Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Skrajšani delovni čas in bolniška 2.4.2008 9:15:37
|
|
|
|
pomlad1
|
Pozdravljene vse skupaj! Ž e nakaj časa sprejmljam forume na ringaraji, pa imam še jaz eno vprašanje: Koristim možnost dela za skrajšani delovni čas - 30 ur/teden, dokler mlajši otrok ne bo star 6 let. Ker sem v tem času zbolela in sem ostala na bolniški, je nastal problem. V službi želijo, da mora biti na bolniškem listu navedeno, da delam 6 ur/dan, sestra v zdravstnem domu pa meni, da to ne gre in mi mora zdravnica odobriti, da sem na bolniški samo 6 ur. Ali ima katera kakšne izkušnje s tem? Ali vam na bolniškem listu označijo, da delate za "skrajšani delovni čas", pa ste dejansko doma? V naprej hvala za odgovore! LP, Pomlad1
|
|
|
|
RE: Skrajšani delovni čas in bolniška 2.4.2008 10:43:01
|
|
|
|
evelinka
|
pozdravljena! Tak delavnik kot imaš v pogodbi ti pripada bolniška. Osebno imam 20/h delavnik na teden in tako imam napisano tudi za stalež. Ko sem prinesla 1krat izpolnjeno za polni delovni čas, sem imela samo dodatne poti. V staležu pa sem bila za otroka. Lep pozdrav
|
|
|
|
RE: Skrajšani delovni čas in bolniška 2.4.2008 15:48:26
|
|
|
|
Jutra
|
Živjo Jaz sem imela krajši DČ do 3. leta starosti otroka. Takole je z bolniškimi listi: na njem je označeno št ur, ki jih delaš na dan, preostalo pa se piše oz. krije iz postavke ZZZS-ja. Sem pa čisto vsakokrat imela težave, ko so mi sestre izpisovale tisti pildek Je pač malo drugačna procedura. Če ti v zdravstvenem domu komplicirajo, se obrni na ZZZS
|
|
RE: Skrajšani delovni čas in bolniška 23.9.2014 13:10:23
|
|
|
|
petea
|
Ne najdem odgovora glede osnove za izračun bolniške za delavca na KDČ: recimo da starš v letu dela 10 mesecev polni delovnik z bruto plačo 1000 €, 2 meseca pa ima KDČ, po 20 ur, z bruto plačo 500 €; kako se določi osnova za bolniško za naslednje leto, ko delavec nadaljuje s KDČ: 10 x 1000 + 2 x 500, 12 x 500, ali kako drugače? Kako se upošteva letno število delovnih ur, s čimer se deli osnova za bolniško? 2088 (40 ur), 1044 (KDČ), 10 mesecev x 40 ur/tedensko + 2 meseca x 20 ur tedensko, kaj četrtega?
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?