|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skrbništvo
20.10.2010 13:47:46   
Anonimen
Sm se par minut nazaj pogovarjala s sodelovcem. Situacija je sledeča.
Pred pol leta sta se razšla s punco, imata dva otroka. Ubistvu se nista razšla ampak jih je ona zapustila, ker je spoznala enga tipa. Odpovedala se je skrbništvu, določili so preživnino...
Sedaj pa mu po pol leta reče, da hoče otroke nazaj in bo šla na sodišče.
Naj povem, da on za otroka zelo lepo skrbi, je vzoren oče...Ona pa- prišla jih je vsake toliko časa pogledat, ko sta šli tamali k njej niso naredil naloge...
Zanima me kašne ima možnosti v tej naši preljubi Sloveniji, da mu ne odvzamejo skrbništva?
Mogoče pozna katera kakšnega dobrega odvetnika, ki se s tem ukvarja.

Matr sm jezna, ne morm verjet kako so ene babe skret od skretauser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skrbništvo
20.10.2010 13:50:24   
gita10
Poznam podoben primer - oče je brez odvetnika dosegel, da je dobil skrbništvo on. Sodnica se z njo skoraj pogovarjati ni hotela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2010 13:59:48   
kristinaj
verjetno jih bo težko dobila, ker verjetno nima + argumentov on pa ima ogromno - argumentov       ..... če so otroci dovolj stari jih tudi lahko vprašajo kje želijo biti...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2010 14:00:19   
Pia*
Po tej povedani zgodbi, jaz tej mami nikoli ne izročim več otrok. Da zaradi enga tiča pustiš svoje dva otroka ne morem verjeti, da so nekatere tako plehke v glavouser posted image .user posted image

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2010 14:02:43   
Anonimen
Ja, otroka sta stara 9let in 4 leta. Tud same dve rečeta, da bi ble pri njemu.
Ma res upam, da ne naleti na kakšnega glupega sodnika.
Ko je mislil, da se je vse skupaj umirilo pa zdej to.

Ma jest res ne razumem teh žensk, ki gr grejo pa zapustijo otroke.

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2010 14:05:29   
ronja
Mislim, da ima oče zelo dobre možnosti, da otroke obdrži.

Sicer se mi pa zdi, da mamo malo preveč obsojate, saj ni otrok kar pustila nekje: prepustila jih je možu - kot naredi dosti moških, ko grejo z novo žensko. In če se še naprej brigajo zanje (plačujejo preživnino in imajo stike, kar je v tem primeru bilo tako), potem jih tu vse hvalite, kako so fajn, da tako lepo skrbijo za otroke. če pa to isto naredi ženska: prepusti skrbništvo možu, plačuje preživnino in ima stike (edini problem je bil to, da niso naredile naloge - to res ni ne vem kak strašen argumetn za slabo mamo),... je pa največja ****user posted image Ne štekam!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2010 15:23:15   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sicer se mi pa zdi, da mamo malo preveč obsojate, saj ni otrok kar pustila nekje: prepustila jih je možu - kot naredi dosti moških, ko grejo z novo žensko. In če se še naprej brigajo zanje (plačujejo preživnino in imajo stike, kar je v tem primeru bilo tako), potem jih tu vse hvalite, kako so fajn, da tako lepo skrbijo za otroke. če pa to isto naredi ženska: prepusti skrbništvo možu, plačuje preživnino in ima stike (edini problem je bil to, da niso naredile naloge - to res ni ne vem kak strašen argumetn za slabo mamo),... je pa največja ****user posted image Ne štekam!

ronja, tebe je pa vedno fajn prebrat, se skoraj vedno strinjam s tabouser posted image

Res je, da mame ni za hvaliti, ampak ni pa najslabši človek na svetu.

Jaz osebno sicer tudi ne razumem, kako lahko zapusti otroke zaradi moškega, ampak sto ljudi, sto čudi ...

< Sporočilo je popravil donna22 -- 20.10.2010 15:24:39 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2010 15:26:12   
pety78

Lepo napisano!
Čeprav je še vedno ne štekam. user posted image Ampak ok. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2010 15:40:25   
urška
podpis pod ronjo. nikoli se toliko ne zgražate, ko oče zapusti otroke, ko jih pa mama je pa katastrofa. sicr skrbništva najverjetneje ne bo dobila, kvečjemu mogoče deljenega. ima pa kljub temu pravice do stikov.
in to, da niso imele naloge narejene je še najmanjši problem.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2010 19:26:37   
gita10
Saj tudi moških ne razumem- kje pa piše, da jih . In tudi njim v takšnih primerih ne dodelijo otrok torej si jih tudi ona ne zasluži.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2010 19:33:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nina7

Slučajno izhajaš iz sebe user posted image

Lahko se dogovorita o deljenem skrbništvu, da pa bi po pol leta otroke dodelili nazaj mami, če je bil sporazum ravno podpisan, skoraj ne verjamem. Ker povsod pa le ne sedijo "sekreti od sekreta" in nekateri ljudje znajo tudi po zdravi pameti presojat, ne samo nekaj na pamet.

