Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Simpl civilna poroka s pričami 8.8.2012 13:48:48
|
|
|
|
naja17
|
Greš na prvo UE, se zmeniš za datum, plačat ni za nič. Midva sva se v drugi občini poročila, ker sva se na skrivaj. Greš do privat zaltarn, vidiš kaj ponujajo, si postaviš ceno in odločiš za tisti prstan, ki ti ugaja. Midva sva dobila za cca. 320 eur oba, čist preprosta in lepa. Če jih ne želiš, jih pa ne rabiš imet. Oblečeš lahko kar želiš. Midva sva vzela kar sva imela na voljo v omari . Priče zaenkrat še morjo bit. Sva tud midva hotla prvotno brez, pa ni šlo. Srečno!
|
|
|
|
RE: Simpl civilna poroka s pričami 8.8.2012 14:06:37
|
|
|
|
gsatalema
|
Ojla, za poroko v Mb sploh ni problema..., greš na občino in poveš kraj kje bi se poročila( na Grajskem trgu, grad Rače in na občini Duplek )so poroke zastonj. Izbereš lahko med sredo in soboto, sedaj je glavna sezona že končana in dopusti proti koncu, tako da ni gužve. Neko pravilo velja, da bi naj sporočila vsaj 14. dni prej, ni pa nujno, ker naredijo tudi izjemo . Gostilno, za kakšno kosilo, pa potem izberi glede na lokacijo poroke. Priče so še pa vedno potrebne, za prstane pa poglej v kakšni privat zlatarni (so cenejši), lahko pa dasta kakšno staro zlato in skombinirata, sicet pa so sedaj bolj popularni prstani iz titana ali kirurškega jekla- so lepi in še najbolj ugodni in trpežni)
|
|
|
|
RE: Simpl civilna poroka s pričami 8.8.2012 16:48:03
|
|
|
|
MioBambino
|
Želela sem ti samo napisati, da te podpiram. Poroka je nekaj najbolj osebnega, intimnega in tudi jaz nisem človek, da bi jo na bučni zabavi delila s sto in več svati. Midva sva imela majhno poroko(na večerji nas je bilo 16), vendar naju je vseeno veliko prišla. Nič ne bi spremenila. Poroko prijaviš na UE, čimprej, plačati ni potrebno nič. Priče še morata imeti. Prstane se danes že poceni dobi, sploh če ne komplicirata preveč. Maribor pa je itak najlepši kraj za poroke.
|
|
|
|
RE: Simpl civilna poroka s pričami 8.8.2012 16:57:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj vam zavidam. Midva se poročiva drugo leto in me je že kar groza, ker se spisek povabljenih giblje nekje med 70 in 80, jaz sem si pa od nekdaj želela majhno poroko. Moj pa ni za to.
|
|
|
|
RE: Simpl civilna poroka s pričami 9.8.2012 22:13:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi2 sva se poročila marca letos. Bila sva mi2, najina takrat petmesečna hčerka in obe priči s partnerjema. Bilo je.....NEPOZABNO!!! Bili smo sproščeni, nasmejani, in ostala mi bo v zelo lepem spominu. Nikomur se mi ni bilo potrebno smehljat in se za brez veze posvečat ljudem, ki jih vidim samo ob porokah in pogrebih. Taka poroka...še 100X. No, imela sva tudi fotografiranje, kosilo in vrhunsko dobro torto. Aja, pa rinke tud, iz belega zlata. Simpl k pasul. On je kupil obelko v C&A za "male pare", jaz sem pa oblkla maturantsko iz pred hm....., 6 let.
|
|
|
|
RE: Simpl civilna poroka s pričami 10.8.2012 1:43:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Kako se lotiti, so ti že napisali v prejšnjih postih. Poročiš se lahko na kateri koli UE, le ~ 14 dni prej se moraš prijaviti. Za prijavo potrebujeta vsak svoj os. dokument in podatke o pričah (ime in priimek, datum rojstva, naslov). Pri prijavi dobita za prebrat del zakonodaje, ki se nanaša na zakonsko zvezo, odločita se še glede priimkov in seveda za termin poroke. V večini UE sta uradna dneva za sklepanje zak. zvez sobota in sreda, v LJ tudi petek. Če želita imeti mir, vama priporočam nesoboto. Midva sva se poročila na petek (ne, ni bilo 13.). Uradne stvari vzamejo max. 1h. Taks ali drugih "uradnih" stroškov ni. Prstane v spodobni zlatarni dobiš v parih dneh, cene so pa zelo različne. Dolgoročno je prstan edina stvar, ki ostane (poleg moža, pa še ta ne nujno). S privat zlatarji je pa bolj tako tako - sama sem opazila, da so njihovi prstani kmalu spremenili odtenek barve, se zdrsali. Najina sta naju kar konkretno osušila, pa sta po skoraj enem letu še taka kot iz škatlice. Obleka pa ... Če se ne boš ukvarjala z izposojo ali šivanjem po meri, imaš zrihtano v enem popoldnevu. Opraviš se tako, da se sama dobro počutiš. Simpl.
|
|
|
|
RE: Simpl civilna poroka s pričami 10.8.2012 10:10:15
|
|
|
|
škrpijonka
|
Ko to berem sem še jaz dobila željo po poroki, itak zmeraj govorim da bo samo na matičnem + priči in pol na pico
|
|
RE: Simpl civilna poroka s pričami 3.9.2012 20:34:15
|
|
|
|
lubeka
|
Midva sva se civilno poročila pred nekaj dnevi, v sredo, vse skupaj naju je prišlo manj kot 100 eurov. Bila sva midva, otroka, starši, moja stara starša in priči. Nekega dne ga bom zvlekla še v cerkev, to je še vseeno moja želja, ampak trenutno sva se želela samo poročiti in čim manj zapraviti za to. :D Kakor pač komu paše. Bilo pa je lepše kot sem pričakovala. Sta se torej vidva že? :D
|
|
|
|
RE: Simpl civilna poroka s pričami 4.9.2012 10:49:13
|
|
|
|
gsatalema
|
itak zmeraj govorim da bo samo na matičnem + priči in pol na pico user posted image Tako sem jaz govorila 15 let. Na koncu sem se poročila z 85 svati in vse tako kot se "spodobi"., pa mi ni bilo žal, le videla sem , kaj bi zamudila drugače....
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?