|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sindrom hrčkanja
12.11.2007 23:44:56   
Raho
Povejte mi, kako se odpoveste stvarem, ki jih več ne uporabljate oz. so dotrajane. Jaz imam tipični sindrom hrčkanja (vse šparam), hiša pa nam poka po šivih. A mislite, da je to dedno? Moj fotr je namreč enak.

Kako vi delate selekcijo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sindrom hrčkanja
12.11.2007 23:47:44   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Tako, da mi pride nekdo "pomagat". npr. moja sestra, kolegica, v glavnem nekdo, ki do teh stvari nima neke "osebne vezi"....Me ponavadi prepričajouser posted image  Stran s kramo...je je še vedno preveč, pa naj gre za cote ali kaj drugega.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.11.2007 23:51:52   
rija
ga nimam.

z redkimi izjemami, se na stvari ne navežem kaj pretirano....

...vox populi...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.11.2007 0:00:32   
Moyca_

Povejte mi, kako se odpoveste stvarem, ki jih več ne uporabljate oz. so dotrajane. Jaz imam tipični sindrom hrčkanja (vse šparam), hiša pa nam poka po šivih. A mislite, da je to dedno? Moj fotr je namreč enak.

pri oblačilih samo nimam ega problemauser posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2007 0:02:59   
nejcko
Evo, še en hrček. Pri nas je to v rodu, pa še omožila sem enega, potem si lahko predstavljaš.user posted image

In nismo v hišiuser posted image

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.11.2007 0:14:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Evo, še en hrček. Pri nas je to v rodu, pa še omožila(no na koruz ga držim) sem enega, potem si lahko predstavljaš.user posted image

In nismo v hišiuser posted image

Enakouser posted image

Mene je sam strah kaj bo k bodo otroci. K sva že celo stanovanje zabasalauser posted image . Sicer sem čez praznike delala selekcijo, pa ful stvari dala stran, sam men se včasih zdi da se kar množijouser posted image
Pa vse rabimuser posted image user posted image

Pa s cunjami nimam problemov, sam kkšne knjige, al pa kej podobnga...ma ni šans.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2007 5:33:05   
Anonimen
Se bom kar pripisala na seznam tistih s tem sindromom. user posted image

Zato smo pa se selili iz stanovanja v hišo. user posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.11.2007 6:34:58   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Pa s cunjami nimam problemov, sam kkšne knjige, al pa kej podobnga...ma ni šans.

Če ne veš kam z njimi...s knjigami mislim...se javim. TU pa sem res "tata mata od hrčka"user posted image  Ni je knjige, da je ne bi vzela, če kdo ponuja...Stran dati knjigo-nočne moreuser posted image    TOrej ....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.11.2007 7:39:42   
puncica
Preseliš se v manjšo bajto kjer hrčkat ne moreš in si prisiljen metat strani stran, tako je pri nasuser posted image , pa če si še tako želim nimam kam dat user posted image

Se mi pa večrat zgodi da ko pa eno stvar stran vržem ki jo nisem rabila že ohoho let pa jo čez kak teden nujno rabimuser posted image To me pa ful razkur.user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.11.2007 8:01:06   
paris
Evo, jaz sem ista, joj! Vse neki šparam, pa mogoče bo še prav prišlo, pa take. Kaj ti lahko prav pride en krožniček od že zdavnaj pokojnega servisa za kavo, pojma nimam, ampak jaz imam take. Ali pa cunje user posted image , ma tukaj ni konca. Res da pazim na stvari in so ohranjene, ampak kaj ko so itak že zdavnaj "demode" in jih prav ziher ne bom več nikoli oblekla, ampak meni je vse škoda stran vrečt- kaj pa veš moda se vračauser posted image Sama sebi grem na živce včasih! No ampak na srečo imam ene dvakrat na leto voljo, da kaj celo stran vržem, ampak moram biti res posebne volje in takoj odnesti v kontejner ali nekomu podariti, če ne spet ni nič iz tega.
To kar je pa punčica rekla je pa čista resnica, ko stran vržem gotovo prec jutri rabim, ti vrag salamenski!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.11.2007 8:06:25   
ZARA
O, ženske...kolk bi jst pri vas imela dela...moj je tak, jst pa sovražim staro šaro (razen če nima vrednosti). Vse gre sproti v kontejner.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.11.2007 8:12:38   
NevenkaP
Nimam tega problema. Navežem se samo na ljudi, pa še to ni najbolj ok, na predmete nikoli.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.11.2007 8:15:40   
Anonimen
Jst mam pametnejši sistem hrčkanja... odhrčkam stvari domov k staršem na kaščo...pol se pa tam nabira.

