|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Seminarska naloga!
14.12.2007 13:08:08   
ecreativ
Lep pozdrav vsem staršem!

Sem nova uporabnica ringaraja portala in potrbujem predvsem pomoč staršev. Obiskujem sredno šolo in pri praksi moram izdelati seminarsko nalogo z naslovom Prehrana in oprema za dobro počutje dojenčkovuser posted image . Ker še nism mamica s temi stvarmi se nimam izkušenj in zato naprošam vas da mi pomagate. Zelo bi me razvelilo če bi mi malce svetovali glede prehrane za dojenčke in same opreme ki jo dojenčki porebujejo. Vem da se vse to lahko najde na internetu...vendar je vseeno bolje slišata od nekoga, ki je to preizkušnjo že doživel.
Zanima me predvsem katere kozmetične izdelke uporabljate za svoje malčke in zakaj ravno te? Katero prehrano uporabljate in zakaj ravno to? Katero opremo(voziček,lupinca,kolo in katere igrače kupujete za vaše malčke?
Ali ste se že soočili z problemom navarnost igrač in kaj si mislite o teh igračah(nekater vsebujejo sintetično drogo) zaradi katerih lahko vas malček pristane v bolnici.

vsak nasvet in pomoč mi bo prišla prav.

Lep pozdrav vsem staršem in vašijm malčkomuser posted image !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Seminarska naloga!
14.12.2007 13:19:32   
urskas
zakaj pa ne bi rajši pripravila kakšnega vprašalnika...

(odgovor članu ecreativ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Seminarska naloga!
14.12.2007 14:05:21   
ZmajTolovaj
Urskas ima prav, ja, tega je ogromno, tako da je za nas isto, kot če bi ti sama iskala po netu - lahko pišemo in pišemo in pišemo ... user posted image user posted image user posted image
Naredi vprašalnik, zagotovo boš dobila veliko odgovorov mamic!

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Seminarska naloga!
14.12.2007 14:21:23   
pajac

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Urskas ima prav, ja, tega je ogromno, tako da je za nas isto, kot če bi ti sama iskala po netu - lahko pišemo in pišemo in pišemo ... user posted image user posted image user posted image
Naredi vprašalnik, zagotovo boš dobila veliko odgovorov mamic!


se strinjam


_____________________________

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Seminarska naloga!
14.12.2007 15:56:27   
lea23
no bom ti jst odgovorila user posted image
tamala je stara 6 mesecev. ima moje mleko, adaptiranega ne uporabljamo. kadar greve kam na obisk ali v trgovino ali kam drugam, doma iztisnem mleko s črpalko, nalijem v flaško, in vzamem sabo. ful mi je pač smotano dojit v družbi neznancev ali znancev... zdaj uvajamo hrano, čajčke, sokove mešane z vodo.
kar se opreme tiče.. dojenček potrebuje posteljico, voziček, lupinico, banjico, previjalno mizo. to je čisto osnovna oprema. vse ostalo je samo luksuz ki nam mamicam olajša starševstvo user posted image



(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Seminarska naloga!
14.12.2007 17:07:39   
mateyka
Zanima me predvsem katere kozmetične izdelke uporabljate za svoje malčke in zakaj ravno te?


čimmanj - in to dobesedno. ker manj je več. otrokova koža se mora navadit sama funkcioniratin to ne more, če jo skoz neki od zunaj stimuliraš. men so tuki (Švedska) skoz težil naj ne mažem z nobenimi kremami in olji, kopam z gobo in vodo (mogoče kapljo olja v dodo 1x na teden - tudi voda izsuši kožo) ter ne uporabljam nobenih krem, samo cinkovo, če ma rdečo rito in še to samo nekaj dni zaporedoma. pa mal olja na suho kožo, če je potrebno. našo smo tko rihtal in ni mela nikol nobenih težav. prvič je vidla šampon pri 4 mesecih (vse mustela, ker je najboljša znamka za moje pojme). in še to občasno, po potrebi.

za opremo pa: moja babica (tuki nimaš ginekologa kozi nosečnost, če si zdrava - maš babice) skoz govorila, da rabiš samo plenice in 2 kombinezona, ker prehitro rastejo - da so otroci dragi, ker starši preveč kupujejo user posted image tko da smo mi bli na minimumu (tud zato ker se velik selimo), kot je lea23 rekla, mel smo: posteljico, voziček (ko je bla stara 1 mesec), lupinico, banjico, previjalno površino, pa plenice, stolček, dude, 1 flašo, trak za nosit, manikirni set, in en mobilec za na posteljo. 80% oblekc je bilo za darilo, še preden se je rodila. midva sva kupila kakih 10-14 kosov oblek do zdaj (moj oči je reku, da jih ma več kot sem jih jest mela, ko sem bla dojenček, tko da..user posted image ). vse drugo so podarili njeni občudovalci user posted image aja, + dobila je 5 plišastih igrač, ki jih ma v pojstlci in en igralni center, ki ga je dobila od babi in dedija.
tuki si lahko pogledaš s čim smo začel http://horvatekberg.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album07
mislim pa, da povprečno ljudje kupujejo veliko več kot mi. veliiiiiiko več user posted image

(odgovor članu ecreativ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Seminarska naloga!
18.1.2008 12:30:10   
ecreativ
Hvala za nasveteuser posted image !
V skupini v kateri sm imam nalogo napisati oziroma opisti plenice....zanima me ali katera mama ali oče vesta samo sestavo plenic?
Za katere plenice se odločate?In zakaj ravno za te?
Vsak vaš nasvet,informiranost in opis izkušenj mi bo prisel prav...

lp,ecreativ user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Seminarska naloga!
18.1.2008 19:17:54   
urskas
pri nas uporabljamo milerjeve plenice, ker so najcenejše, ker so narejene za nemce in ker po njih nimamo vnete ritke.

