|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skrb za presredek
3.5.2007 12:47:26   
Solero
Mene zelo skrbi za moj presredek, ki je ubožec že od vedno zelo občutljiv, kar sem posebej občutila pri sexu pa tudi kdaj na stranišču.
Kako mu naj že zdaj pomagam, da bo brez večjih posegov prestal napor ob porodu? Kdaj lahko začnem z masažo, verjetno čimprej, a ne? A obstajajo morda tudi kake vaje, tipo Keglove ali kaj podobnega?

In še: kako dolgo se po porodu celi in kakšno bolečino naj pričakujem, glede na to, da imam "normalno visok" bolečinski prag?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skrb za presredek
3.5.2007 13:24:38   
Anuška79
Glede varovanja presredka si poglej članek pod Nosečnost - Priprava na porod, kjer je lepo opisano, kako si lahko pomagaš pred porodom.

Glede celjenja in bolečin po porodu, pa ti ne morem odgovoriti, ker je pri prvem porodu ostal nedotaknjen, kako bo v drugo bomo pa še videli.

LP

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2007 13:37:22   
Blejka26
meni so rekli da naj 4tedne pred porodom pijem čaj iz malininih listov,da potem ne bom rezana.Čaj sem pila redno vsaki dan..a rezana sem bila vseeno.Žal.Čaj pa mislim da mi je pomagal pri hitrejšem se odpiranju.Šivi naj bi se celili oz.naj bi se zdravilo mislim da 6tednov.Jaz moram priznati da so me prvi spolni odnosi po porodu zelo boleli.Prvo zato ker nisem bila sproščena in sem samo mislila na to da me boli.Nikakor sploh nisva mogla "ga spravt noter"če se lahko tako izrazim.In to me je zelo skrbelo.No potem pa sem se z kolegico pogovarjala o tem primeru in mi je povedala kaj je doživela ena njena kolegica ki tud ni mogla sex...da ji je ginikologinja na živo pretrgala-notri.Katastrofa,od poslušanja mi je bilo slabo.No potem pa sem se ga neki večer kar napila in tako sem se sprostila...hvala bogu.Kakšno olajšanje sem čutila.Sedaj me še na čase malo boli ampak ni sile..Samo misliti ne smeš na to.Nočem te sedaj sreašiti ker je vsak primer drugačen.Ene boli ene ne.Jaz sem sedaj ponovno noseča in me je zelo strah da se bo to ponovilo.
Nikar se preveč ne sekiraj.bolečino boš kmalu pozabila ko boš držala sončka v rokah.boš videla.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2007 13:40:24   
mmž
Saj ne da bi te strašla, ampak pripravi se , da boš kakšen teden sedela na povštru.user posted image   Mene ni strah ponovno it rodit, sam ko ne bi bila več šivana!
Drugače pa pomaga, če si po porodu za vsako ko boš šla na stranišče, šive splahneš pod tušom z ledeno vodo. Oteklina bo prej splahnela in te šivi ne bodo tako vezali.
AMPAK VSE SE DA POTRPETI, KO MAŠ ENKRAT SONČKA ZRAVEN SEBE!user posted image

l.p. IN HITER POROD TI ŽELIMuser posted image

Dokler ne postaneš mami ali ati, ne poznaš pravega pomena besede LJUBEZEN!

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2007 14:01:41   
dskubin
babica ti lahko čuva presredek (če boš imela srečo in dobila tako, ki bo pripravljena sedet zraven tebe, ga masirat,...), pa nič druzga ti ne more pri tem pomagat, ker je vse odvisno od prožnosti tkiva in višine presredka.

Jaz sem bila obakrat prerezana in šivana. Prvič nisem prišla s tem spodaj k sebi skor 2 meseca, mi je vse skupaj vleklo, pa sem poskusla vse živo, na koncu mi je pomagala raztopina hipermangana v fiziološki pa to na vložku. Pa sedela sem na šlaufu več kot en mesec. Tadrugič me je pa zdravnica tako lepo zašila, da malo je bilo otečeno in razbolelo, ampak sem lahko takoj sedela normalno (z majhno bolečino sicer) na stolu, nič me ni vezalo ipd. Babica pa obakrat ista - katastrofa.