Iz napisanih podatkov pa ni videti, koliko bi bilo deljeno skrbništvo sploh možno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2010 19:34:49   
Anonimen

In če se še naprej brigajo zanje (plačujejo preživnino in imajo stike, kar je v tem primeru bilo tako), potem jih tu vse hvalite, kako so fajn, da tako lepo skrbijo za otroke. če pa to isto naredi ženska: prepusti skrbništvo možu, plačuje preživnino in ima stike (edini problem je bil to, da niso naredile naloge - to res ni ne vem kak strašen argumetn za slabo mamo),... je pa največja ****user posted image Ne štekam!

Ja, da moški pride takole nazaj z idejo bi bil najboljši superman oče, kako se briga svoje otroke in kako se je po začetni neumnosti vendarle spremenil in prišel k pameti in bo zdaj naredil vse za svoje sončke bonbončke.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2010 19:36:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

A da sm jest skret od skretauser posted image

Drugač pa hvala za odgovore, bo vsaj mal pomirjen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2010 19:47:49   
Anonimen

Ja, to?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
20.10.2010 19:51:13   
Anonimen

Ja, to?

Zakaj žeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.10.2010 19:54:34   
Anonimen

Ja, to?

No ja, če že daješ takšne sodbe o nekom tretjem, malo prej zadihaj. Ker običajno s takimi izjavami največ povemo o sebi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
20.10.2010 20:00:19   
Anonimen

Ja, to?

No ja, če že daješ takšne sodbe o nekom tretjem, malo prej zadihaj. Ker običajno s takimi izjavami največ povemo o sebi user posted image

jah sm bla pod vtisom sodelovca , ker mi je ravno par minut nazaj razlagal.
Čeprov pa še vedno ne razumem kako lahko pustiš otroka zarad enga desca.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
20.10.2010 22:34:14   
MissLady
Hja tko bi jaz rekla.... Ok bila si pod vtisom sodelavca, razumljivo. Ampak jaz vedno rečem... vsaka zgodba ima 2 plati. Zanimivo bi bilo slišati še njeno in potem se opredeliti.

Jaz pa verjamem, da ni lahko zapustiti svojih otrok, sploh če si mama. Ker mame imamo le malo drugačen čustven odnos do svojih otrok, kot pa očetje.

Kaj pa če ni več mogla živeti s svojim možem, to je s tvojim sodelavcem? Kaj če jo je psihično zlorabljal in tega ni več mogla prenašati? In je edini izhod videla v ''pobegu''. Mogoče v tej situaciji ni mogla in tudi ni želela vpletati še otrok in je trezno presodila, da bo zanje bolje če jih za nekaj časa pusti pri očetu, ker je mogoče on finančno bolj sposoben jih preživljati? Ok, vmes je še spoznala nekega moškega, na katerega se je lahko oslonila..... vsi rabimo podporo nekog, ko smo v hudih stiskah in takrat jo zgrabimo z obema rokama od kogarkoli, ki je takraT dober z nami.
In ko so se stvari uredili in se je postavila na noge, se je odločila, da bi sedaj lahko tudi sama skrbela za otroke.

Recimo.... to je samo hipotetično, kako bi lahko izgledala druga plat zgodbe. Seveda je lahko čisto drugače, to je samo hipotetično.

Jaz tudi nisem za to, da se zgodbe gleda samo črno belo.... šla je z drugim moškim in zapustila otroke. Tudi večina moških ne gre kar tkao stran od svoje družine, ker se je pač zaljubil v lepšo žensko. Skoraj vedno je v ozadju nekaj več, več trplenja, več vsega....

< Sporočilo je popravil MissLady -- 20.10.2010 22:35:17 >

27.9.2007 sem prvič občutila čisto srečo, ko sem prvič prijela svojo štručko.
27.10.2010 pa se nam je pridružil še en sonček in sedaj je naše življenje še svetlejše in še toplejše, saj nam svetita kar dva sončka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.10.2010 7:15:31   
Vijoličarka
Pa si odmislimo spole. Eden od staršev se je pred pol leta odločil, da bo otroka prepustil v skrbništvo drugemu staršu, ker se mu je takrat tako zdelo najbolje zanj.

