Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Shranitev izvornih celic 15.4.2008 11:55:17
|
|
|
|
Barbara84
|
Pozdravljena. Ne vem več, kje sem prebrala. Bilo je nekje na spletni strati, kjer so vsi podatki o izvornih celicah. Tudi sama sem se odločala o njih, vendar sem bo prebranem sklanila, da jih ne bom dala hranit. To pa zato, ker še sedaj "življenjska doba", če jih zamrznejo 20 let. Če logično pomislim, v 20-tih letih še nima skoraj noben raka ali nekakšnih problemov. Tako, da se mi zaenkrat zdi le potrošnja denarja. Pa tudi neki procenti so bili napisani, koliko je možnosti, da to deluje. Mislim, da se bo tole splačalo čez nekaj let, ko bojo malo bolj napredni in bo morda kaj daljša doba uporabnosti teh celic.
|
|
|
|
RE: Shranitev izvornih celic 15.4.2008 13:20:20
|
|
|
|
simona pirc
|
Baje ni edina finta glede starosti (20 let) ampak je tudi omejitev s kilogrami. Mislim, da mi je ginekologinja rekla 34 ali 36 kilogramov. Teoretično gledano to pomeni: 19-letni fant zboli z rakom. Ali to pomeni, da ga bo potrebno naprej izstradati do določene teže, da bodo potem izvorne celice prijele. Še nekaj fint je glede shranjevanja. Meni je veliko bolj všeč trenutno brezplačno shranjevanje izvornih celic v Sloveniji. Sicer to pomeni, da ima dostop do njih vsak pacient, čeprav ima otrok prednost pri njih, če bi jih istočasno potreboval. Če bi pa zbolel po tistem, ko bi jih dali že nekomu drugemu, potem bi zanj iskali pri drugem darovalcu, možno da neuspešno. Glede na to, da popkovino v vsakem primeru zavržejo...se mi zdi zelo lepo, da bi bil moj že takoj ob rojstvu darovalec. Upam, da mi bo uspelo, da se bo tudi uresničilo. V tem tednu bom poklicala dr. Kraševec, ki mi bo povedala kateri datum začnejo jemati. Če bo vse po sreči, bodo začeli na koncu tega meseca. Jaz imam pa rok 25. aprila, tako da bo šlo zelo na tesno.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?