(odgovor članu mmž)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2007 14:04:34   
tinaaja
jaz sem bila sivana, pa na zadevo gledam tkole -
  • lahko  probas z masazami caji,da bom imela mirno vest, da si naredila, kar je v tvoji moci
  • ce bo treba prerezat, bo pac treba, ker so posledice raztrganja veeeliiiko hujse kot rezanja
  • v primer rezanja naj ti tvoj nabavi pouster od odeje, okrogel z luknjo v sredini
  • bolecina je zoprna, vstajanje in sedenje sta neprijetna
  • spodaj si zatecen, prporocam tusiranje, lahko tudi ob vsakem lulanju
  • vir80 so zakon, ko si sivan
  • 1, 4 in 5 dan je najhuje, pol pocasi bolecina zgine, dajo ti tudi protibolecinske tablete, ce rabis. jaz sem raje mal potrpela, ker gredo v mleko pri dojenju
  • dojis leze
  • sivi sami odpadejo
  • v roku 1 mecesa ni bilo vec otekline in je stanje priblizno tko kot prej
edin upam, da bo spodaj dihtalo
je pa razlika, kok si sivan - vec kot si, bolj boi. men se zdi brez veze sekirat, kaj bo. ce je treba, je treba in prezivis. jaz se naslednjic ne mislim sploh obremenjevat s tem. upas pa na najboljs.

(odgovor članu mmž)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2007 14:12:43   
mmž
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

• vir80 so zakon, ko si sivan

Ej , res je ! Men so vsi govoril pa sem si misla, da te plenice že ne bom nosla ( jaz sem navajena na tampone ), pa sem si kupla Allways. Pol pa ko so men v bolnici dal Vir 80, sem bila najbolj srečna na zemeljski obli!user posted image

Tak, da ti pšriporočam da si kupiš zalogo Vir-a!  Jz sem pol mojga pošilala vsake 3 dni v trgovino!user posted image

Dokler ne postaneš mami ali ati, ne poznaš pravega pomena besede LJUBEZEN!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2007 14:25:31   
nana 27
Verjetno je veliko odvisno od babice. Nič pa ni narobe, če masiraš. Boš vsaj vedela, da si naredila vse, da bi ostal cel. Moji babici se je zelo mudilo (konec izmene) in cik cak sem bila prerezana pa se nisem ne vem kako dolgo mučila v porodni sobi (skupaj eno uro). Je pa mali kar precej pritiskal in je verjetno bilo rezanje neizbežno. Rodil se je z zlomljeno ključnico. Očitno se mu je zelo mudilo ven pogledat user posted image   Sam rez in šivanje nič ne bolita, ampak samo celjenje pa to, da ne moreš sedet pa lahko kar traja. Doma sem imela kar otroški plavalni obroček. Vir 80 so se pa izkazali za super user posted image  Zase sem ugotovila, da mi je pomagalo, če sem cel vložek namočila s fiziološko in sem hodila okrog malce mokra med nogami. Če tega nisem naredila, se mi je vse nalimalo na šive in sem lahko vložek spravila dol samo s tuširanjem pa še kakšen šivček se je odprl oz. načel. Po enem mesecu sem bila OK. Nima smisla, da se prej sekiraš. Ko bo za tabo, bo iz dneva v dan bolje.

(odgovor članu mmž)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2007 14:34:03   
mml
Mene je tudi na svetu pred porodm najbolj skrbelo za presredek in sem si od srca želela, da ne bi bilo treba delati epiziotomije user posted image . Sem se pridno masirala in mazala, imela super babico, ki bi očuvala presredek, če bi se le dalo, samo na žalost ni šlo user posted image  . Je bilo zoprno in boleče, ampak šele ko sem prišla domov, v porodnišnici je še kar nekako šlo. Najbolj me je bolelo nekje 5 in 6. dan po porodu. Meni tuširanje ni odgovarjalo, ker me je še bolj peklo in bolelo, dosti boljši so mi bili ledeni obkladki. Vsekakor je pa dosti boljše, da ti lepo naredijo epiziotomijo, kot da pride do raztrganja, ker se raztrganina bistveno slabše zašije in je rana praviloma večja in globja.
Seveda poskusi z masažo in mazanjem, škodilo sigurno ne bo, mogoče bo pa pomagalo user posted image . Predvsem pa se ne obremenjuj s tem, ker kar je potrebno narediti je potrebno...lep in čim lažji porod