Ko kaj rabim pač vzamem s sabo (pa nesem kaj druzga na primorsko). Tko da ne mečem stran nabira se mi pa tudi ne user posted image user posted image

(odgovor članu NevenkaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
13.11.2007 8:16:01   
orhideja75
Nimam tega problema. Ko včasih pospravljam po stanovanju ugotovim, da kaj ne rabim. Vprašam koga, če kaj od tega hoče imet, potem pa kar ostane dam eni družini, ki vse vzamejo. Komaj čakajo, da kaj dobijo.
Škoda bi bilo, da bi kar stran vrgla. Ja potem pa čez čas ugotovim, da bi pa nekaj od tistega kar sem že dala, spet rabila.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.11.2007 8:20:05   
Anonimen
Moje ime je hijena in sem anonimni hrček. user posted image
Moja mami je ista in ta lastnost mi gre pri njej blazno na živce. Pri njej bi komot vse stran zmetala, pri meni pa... user posted image Sam da je ona še hujši primerek hrčka, ker ona bi pa pobrala še vse, kar hočem jaz stran vržt. user posted image  Od najstniških let šparam zvezke kamor sem lepila, vse kar mi je blo takrat všeč, vse razglednice, ki sem jih dobila v tistem času, kavbojke iz srednje šole (saj jih bom spet nosila, ko bom khm kg shujšala user posted image ). In kar kupim novega, namesto, da bi isto staro, dotrajano reč stran vrgla, jo potem šparam, da imam dve, za vsak slučaj. Čez 7 let baje vse prav pride. user posted image
In kadar se spravim stran metat, mi uspe par vrečk nafilat, pa še zmeri vsega preveč ostane. Pa tudi majhno stanovanje ne pomaga. user posted image
Priznam, neozdravljiva sem. user posted image  Če kdo odkrije zdravilo, mu bom nadvse hvaležna. Vso mojo odvečno šaro, bo lahko s sabo odnesel. user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.11.2007 8:22:27   
ZARA
OMG, hijena ....ti si pa uganka vseh hrčkov user posted image  ...Ti bi bila zavedena pod rubriko: Posebni primeri.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.11.2007 8:24:38   
Magi*
sem še kar hrčkasta. sem pa uspela stran pmetat čuda stvari vsakič, ko sem se selila. torej, moj predlog: se je treba preselit user posted image

pa zadnje čase sem veliko bolj disciplinirana: kupujem velliko bolj načrtno in se nazaj držim, obleke, ki so še  modiš, pa so mi premajhne, dam sestrični - jih je zelo vesela. ostale obleke, ki niso ravno modiš, so pa še čisto lepe, odpeljem k babici in jih ona razdeli po okoliških kmetijah. so tudi zelo zadovoljni.

pa še vedno nam zmanjkuje placa. se bo treba spet selit user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.11.2007 8:30:27   
P I N K
Smo t.i. velika družina, zato si sindroma hrčkanja niti ne morem privoščiti,
saj imamo vse prostore 100% zasedene.
Edino kar hrčkam so boljša oblačila otrok, to je vse.
Vse ostalo (oblačila, predmete (posodo, okrasne predmete) podarim ali na rk ali na net (podarim.si) ali osebno.
Če zadev ne uporabljamo ne nosimo dve leti, je to zame znak, da morajo iti od hiše in če jih lahko porabi nekdo drug, potlej še toliko boljše.
Po f.s.-ju user posted image hrčkanje lh pomeni, da imaš pri sebi še nekaj nerazčiščenih stvari, če stvari nalagaš na podstrešje - v prihodnosti, če jih nalagaš v klet - v preteklosti.
F. S.  gor ali dol, jaz se tega držim, v podstrešni in kleti nimamo odvečnih stvari.