O sestavi ne razmišljam dosti, zavedam pa se, da nobene instant plenice niso najbolj "zdrave".

(odgovor članu ecreativ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Seminarska naloga!
18.1.2008 20:08:43   
bankc
Tudi pri nas uporabljamo millerjeve plenice. Začeli smo s pampers pa mu je vedno vse prišlo čez, potlej pa nama je kolegica svetovala millerjeve in so res full vredu. Probal smo tudi že plenice iz DM (neke naravne planice) pa je bila katastrofa. Pa millerjeve so tudi cenovno ugodne.

V sestavo plenic pa se nismo poglabljali. Smo samo veseli da zadržijo kar je treba.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Seminarska naloga!
18.1.2008 22:38:03   
Bombažek
Mi pa kombiniramo Racman plenice, ki so 100% bombaž in millerjeve, katere so tudi eko, pa niso beljene s klorom ampak s kisikom.

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Seminarska naloga!
19.1.2008 9:12:53   
karin412
Plenice-racman, če kam gremo umetne Molteks,ki si bolj ekološke ali Alana iz DM-a. Na sestavo seveda gledam.

Prehrana-dojenje, dodajanje-kar se da biološko pridelano, ker tudi sami to jemo. Pa recimo kaj od kmetov, s tržnice na Primorskem, kjer poznamo, od kje je zelenjava, sadje; pa z domačega vrta...

Oprema-tega je ogromno. Ne vem,kaj bi izpostavila-poleg osnovnega-štorkljo/sling/trak za nošenje otročka, nam je to zelo fajn.

Kozmetika: Weleda, kar se da biološko narejeno. Čeprav kremo za ritko za zdaj uporabljam Bebival, ker je mastna in našemu malemu Weleda ne odgovarja. Moram pa še provati Lavero znamko(tudi s certifikatom BDIH), pa bom potem videla.

(odgovor članu Bombažek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Seminarska naloga!
19.1.2008 14:07:17   
blue sky
Na začetku sem svojega user posted image  dojila, nato je jedel Novalac (in ga še zdaj zjutraj in zvečer v kašici). Drugače je gosto hrano, mleka samega pa ne mara več.

Plenice uporabljamo Pampers active Fit + robčke Pampers Sensitive (ko kam gremo) in navadno vato za umivanje ritke.

Voziček Quinny Speedi, na začetku smo imeli še košaro in jajčko, od 4. meseca dalje se vozi v športnem delu vozička. Od 7. meseca dalje se v avtu vozi v avtosedežu.

Kozmetika, ki jo uporabljamo za user posted image : Mustela (oljna kopel, mlečna kopel, krema za ritko, krema za obraz, mleko za telo, hidra stick ...), Ribodermin, Bepanthen, Praška pasta (če bi dobil vneto ritko).

Igrače kupujemo raznovrstne: od plišastih, ki se oglašajo, do pojočih knjigic, pametnega kužka, avtomobilčke, tovornjake; igrače, ki se premikajo in oglašajo, telefon, mini sintisajzer, kocke, posodice za razvrščanje likov ipd. V glavnem sedaj kupujemo bolj didaktične igrače.

Pri nakupu vedno pogledam, če gre za varno igračo. In ne, nismo še kdaj vračali igrače.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Seminarska naloga!
19.1.2008 23:45:07   
massylou
Hrana:
- do dopolnjenega 3. meseca starosti samo moje mleko; za pit voda ali instant zeliščni čajček od Hippa
- 3. - 4. mesec: poleg napisanega zgoraj še sok sveže stisnjenega korenčka in kasneje še jabolka po kapljicah (1. dan 1 kapljica, 2. dan 2 kapljici...)
- 4. - 5. mesec: moje mleko, čajčki, korenčkov sok (sveže stisnjen), nastrgano jabolko (surovo ali skuhano), kuhan korenček, kuhana cvetača, surova banana. Proti koncu tudi kuhan riž, krompir in bistra precejena in posneta juha iz zajca/piščančjih prsi/puste govedine. Po dopolnjenem 5. mesecu uvajanje Milupine riževe kašice
- okoli 6. meseca: vse zgoraj opisano, dodajanje olivnega olja in masla, uvajanje mesa iz juhic, brokoli, jajčni rumenjak
- okoli 7. meseca: uvajanje polente, grisa, kruha, sira, jogurta, skute, špinače (mlečni izdelki kmalu po dopolnjenem 6. mesecu, prav tako Milupina kašica iz keksov in frutkove kašice iz sadja)
- okoli 8. meseca: kombinacije zgoraj naštetega, uvajanje testenin, riževi vaflji, hruške, kakiji,
Trenutno ima 9 mesecev.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Seminarska naloga!
19.1.2008 23:50:32   
massylou
Oprema:
Posteljica, voziček, ležalnik (prerastla), kengurujček (ni več), banjica, lavorček, previjalna miza, pribor, krožnički, steklenička, stolček za hranjenje, talna podloga za igro, previjalna torba, igrače, lupinica, avtosedež, duda (ni v uporabi).
In seveda vsa oblačilca, copatki, kapice, slinčki, zokenčki, zimski pajac in bunda, pribor za osebno higieno, kozmetika za osebno higieno, mami in ati.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?