|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sirupi za kašelj
6.10.2010 13:41:39   
Petka09
Punce, dajte mi svetovat, prosim. Saj o sirupih vem praktično vse: če je suh kašelj tega, če je moker, onega...
No, jaz mam doma slezovega, Prospan ter sirup iz smrekovih vršičkov (medex).

Naša kašlja približno en teden, predvsem ponoči najbolj. Dajem ji slezovega, se mi zdi, da ne pomaga. Kašlja suho. Kaj če bi mogla prešaltat na Prospan, da se recimo začne izkašljevat? Ali raje tistega iz smrekovih vršičkov? Ne vem več..... Začela ji bom dajat tudi toplo na prsi, ter v sobo med spanjem prevreti lonec s kamilicami ter soljo (plus kapljica olja 31), pa mažem jo z Justovo materino dušico...

Ne vem pa res ne, kateri sirup bi najbolj pomagal. Stara je 17 mesecev.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sirupi za kašelj
6.10.2010 14:08:43   
Anonimen
Čimmanj sirupov.

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2010 14:09:44   
ledenaa
Vedno dajem trpotčev sirup. meni zelo pomaga ,ker me ne srbi več po grlu itd

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2010 14:17:48   
Naja31
Prospan čez dan, ker spodbuja izkašljevanje. Je zeliščni in res pomaga.
Če je pa zvečer in ponoči prehudo pa sirup za pomiritev. Mi dajemo Panatus, ampak res samo ko je kriza.

Drugače pa inhalacije, pa krema z materino dušico, tople obkladke na pljuča, vlažilec zraka v sobi kjer otrok spi,...

Kaj pa zdravnik pravi?
Ker nočni kašelj ki traja 7 dni pa ni normalno.
Po mojih izkušnjah se nočni kašelj mora umiriti v dveh, treh nočeh, razen če je kaj bolj resnega.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 6.10.2010 14:19:02 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2010 14:20:04   
tabi
jst imam mazilo FITOBALM-bimbi(gel balzamico)user posted image zvečer po kopanju čist na tanko namažem po prsnem košu ju toplo oblečem,po dveh večerih vse ok.Je pa dobro od 6mes.daljeuser posted image
dobi pa se v lekarni

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2010 14:22:59   
ledenaa
http://med.over.net/forum5/read.php?46,6082712,6082859#msg-6082859

http://med.over.net/forum5/read.php?46,5744432,5832488#msg-5832488

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4975591,4975823#msg-4975823

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2010 21:34:11   
tinaaja
1. higiena nosa je najpomembnejsa - veliko fizioloske cez + opril p.
2. dvignjeno vzglavje
3. za pomoc pri izkasljevanju prospan
4. se najboljse izkusnje imam s sirupom - med + crna redkev (imeli smo 4 mesece non stop kaslja, 14 laringitisov, bronhitise,.. )
5. pomaga tudi zelo topel caj/voda, inhalacije FR ...

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2010 22:23:59   
ribica.
jaz v posodico narežem eno čebulo, ali pol če je večja, prelijem z medom in pustim čez noč. Naslednji dan je sirup pripravljen. Potem pa po žličkah daješ. Ker je to čist naravna zadeva, lahko daš več žlic naenkrat.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.10.2010 0:28:12   
mateyka
4. se najboljse izkusnje imam s sirupom - med + crna redkev (imeli smo 4 mesece non stop kaslja, 14 laringitisov, bronhitise,.. )

tole je najbolj nagravžen sirup na svetu, ampak res dela čudeže! user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.10.2010 7:12:11   
Aja1
Naši je pomagal Lučnikov sirup (Ašič). 

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.10.2010 9:24:15   
ribica.
Ja to c čebulo je ista fora kot to z redkvijo. BI rekla da je to s čebulo še malo manj privlačno, ker ima pač še čebulni vonj. Čeprav moj mali je taka face, mu moram vedno dati poleg sirupa še košček čebule, mu je všeč kako hrusta. Potem mu pa smrdi iz ust ko kakemu staremu dedu.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.10.2010 10:16:12   
Petka09
Super ste punce, hvala user posted image user posted image user posted image user posted image . Toliko dobrih nasvetov ste natrosile, da bom vedela še za drugič, ko bomo spet pri kašlju.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.10.2010 10:50:43   
kristinaj
če kašlja ponoči pejdi v lekarno po sinecod kapljice in ji daš zvečer pred spanjem, jaz sem to naši dala 2 noči in je pomagalo... čez dan sem ji pa dajala fluimuikan ko je imela sočen kašelj ma je od  2 let naprej....

našim noben sirup ne pomaga oz. jaz nisem videla napredka...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.10.2010 11:06:05   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

1. higiena nosa je najpomembnejsa - veliko fizioloske cez + opril p.
2. dvignjeno vzglavje
3. za pomoc pri izkasljevanju prospan
5. pomaga tudi zelo topel caj/voda, inhalacije FR ...

S tem se strinjam, razen tega sirupa še nisem delala...
Naša mlajša ima obdobja, ko nekaj zaporednih noči kašlja in kašlja... Na koncu vedno končava z izpiranjem noska, operilom in sirupom za umiritev kašlja. Pa je vse normalno, saj sem jo večkrat že peljala h P in ni bilo nič. Le tista sluz se tako zgosti in ji dela probleme ponoči.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.10.2010 21:10:54   
DeHa
Tinaaja,
kako se dela ta sirup med+črna redkev?
Pomaga za suh ali za produktiven kašelj? Ali se uporablja tudi kot preventiva?

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.10.2010 8:44:28   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: DeHa

Tinaaja,
kako se dela ta sirup med+črna redkev?
Pomaga za suh ali za produktiven kašelj? Ali se uporablja tudi kot preventiva?

Naredil naj bi se tak,da odrezes spodaj in zgoraj, tako da dobis ravno ploskev. Zgoraj izdolbes luknjo in od spodaj malo z zobotrebcem naspikas,da lazje tece cez. v lukno das med in zadevo na nek kozarec, da spodaj odteka .. spodaj pride ven tekoc sirup, ki ga das ene 2-3x na dan po zlicko dve.
Meni se to ne da delat in olupim redev, jo narezem na kolobarje dam v kozarec in prelijem z medom. Po ene 12 urah (vmes veckrat pomesam) dam ven "ovele" kolobarje redkve. Lahko se da tudi v caj - moja starejsa to obozuje, mali pa ne spravim po grlu dol.
Jaz sem to dajala pri vseh oblikah kaslja, ene pol leta skoz, torej tudi kot preventiva. SAmo pri nas smo imeli res izredne razmere z vsemi laringitisi, bronhitisi,..

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu DeHa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?