Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Seznam stvari za porodnišnico 20.7.2005 17:38:49
|
|
|
|
Lunca1
|
To je bil moj seznam: Za sebe: - urejeno kartico zdr. zavarovanja - vse izvide, ki ste jih dobili v ginekološki ambulanti - osebno in rojstni ali če ste poročeni poročni list - toaletno torbico s priborom (milo, zobna pasta in ščetka, glavnik, ...) - papirnate robčke - copate (trd podplat, ker so pri tuših menda "poplave" - kratke nogavice - 2 varnostni sponki (za pripet pleničko na spalno srajco, ker ne nosiš modrčka) oz. modrček za dojit - spodnje perilo in obleko za odhod domov (lahko prinesejo svojci) Kar se vložkov tiče naj bi uporabljali VIR 80, sicer jih menda dobiš v bolnici, ali pa vatirance. Mislim da jih še bolj hvalijo, čeprav so bili meni VIR boljši. Odhod iz porodnišnice: - 3 tetra pleničke - 2 plenički za enkratno uporabo - bodi in majica ali 2 majici (2 dolga rokava) - 1 kapico - bombaž - 1 bombažne žabice - 1 garnituro - hlačke, jopica, kapica (glede na letni čas - bombažno ali volneno) - copatke ali nogavičke - odejo ali deko - košaro, lupinico Osnovna garderoba: - 30 tetra plenic (dovolj 10-15) -1 zavitek plenic za enkratno uporabo (3-6kg) - 10 mako majic, lahko bodijev (št. 62) - lahko 5 m, 5 b - 4 žabice (62) - 2 kapici št. 56 in 62, volneno ali plišasto za zimo - garnitura - hlačke, jopica, kapica - copatki (1 - 2) (lahko termo nogavičke) - volnena odejica Ležišče: naj bo ravno, ne premehko in brez vzglavnika (zaščitna blazina priporočljiva, baldahin ni obvezen) - odejica (1 - 2) - 2 prevleki za odejico (po možnosti flanela - imajo jih v Avstriji, pri nas jih še nisem videla) - 3 rjuhe Nega in kopanje: - dovolj velika, enostavna kopalna kad - manjšo kadičko za vodo (umivanje ritke pri previjanju) - 1-2 veliki kopalni brisači - termometer za vodo - krpice (gazo) za umivanje 6x - 50 g vato - nevtralno otroško milo - trdo vsaj do 4. meseca - glavnik ali mehko krtačo za nego lasišča - škarje za striženje nohtov (zaokrožene) - medicinski alkohol (70%) in vatirane palčke - vedro za odlaganje umazanega perila s pokrovom - hladilno mazilo - mandljevo olje ali (linolafet mazilo ali ribodermin mazilo)
|
|
|
|
Seznam stvari za porodnišnico 20.7.2005 17:40:19
|
|
|
|
Lunca1
|
Predlagam da se sestavi tudi seznam, ki ga potrebuješ za dojenčka, ne samo za porodnišnico. Za tja v bistvu ne rabiš nič za dojenčka, ampak samo zase. Kar potrebuješ za odhod pa ti itak prinesejo potem svojci.
|
|
|
|
Seznam stvari za porodnišnico 20.7.2005 17:54:02
|
|
|
|
Lunca1
|
Aja da še napišem, kaj sem res potrebovala: - gsm + polnilec - lanolin Multimum - Bepanten z roza črto - copate s trdim podplatom - rezervne vložke - haljo (načeloma dobiš v bolnici) - naknadno so mi prinesli še sok - pa eni pravijo da sendvič za :love: - kakšno kremo za roke in vazelin - pa mogoče kaj za brat, če bo čas seveda
|
|
|
|
Seznam stvari za porodnišnico 20.7.2005 18:08:24
|
|
|
|
puncica
|
Ga dam pozneje gor, ker ga morm pretipkat, zdele pa ni časa
|
|
|
|
Seznam stvari za porodnišnico 20.7.2005 19:24:37
|
|
|
|
puncica
|
- potrjeno zdr. kartico - napotnico ginekologa - poročni list (za poročene, sicer ga jaz nisem rabila, ne vem zakaj ga rabijo :zmeden2: ) - rojstni list - materinsko knjižico z izvidi (najpomembnejši je izvid krvne skupine) - potrdilo tečaja za starše za atija - osebni dokument (potni list, osebna) - zvezek ali papir za pisat - GSM + polnilec - piškoti/prigrizek (če rodiš ponoči ali zvečer nič ne dobiš, jst sem imela srečo sem sicer dobila prepečenc, drugač bi pa bila lačna do jutra) - zobna krtačka + zobna pasta + zobna nitka - šampon za telo, lase, balzam (sicer si jst nisem glave prala, sem imela pa tiste vrečke za enkratno uporabo) - intimno milo za tuširanje (zelo prišlo prav) - krema za obraz - vazelin (labello) - glavnik/krtača za lase - Bephanten plus za prsa (roza) ali lanolin krema (baje te ni treba izpirat) - deodorant proti potenju - škarjice + pilca za nohte - robčki - blazinice za dojenje - modrc za dojenje 2× - vložki (morjo bit »naravni« vir 80 ali extra priporočajo če je mamica rezana) sicer jih jst nisem rabila ker jih je bilo dosti - napihljiv obroč za sedet (nujno če je mamica rezana) - ogledalce - gumica za lase - očala + leče + tekočina za leče (sem pač slepa - ) - nogavice (baje mamice zebe) - copati (čeprav men so bli čist dobri tisti v porodnišnici) - oblačila za domov (kej bol ohlapnega, nosečniška) - spodnje hlače (predvsem za domov, drugač imajo tak tiste mrežaste v LJ in so prav fajn, ker luftajo) - nogavičke za dojenčka (sem jih rabila da sem ji dala gor na rokice, ker se je čist pokrempala po obrazku, drugače pa ne) Evo to je to z moje strani.
|
|
|
|
Seznam stvari za porodnišnico 20.7.2005 19:27:01
|
|
|
|
puncica
|
Oblačila za punčko mi je prinesel moj dragi ko smo šli domov, tako da se niso tam gužvala, ker res nimaš veliko prostora. A ja sem pa imela manjši kovček ker v neseser ni šlo vse:zmeden2: Ja večkrat pretiravam, kaj vzet s sabo.
|
|
|
|
Seznam stvari za porodnišnico 20.7.2005 20:55:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Super, hvala! Bo tudi seznam za novorojenčka :)
|
|
|
| Stran: [1] |
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?