Nobody likes to lose their inner voice
The one I used to hear before my life
Made a choice
But I think nobody knows

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.11.2007 8:38:49   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: P I N K

Po f.s.-ju user posted image hrčkanje lh pomeni, da imaš pri sebi še nekaj nerazčiščenih stvari, če stvari nalagaš na podstrešje - v prihodnosti, če jih nalagaš v klet - v preteklosti.
F. S.  gor ali dol, jaz se tega držim, v podstrešni in kleti nimamo odvečnih stvari.

kaj pa pravi feng shui, če nimaš podstrešja npr.? user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu P I N K)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.11.2007 8:41:55   
hrchy
jest sem tud hrcek... user posted image

(odgovor članu P I N K)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.11.2007 8:42:43   
lelaval
Jaz sem se znebila sindroma hrčkanja, ko sem za večjima šparala vse. Pa je bila soba polna "kložna" - oblekce,.... In sem naredila red - vse dala vstran -sem posodila vsakemu kaj rabi, pa nič niti v keson ni romalo. user posted image  Od takrat dajem sproti stran - tudi, kar ta večja prerase, ne šparam za manjšo (8 let šparat cote se mi ne zdi super)- razen kakšne boljše (to pa je zanemarljivo majhna količina). user posted image
Sem pa v eni knjigi prebrala, kako se rešiš hrčkanja: Vse stvai, ki jih ne uporabljate (jih hrčkate user posted image ), dajte v škatle in nanje napišite samo datume, kdaj ste jih zapakirali, ne pa, kaj je noter. Potem te škatle pospravite na podstrešje (ali kam že odlagate stvari) in 1x letno naredite čistko: škatle, ki imajo datume starejše od 1 leta vržite v keson ne, da bi sploh pogledale vanje. Stvari, ki  jih namreč že 1 leto niste pogrešali, jih tudi v bodoče ne boste. 
Če ne, pa vam želim prijetno hrčanje še naprej user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu P I N K)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.11.2007 8:46:34   
natasaom
jest sem tud šparala vse živo..no,zdj šparam samo od hane obleke in igrače,če slučajn kej kdaj....bomo še rabli-upam..vse ostalo podarim naprej

(odgovor članu P I N K)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.11.2007 8:51:09   
Raho
Po f.s.-ju torej jaz nalagam stvari v prihodnostuser posted image , ker jih imam na podstrešju, ki sedaj postaja mansarda (zato  pa ti nerazložljivi problemi). In enako kot hijenca - tudi meni je šla pri mojem fotru ta lastnost grozno na živce, dokler nisem ugotovila, da sem enakauser posted image  - ja, jabolko pač ne pade daleč od drevesa.

In tako kot on hrani moje prve čeveljčke in oblekco, v kateri so me prinesli dopmov in mojo prvo šolsko torbo in moje zvezke iz OŠ... Očitno bom jaz počela enako. Ker že hranim prve čeveljčke...

Hijenca - jaz hranim še vsa pisma od mojega dospoda soproga, ki mi jih je pisal iz JLAuser posted image .

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.11.2007 8:55:55   
P I N K
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

IZVIRNO SPOROČILO: P I N K

kaj pa pravi feng shui, če nimaš podstrešja npr.? user posted image

1. če imaš samo streho nad stanovanjem -  se ti itak obeta svetla prihodnost

2. če imaš soseda nad glavo - potlej mu reči, naj pridno pospravlja (daje stvari stran), ker je to pomembno za tvojo prihodnost

3. zgradi si podstrešno in tako sama poskrbi za svojo prihodnost

user posted image user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.11.2007 8:57:03   
P I N K

Po f.s.-ju torej jaz nalagam stvari v prihodnostuser posted image ,

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?