Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Skrajšani delovni čas in bolniška 2.4.2008 9:15:37
|
|
|
|
pomlad1
|
Pozdravljene vse skupaj! Ž e nakaj časa sprejmljam forume na ringaraji, pa imam še jaz eno vprašanje: Koristim možnost dela za skrajšani delovni čas - 30 ur/teden, dokler mlajši otrok ne bo star 6 let. Ker sem v tem času zbolela in sem ostala na bolniški, je nastal problem. V službi želijo, da mora biti na bolniškem listu navedeno, da delam 6 ur/dan, sestra v zdravstnem domu pa meni, da to ne gre in mi mora zdravnica odobriti, da sem na bolniški samo 6 ur. Ali ima katera kakšne izkušnje s tem? Ali vam na bolniškem listu označijo, da delate za "skrajšani delovni čas", pa ste dejansko doma? V naprej hvala za odgovore! LP, Pomlad1
|
|
|
|
RE: Skrajšani delovni čas in bolniška 2.4.2008 10:43:01
|
|
|
|
evelinka
|
pozdravljena! Tak delavnik kot imaš v pogodbi ti pripada bolniška. Osebno imam 20/h delavnik na teden in tako imam napisano tudi za stalež. Ko sem prinesla 1krat izpolnjeno za polni delovni čas, sem imela samo dodatne poti. V staležu pa sem bila za otroka. Lep pozdrav
|
|
|
|
RE: Skrajšani delovni čas in bolniška 2.4.2008 15:48:26
|
|
|
|
Jutra
|
Živjo Jaz sem imela krajši DČ do 3. leta starosti otroka. Takole je z bolniškimi listi: na njem je označeno št ur, ki jih delaš na dan, preostalo pa se piše oz. krije iz postavke ZZZS-ja. Sem pa čisto vsakokrat imela težave, ko so mi sestre izpisovale tisti pildek Je pač malo drugačna procedura. Če ti v zdravstvenem domu komplicirajo, se obrni na ZZZS
|
|
RE: Skrajšani delovni čas in bolniška 23.9.2014 13:10:23
|
|
|
|
petea
|
Ne najdem odgovora glede osnove za izračun bolniške za delavca na KDČ: recimo da starš v letu dela 10 mesecev polni delovnik z bruto plačo 1000 €, 2 meseca pa ima KDČ, po 20 ur, z bruto plačo 500 €; kako se določi osnova za bolniško za naslednje leto, ko delavec nadaljuje s KDČ: 10 x 1000 + 2 x 500, 12 x 500, ali kako drugače? Kako se upošteva letno število delovnih ur, s čimer se deli osnova za bolniško? 2088 (40 ur), 1044 (KDČ), 10 mesecev x 40 ur/tedensko + 2 meseca x 20 ur tedensko, kaj četrtega?
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brano v zadnjem mesecuKo partnerju ni do seksa: 5 najpogostejših...Največkrat za to, da eden od partnerjev ali oba več ne čutita seksualne želje, ne tiči v tem, da je partner premalo priv...
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
3 pravljični družinski izletiV članku preverite, kako so videti prekmurske rusalke, kje na Dolenjskem živi povodni mož in kateri mlinar si je na vrat...
Zadnje s foruma
Gospodinjska opravila.
пеперутка16
Katera gospodinjska opravila večinoma opravlja vaš mož?