Otroka sta se v tem času ravno nekako navadila na novo življenje, življenje brez obeh staršev in dosegla neko stabilnost.

Po pol leta si je drugi starš premislil in bi želel on imeti skrbništvo nad otrokoma. Pri tem se mogoče tudi malo opira na dejstvo, da je takega spola, kakršnemu običajno prisojajo otroke, ker se zdi bolj naravno.

Vsak pameten sodnik, ki mora v prvi vrsti biti do dobrobiti otrok, bi tako zahtevo zavrnil.

Ne moreš otrok podajati sem ter tja, kot kakšen paket. Kadar se ti zazdi, da jih ne bi imel: izvoli, ko jih hočeš: daj sem. Kaj pa, če si čez pol leta spet premisli in jih bo hotela vrniti, nato bo čez pol leta spet drugače in spet in spet.

Starš, ki ima skrbništvo nad otroki, bi se moral, v dobro otrok, najprej poskusiti pogovoriti z drugim staršem, da tako res ne gre, takole zmesti otroke. In ga prijazno opozoriti, da kako meni, da bo šlo, če pa je drugemu staršu problem za vikend ustrezno poskrbeti (naloge) za otroke. Lahko drugega starša tudi povabi, naj več aktivno sodeluje pri vzgoji in življenju otrok, če to želi.

Če ne bo šlo,  bi moral po moje starš, ki ima skrbništvo na CSD in tam umirjeno razložiti svoje poglede na zadevo, torej da so otroci živa bitja in si jih ne moreš podajati kar tako. A upam, da bi šlo brez tega.

Če bo šla zadeva na sodišče, potem bo po moje mnenje CSD nekaj štelo.

Pa kakšen dober odvetnik ne bi škodoval. In dober odvetnik je mišljeno: brez nizkih udarcev, ker bodo najbolj  škodovali otrokom.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.10.2010 7:49:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Ne moreš otrok podajati sem ter tja, kot kakšen paket. Kadar se ti zazdi, da jih ne bi imel: izvoli, ko jih hočeš: daj sem. Kaj pa, če si čez pol leta spet premisli in jih bo hotela vrniti, nato bo čez pol leta spet drugače in spet in spet.

Na tole sem tudi jaz najprej pomislila. Ni otrok predmet, da ga daš in vzameš kadar se ti zahoče.
Čez pol leta se bo pa spomnila, da jih noče več met.

Res sem v prvem postu malo grdo napisala, ker pač jaz nje osebno ne poznam.
Sem pa dobila mnenja sodelavcev, ki poznajo njega in njo in sem si na podlagi tega ustvarila mnenje.

MissLady mislim, da ona ni zbežala, ker bi jo on psihično zlorabljal. Ampak to jaz mislim, ne vem pa ne.
Mislim pač na podlagi tega kar sem slišala. Kaj je pa res pa verjetno vesta samo onadva.
Kar se pa nje tiče se mi pa tudi ne zdi prav, da hčerki obljubi, da bo prišla na njen rojstni dan in da bo pri njej prespala tisto noč, potem pa oddide po mal več kot eni uri.
Ok, če pač ni mogla biti tam bi ji lahko rekla, da si bo vzela en dan za njo in bosta kam šle .
, pač karkoli.

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
21.10.2010 8:30:42   
urška
podajanje otrok je res eno sranje. ampak samo v primer, ko otroku stvari niso primerno razložene. če se otrokom razlaga, daga je drug starš zapustil je problem. lahko pa otroku to dejstvo razložimo na popolnoma drug način tako da drugega starša ne očrnimo. ker s tem, ko o staršu, ki je odšel slabo govorimo, ne delamo škode tistemu staršu, ampak otrokom. otroci nas imajo radi ne glede na vse. in predstavljajo si kako se otrok počuti, če mu nekdo reče: mamica te je zapustila. kakšen vihar čustev se mora odvijat v otrokovem srčku?
kakorkoli je ta gospa to zadevo speljala, otrokom jo je treba olepšati (sploh pri mlajših otrocih, ki medsebojnih odnosov med odralsimi ne razumejo). ker otroci bojo sami, sej kot prej, sprevideli, kakšni smo mi kot starši in si bojo sami ustvarjali mnenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Kje kupujete igrače
ksenija12

Kje kupujete igrače za svoje otroke (za darila..)

v nakupovalnih centrih (spar,mecator,..) (32%)

otroških trgovinah (baby center,pikapolonica..) (54%)

majhnih specializiranih prodajalnah (3%)

preko spleta (3%)

drugo (9%)

Število vseh glasov: 218

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!