|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sin ima meningitis
28.6.2010 10:28:47   
pety78
Pozdravljene,

Naš 4,5 letnik ima potrjen meningitis - virusni (možno, da je klopni). Trenutno je še v bolnici, mene pa zanima, če ima katera kakšne izkušnje iz prve roke, kako je pri vaših otrocih potekalo okrevanje, ali so ostale kakšne posledice, kako je z morjem, ki ga imamo načrtovanega konec julija, pa mogoče še kakšna dodatna informacija? Vsega bom res zelo vesela. user posted image

Lep dan še naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sin ima meningitis
28.6.2010 10:35:36   
sanasan
imela je pred leti hčerka od daljne sorodnice, ampak zelo hudo obliko klopnega in (pre)pozno so odkrili. je padla celo v komo.
to kar ti hočem povedati pa je, da je ta punčka (takrat stara 5,6let) padla na stopnjo dojenčka...vse so jo morali učiti znova...govorjenje, hranjenje, hoja...danes pa nima nobenih posledicuser posted image , je ena fejst in brihtna najstnicauser posted image . naj bi pa imela moja prijateljica, ki je meningitis prebolela začetek oš, kasneje občasno glavobole od tega. ...so se ji pa nehali nekje konec faksa.

držim pesti, da bo vse ok!user posted image user posted image user posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.6.2010 11:26:08   
mala maja
moj sin je imel borelijo in klopni menegitis pri treh letihh. Naslednji mesec bo star 13 let. Ko so potrdili okužbno je imel 23 flekov. baje kaj takega še niso videli, poleg tega pa klopa sploh nismo opazili. Nima nobenih večjih težav razen z motoriko in koncentracijo, pa tud njega velikokrat boli glava in zelo hitro mu je slabo. Ampak imel je leto kasneje tudi hudo prometno nesrečo in je imel poškodbo glave tako da ni vse samo od menegitisa.

takrat je bil skoraj tri tedne na infekcijski kjer je prejemal dnevno zdravila, potlej pa smo še dva meseca hodili vsak drugi dan, in potlej se ne spomnim dobro več. Nekako še eno leto na mesečne kotrole in poltej še cca 2-3 leta na pol leta. Glede dopusta ne vem kaj naj ti svetujem. Naš je kar dolgo hodil še na dnevno kliniko po infuzije, pa tudi potlej ni smel biti na soncu in še sedaj priporočajo da naj ne bi bil preveč na soncu. če je ga takoj boli glava in slabo mu je. Če iimate možnost rajši prestavite dopust na jesen.

Malemu pa user posted image user posted image za hitro okrevanje.

Aja pa še nekaj, če vam slučajno niso poevdali, mali mora pazit da ne bi slučajno na hitro vrtel glavo ali prav na hitro vstal, pogledan navzgor....ali kaj podobnega ker se mu bo zvrtelo. Naš je to naredil po 14 dneh ko smo bili še v bolnišnici, pa se mu je zavrtelo je padel in prebil celo zgornjo ustnicouser posted image .

< Sporočilo je popravil mala maja -- 28.6.2010 11:28:00 >

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.6.2010 13:40:40   
mate0ja
user posted image user posted image user posted image

moj brat ga je imel. Posledice so bile izguba kondicije, prekomerno potenje, pogosti glavoboli. Povedali vam bodo, da ne sme na sonce, torej bo bolje, če dopust odpoveste. ogromno bo mora počivati.

Upam, da bo najhuje čim prej mimo in da bo okrevanje hitro.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2010 13:46:57   
Volga
Ojoj, ne znam nič pametnega povedat na to temo, razen, da ga je imela moja sestra kot otrok, danes posledic nima, kako je bilo pa takrat se pa več ne spomnim. Sočustvujem z vami, pety in malčku želim, da se čimprej pozdravi in čimmanj posledic.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.6.2010 13:50:56   
Alfabeta
Jaz sem ga imela in moj brat tudi... Jaz v 3.razredu OŠ. Takrat sva bila sicer oba v bolnišnici, ampak ni bilo po tem nič posebnega... Sicer sva se morala kar nekaj let izogibati soncu, drugega pa nič. HB nobenih hujših posledic

Za vas user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.6.2010 14:24:18   
luan
Želim vam vse dobro in brez posledicuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Od moje kolegice sin ga je imel in bo imel posledice vse življenjeuser posted image .

Temni šolni mraka odstopicajo v gosjem redu slabih šal, da luč razuma odvesla v morje modrih ogledal.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.6.2010 21:56:22   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: luan

Želim vam vse dobro in brez posledicuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Od moje kolegice sin ga je imel in bo imel posledice vse življenjeuser posted image .

