frutka_
|
Jaz sem tudi rakica in uporabljam Avaentove vrečke za shranjevanje...hahaha!;) Glede mlekca ti svetujem nasl.. Niti ni tako noro, da ne bi prebrala,ker sem poskusila vsega hudiča:hudicek: kar se tiče shranjevanja mleka. Najprej, ko mleko izčrpaš ga spravi v vrečke (priporočam Aventove, ker so opremljene tudi z nalepkami. Baje pa, da je še bolje, če uporabiš steklene posodice od npr. malih marmeladnih kozarčkov). Paziti moraš, da so čistio čisti!!! Strogo si beleži datume. Globoko zamrznjeno mleko lahko hraniš 6 mesecev. Tisto v predalu od hladilnika pa le 3 mesece. Nasl..Ne ustraši se, če boš videla gor na mleku rumeno plast. To je maščoba. Meni je bilo full hecno, ko sem videla, da se na "mojem" mleku naredi smetanca! Ko boš odtaljevala si zapomni, da NE ODTALJUJ VNAPREJ!!! Jaz sem rabila kar nekaj časa, da sem pogruntala, da ne smem odtaliti, ko grem od doma in pripraviti za nasl. obrok. Mleko se pripravi, ko ga potrebuješ. To pomeni, da ga v situaciji vzameš iz zamrzovalnika ali hladilnika in ga odtališ pod tekočo TOPLO in ne vročo vodo. Vse to je idealno da se mleko sesiri. Pa še nekaj je, da ga preveč ne mešaj, ker to tudi pripomore k sesiranju. Meni se je večkrat zgodilo, da so se v steklenički pojavile take bele grudice. Pa zelo dolgo nisem prišla gor kaj bi to bilo. No, na koncu ko sem izključila vse ostale dejavnike sem ugotovila zgoraj opisano! 9nebesaTorej mleko odtališ pod tekočo toplo vodo, ne mešaj ga preveč in pripravlaja ga sproti.9nebesa Seveda pa ti bo črpanje mleka vzelo veliko časa, zato si ne očitaj, če ne boš izčrpala veliko mleka. Za svojo pupico ga imaš vedno dovolj, ker si ga nikoli ne moreš izčrpati toliko, kot ga otrok poje, ker se proizvaja sproti. Ja, pa še nekaj. Najbrž ga imaš zdaj veliko, da ga lahko shranjuješ. Jaz in nekatere mamice s katerimi sem se pogovarjala, smo ugotovile, da ga za otročke imamo dovolj, za črpanje pa absolutno premalo. Zakaj?! Zato ker sta se ponudba in povpraševaje ustalili in ga tvoje telo proizvaja za hranjenje otroka dovolj, za izvoz pa premalo. V primeru resnih sankcij se obrni na Aptamil. Jaz ga uporabim, ko je sila in me ni blizu, da ga nahranim (zadnjič, ko sem šla v Avstrijo). "svetovalka" za dojenje:angel:;):angel: Ne priporočam pa ti uporabe mikrovalovke,ker se mleko zunaj segreje noter pa je lahko vroče in baje, da se v mikrovalovki uničijo neke pomembne snovi. Predlagam ti, da se pozanimaš pri svetovalki za dojenje Karmen na medover.net
|