|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Seznam potrebščin pred porodom
21.3.2006 19:25:57   
krfjolca
Ali bi lahko katera od že "izkušenih" ;) napisala, kater stvari je priporočljivo nakupiti že pred porodom, za katere pa je bolje počakati.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Seznam potrebščin pred porodom
21.3.2006 20:42:42   
ona
Si dala tako kratko vprašanje,na katerega pa lahko napišem cel roman!
V glavnem si nakupi najnujnejše stvari,ki jih boš imela tudi napisane na kakšnem seznamu,npr. iz materinske šole!Pa malo si prelistaj po kakšni knjigi kaj vse rabiš!V glavnem ti ni treba kupovati goro stekleničk,vzameš samo eno za začetek,če ne bi imela svojega mleka.Za čaj lahko flašo dokupoš pozneje!
Nabavi si pa mandljevo olje,hladilno mazilo,blazinice za dojenje,modrček za dojenje,70%alkohol za čiščenje popka,vato za umivanje otroka na začetku,plenice za enkratno uporabo in tetra plenice,..
Več se pa ne spomnim,zato res prebrskaj po kakšni pametni knjigi npr. Nega matere in otroka!
upam,da sem ti vsaj malo pomagala;če bi me to vprašala pred enim letom,bi se še spomnilauser posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.3.2006 23:04:42   
pravljica
za nego dojenčka:
alkohol, krema za ritko, trdo milo, mandeljevo olje - iz lekarne
paketek pampersk (2-5kg), mokri robčki
največ 20 tetra pleničk in 5 povijalnih (če dolgo široko povijaš, jih še dokupiš...jaz sem imela to dovolj)
velika brisača...za dojenčke je praktična, drugače gre pa tudi z večjo navadno
stekleničk in cucljev tudi ne nabavljaj preveč...1 malo aventovo za čaj npr. in 1 cucelj...moj ni hotel ne enega ne drugega, imam doma celo zbirko vsega...po steklenički še zdaj pri 8. mesecih ne pije, duda je pa dobra samo 1 stara 8 let, nukova (najmanjša, iz kavčuka)

pri oblačilih ne poslušaj drugih (ene kupijo majčke na preklop, druge bodije s preklopom, jaz sem imela najraje navadne bodije s preklopi na ramenih)...kupi po par stvari vsakega modela in boš potem videla, kaj vama bo najbolj odgovarjalo...enako s številkami...komad ali dva v št. 56 za prvih 14 dni, potem pa vidiš in nabaviš po potrebi

ZATE
za vložke boš tudi slišala vse mogoče...pa tudi ne pretiravaj...v porodnišnici jih itak dobiš, za doma je pa dovolj 1 paket vir80 za vsak slučaj (jaz sem ga potem komaj porabila, ker nisem bila šivana in so bili dovolj tanki allways)
kak paketek blazinic za dojenje
pri moderčku je tudi odvisno, kaj ti bo bolj všeč...jaz že od začetka nosim bombažnega s kostjo, se čisto lepo dol zaviha pri dojenju...se mi zdi lažje, kot odpiranje in zapiranje kakšnega gumbka ipd. pri tistih za dojenje pa še lepši mi je

to je to, več se pa ne spomnim...jaz nisem, in še vedno ne, veliko komplicirala

yeah, thats me ;)

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2006 10:48:12   
asso
Mislim, da ti je praviljica najboljše napisala.
Veliko boš videla sproti, kaj sploh potrebuješ in kaj je tebi najbolj uporabno. Sej konc koncev lahko koga pošlješ, da ti nabavi kar potrebuješ. Jaz sem že prve dni sestro poslala po nakup še desetih tetra plenic (prej sem imela 20) in kasneje jih še sama dokupila 10, poleg že enih dvajsetih tetra krpic. Ker te sem uporabljala res vse povsod (predvsem za bruhice) in jih je bilo vedno premalo.
Meni npr. so mi bile prve tri mesece najbolj udobne majčke na preklop, bodyjev sploh nisem uporabljala...
Veliko sem uporabljala prva dva meseca bombažne pižamice in tudi teh sem jih imela cel kup, ker je veliko bruhcala in sem non stop preoblačla...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2006 11:23:59   
Tricia
Pravljica ti je kar lepo naštela kaj potrebuješ pred porodom....Kupi pa še vsaj kapico iz bombaža (odvisno kdaj boš rodila, če poleti, je ta dovolj, če ne pa boš mogla še eno bolj toplo kupit), ker jo boš dala user posted image  ko boste šli domov iz bolnice.
Seveda pa si prej nabavi/sposodi tudi lupinico, previjalno mizo ali previjalno podlogo, banjico.
Ostalo lahko dokupiš kasneje (škarjice za nohte, pumpico za nosek, fiziološko, glavniček,...ostalo boš videla sproti)

LP

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.3.2006 19:32:37   
krfjolca
Super, hvala za trud.
Si bom kar sprintala, pa nabila na oglasno desko ;)
Saj časa je še več ko preveč, ampak je fajn, da veš v naprej ...

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?