Luan, kakšne posledice pa?user posted image

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.6.2010 21:58:59   
*miska.mcc*
pety....ga bojo porihtali, da bo vse ok!!!!nobenih posledic!!!!!

bojo! VEM!!!!

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.6.2010 22:00:43   
*miska.mcc*
aja no....od mojega moza necak je imel lani virusni meningitis. bil v bolnici.
po prihodu domov mali ni smel noret in ni smel bit na soncu.
danes nič. ništa, kot, da ni bilo nič!

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.6.2010 22:02:26   
Čebel@
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za malega

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa zate

Neposredna povezava do sporočila: 11
28.6.2010 22:06:16   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

aja no....od mojega moza necak je imel lani virusni meningitis. bil v bolnici.
po prihodu domov mali ni smel noret in ni smel bit na soncu.
danes nič. ništa, kot, da ni bilo nič!

Ja, tako nekak je tudi pri nas.

Punce, zlate ste, res! Hvala vsem. Saj vem, da bo vse ok, ampak strah je le malo prisoten.

Neposredna povezava do sporočila: 12
29.6.2010 7:04:03   
barni
Mi smo imeli bakterijskega, ki je VELIKO hujši kot virusni. Če ima virusnega se zna zgoditi, da ne bo nič posebnega.

Vse je odvisno od otroka, njegovega imunskega sistema in vrste virusa, ki ga je napadel.

Pri nas se je slabo končalo, vendar verjamem, da se pri vas ne bo. Je pa res, da bo moral veliko počivati, nič norenja okoli, sonca ipd. Morda boste res morali dopust prestaviti, ker bo verjetno težko ležal v senci cel dan, ko se bodo drugi igrali.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.6.2010 7:18:04   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Mi smo imeli bakterijskega, ki je VELIKO hujši kot virusni. Če ima virusnega se zna zgoditi, da ne bo nič posebnega.

Vse je odvisno od otroka, njegovega imunskega sistema in vrste virusa, ki ga je napadel.

Pri nas se je slabo končalo, vendar verjamem, da se pri vas ne bo. Je pa res, da bo moral veliko počivati, nič norenja okoli, sonca ipd. Morda boste res morali dopust prestaviti, ker bo verjetno težko ležal v senci cel dan, ko se bodo drugi igrali.

kako se to pravzaprav dobi, ta meningitis? In barni, če ti ni odveč, kako se je pri vas končalo?

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.6.2010 14:17:22   
barni
Kako se dobi? Ja preko virusa ali bakterije ali kot zaplet pri kakšni od otroških bolezni (npr. ošpice ali pa kakšna strptokokna okužba) ali pa po piku okuženega klopa. Isto kot vse druge bolezni, ki jih povzročajo virusi ali bakterije.

Tej bolezni se pač reče meningitis (vnetje možganskih ovojnic - mening); sta pa bakterijski in visrusni, odvisno od povzročitelja. In lahko se razvije še encefalitis (vnetje možganov).

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.6.2010 20:32:02   
frutolina
Jaz sem prebolela bakterijski meningitis kot otrok, prav tako moja sestra. So mi kar pozno ugotovili za kaj se gre, tako da je bila že panika. Za sestro je mama rekla takoj ko je opazila iste znake kot pri meni,zato so jo tako jvzeli v bolnico. Nimam pojma kje sva to staknili.
Spomnim se da so mi delali punkcijo. Posledic mislim da ni (upam user posted image )  no, nekje v 3. razredu sem imela velike težave s izgubljanjem zavesti, še posebej pri kakšni športni vzgoji (tam me je po 50 m teka kar zmanjkalo,kar se prej niti kasneje nikoli ni dogajalo) kasneje se je to nekako uredilo. Drugega se pa nič kaj ne spomnim...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.7.2010 8:39:26   
hariba
Moj sin  je imel pri 12 letih klopnega, od takrat je 3 leta in počasi glavoboli pojenjajo. 2 leti je imel kar hude, vsaj 2-3 krat na teden, tablete niso prijele, pogosto je odšel zato tudi od pouka. Psihologinja, ker ga je nevrologinja tja napotila je tudi ugotovila, da ima zato malo slabšo koncetracijo, ampak se izboljšuje, je imel prejšnji mesec kontrolo tudi pri psihologinji in je rekla, da je sedaj super,veliko boljše.
pety78 Želim mu čimprejšnje okrevanje brez posledic.

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?