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2007 14:38:02   
Gordana-3
mislim, da je vse odvisno od babice. v prvo sem bila tud jaz rezana, ampak sploh ni bilo hudo. po vsakem lulanju sem se šla umit z mrzlo vodo (najenostavneje seveda pod tušem), lahko sem tud normalno sedela, nisem rabila obroča. v drugo sploh nisem bila šivana, pa je bila pupa težka 3,8 kg. še ginekologinja na pregledu se je čudila, kako lepo je prišla ven user posted image . res pa je, da je občutek od biti rezan in ne biti rezan čist drugačen.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.5.2007 20:01:07   
petruc
Tudi jaz sem bila obakrat šivana. Prvič me je bolelo več kot en mesec, ker se nisem dovolj pazila. Na žalost mi ni noben povedal, da imam nek poseben šiv in sploh ne bi smela sedeti in hoditi okrog. Drugič sem se bolj pazila in sem ves možni čas v bolnici preležala, jedla sem stoje, nisem nič sedela, lulat sem hodila kar pod tuš, da sem si sproti splaknila šive. Lulanje pod tušem mi je priporočala ena od medicinskih sester - ne se zgražat prosim! Moram pa povedat, da je res odvisno od babice in zdravnika ki te šiva. Prvič sem imela spodaj vse vneto in sem grozno trpela za vsak šiv, ki so mi ga naredil, drugič sem pa imela grozno babico, ki me je čisto raztrgala, vendar me je dr super zašil. Hvala dr Tratnjek. Glavno je, da boš ti sama poskrbela zase in veliko počivala.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.5.2007 21:40:56   
BAMBOLINO
Moja deklica je zdaj stara že 13 mesecev in poroda se skoraj vsak dan spomnim, kot da bi bilo včeraj. Pa ne zaradi bolečin ampak zaradi čudeža, ki se je zgodil. Z možem se nama je rodil otrok in to so zame bili najlepši trenutki v življenju. Z ničemer jih ne morem primerjati.
Glede presredka pa je pri meni bilo takole - med nosečnostjo nisem posebej polagala pozornisti na ta del telesa, je pa med samim porodom babica zelo intenzivno skrbela za mene in za masažo presredka. Bila sem čisto malo prerezana in pol urce po porodu sem že sedela in pestovala svojo štručko.
Mislim, da je od ženske do ženske odvisno kako in kaj. Nekatere imjao presredke bolj prožne, druge ne....
Tudi če boš prerezana niso to tako hude bolečine...se da preživet....

(odgovor članu petruc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.5.2007 21:46:03   
majas
Tudi jaz nisem nikoli mairala, mi je bilo vedno to tako čudno pa nevem zakaj. Sem bial rezana zelo in normalno sem lahko sedela po 14ih dneh..po enem tednu pa je bolečina že bila manjša.

Lahko pa da boš imela srečo in boš tudi ti lahko že po porodu sede pestvala svojega user posted image  
želim ti da bo čim lažje

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu BAMBOLINO)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.5.2007 21:47:41   
majas
Aja za vložke vir80 pa se tudi jaz strinjam , ni bilo bolšega, ko sem si samo 1X dala Allways me je vse peklo...

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.5.2007 21:53:13   
Gordana-3
tud če ne boš rezana si nabavi te vložke. jaz sem jih imela tud v drugo in je bilo fino vse mehko user posted image

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2007 20:44:18   
Anol
Jaz sem si v prvo nekaj masirala, ampak so me vseeno morali malo rezati, pa sem imela super babico, mislim, da tri šivčke, nekaj časa ni bilo ravno fino sedeti, ampak kar se pa tiče spolnosti pa v roku nekaj mesecev nisem čutila nobene bolečine več. Res je treba pazit, da se velikokrat tuširaš, da ne pride do vnetja. Sedaj v drugo bom pa videla kako bo v roku kakega tedna. Upam na najboljše.

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2007 23:33:40   
SIBI
Nam so v materinski šoli svetovali masažo z Weledinim oljem za masažo presredka. Če pa te morajo vseeno rezati se pa rana po masaži hitreje zaceli!

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?