser posted image .

Včasih pa pomaga, da se pogledaš zeloooo iz distance - od tam je navadno cela situacija smešna (recimo ko Ronja hoče pomagat in sama odnes kahlico v kopalnico in jo sama zlit v školjko... kar rezultira v posranem hodniku in polulani kopalnici in zbujeni Lejli, ki jo moram dat iz rok...), no, evo, reci, če se nisi malo nasmejala ob tem. meni pa takrat ni bilo nič smešno - ampak če od daleč pogledaš, je ko v situacijski komediji. In je nekak lažje, se oddaljiš od svojih strašnih čustev in se ti vse skup zazdi smešno.

Pa meni pomaga še, če si priznam "svoj del krivde" oz. si rečem, da ene stvari pač skup pašejo, recimo: kdo mi je pa kriv, da sem jo tako zgodaj navadila na kahlico, saj sem sama hotela to. Ali pa se vprašam: ali bi rajši, da ne bi hotela pomagat, da ne bi bila samoiniciativna... Jah, včasih je cena zato pač posran hodnik, ki ga je treba spucatuser posted image . S težkim srcem si potem pač priznam, da ja, bi vseeno rada, da je kar točno tako, kot je...

Zadnjič je recimo padla v eno ogromno lužo in si totalno usrala svoj edini zimski pajacek, ki ga  ima, naš pralni stroj pa je bil pokvarjen... In sem se pač vprašala, a bi rajši, da ne bi bila tako raziskovalna, pa da bi se vsega bala in se zato ne bi nikoli usrala? Jah, seveda ne bi, zato bomo pač prali na roke, če bo trebauser posted image .

A ti kaj pomaga? Če ne drugega vsaj to, da veš, da se take stvari dogajajo tudi drugim...?

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.2.2009 19:09:16   
Gina
Mogoče pa velja obratno - skulirani otroci, posledično skulirani starši. Zame zihtr velja to. Sem pri otrocih kar precej skulirana, ker že moram biti, če ne ne bi mogla v službo hoditi. Sem pa lahko tudi zelo neskulirana, če mi živc ven vržeš.
Naša bejba je iz mene, ko je bila stara med 1 in 4 leti včasih napravila živčno razvalino, pa če sem bila prej ne vem koliko časa čist mirna, v nekem trenutku enostavno ne moreš več. Naš ta mali me še nikdar ni. Karakter igra ključno vlogo in ujemanje med karatkerji.
Torej: mirni otroci - skulirani starši

< Sporočilo je popravil Gina -- 10.2.2009 19:10:27 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.2.2009 0:43:00   
picola1
Hm...se deloma strinjam...:-)
Bi pa dodala še to, da v bistvu se mi sami pustimo sprovocirat. Se pravi, da si sami živc ven vržemo.user posted image Sej veš...na vsako stvar lahko reagiramo na sto načinov in samo od nas je odvisno, katero reakcijo bomo izbrali. (ne govorim o tem, da je to lahko nardituser posted image )
Jaz se poskušam včasih vprašat, zakaj me je pa ravno to tako vrglo iz tira...(se še učim to spraševat samo sebe) In ko ugotovim, kaj to je, potem mi je tut lažje izbrat drugo reakcijo, kot pa že stokrat eno in isto, ponavadi čist neučinkovito ali pa celo škodljivo.
No...sem šele zdej prebrala od ronje post...-tako nekako, ja...user posted image

< Sporočilo je popravil picola1 -- 11.2.2009 0:44:44 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.2.2009 10:12:31   
ronja
ujemanje med karatkerji

Predvsem to vključno z empatijo - več kot je premorejo starši in otrok, lažje je.

Sicer pa se strinjam s picolo, po moje smo starši odgovorni za naš odnos z otrokom, ne otrok. Je pa seveda lažje bit miren ob mirnem in ubogljivem otroku - ampak je pa bolj dolgčasuser posted image .

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.2.2009 10:20:34   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Bi rekla, da to kar drži. Sem videla po sebi. včasih, ko sem bila slabe volje in tečnma, mi je šlo posledično vse na živce, kar je mali naredil.....potem sem se zamislila nad sabo, se vzela v roke, se skulirala in čudežno je bil tudi mali drgačne volje.

enako pri nas. Za našo štiriletnico lahko rečem, da je prav zlat otrok postala. Sej je bila tudi prej.....ampak nagajiva ko mali user posted image .

se je pa stanje pri nas začelo obračat  na bolje, ko sem jaz dobila službo. prej sem bila ful napeta, zdaj sem pa kuuuuuuuuuuuluser posted image  in s tem tudi moja mala princeskauser posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
14.2.2009 11:13:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
28.2.2009 21:08:50   
fionca
Bom odgovorila kar na to, kar ti pišeš. Nisem vseh brala. Kar se tiče skuliranih staršev 24 ur na dan, bi jih pa res rada spoznala. Ker sem skoraj res ves čas sama s svojim živahnim otrokom, tudi meni včasih popustijo zavore v trgovini... Pa se s tem nič ne obremenjujem. Danes je pač tempo življenja tako hiter, da se mi ne zdi nič narobe, če niso starši vedno čist na easy, ker tudi življenje teh otrok ne bo vedno skulirano. No, da ne bo vse tako črno, pa naj še povem, da sem pa kar precej časa tudi na easy in uživam v družbi mojega malega živahneža.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.