ronja
|
najemnina za garsonjero okrog 300 plus 200 položnice Ja, ampak to ej skup 500. Kam gre pa ostalih 1000? Ne mi rečt, da za hrano, ker toliko pa še jaz ne pojem . 500 gre vsaj za najemnino in stroške, če nisi ravno v kaki študentski sobi... Odvisno, koliko si zbirčen. Če ste tako luksuzni, potem je seveda 500 minimum, moje sodelavke živijo pa za manj, se gibljemo v drugačnih krogih;). Pa tudi - kaj je narobe s študentsko sobico, dokler si sam? Razumem, da si par želi imet svoje stanovanjce, da ga po svoje uredi itd... ampak dokler pa sam živiš pa... kje je point ne vem kaj dajat za najemnino, če veš, da itak ne boš tam dologo ostal? Kar se avta tiče: poznam par samskih punc, ki živijo v LJ (pa niso original od tu), ki nimajo avta. Ne boš verjela - dejansko preživioj;). če se hočeš it nek luksuz, si kupit redno kake kose oblačil, hodit ven s prijatelji, imat motor, kako žival, it v fitnes itd... Če se hočeš preseravat, je vsak denar premalo;). Fora je samo v tem: dokler imaš neke normalne dohodke, da živiš v skladu z njimi. Izjeme so na obeh straneh: so ljudje, ki res nimajo za hrano in so ljudje, ki si lahko špogajo karkoli (materialnega), vendar večina nas je vmes in je samo od nas odvisno, koliko znamo precenit, do kod sežemo in kaj je to, kar res "nujno" potrebujemo, pa koliko luksuza je nujno, da se ne počutimo, da životarimo. Tu smo si zelo različni;). Če ti pa za hrano ne ostane, ker si moraš vsak mesec eno novo coto kupit... ja, potem pa bodi lačen! klinc, to je pa naravna selekcija - če je nekdo tako zelo butast, potem ga mora pač življenje naučit, da to ne gre ali pa ers boljše, da se ne razmnožuje... ne moreš se it nekega "luksuza", potem pa jokat, da nimaš za hrano. Treba si je postavit prioritete. In mislim, da je to največji problem ljudi, ki jokajo, da so brez denarja. Bingo! So bile na eni temi o darilih za otroke pametne, kako mamo še denar zanje... Ja, seveda, oni so nam prioriteta - normalnim staršem so otroci prioriteta. In mi je čudno, da nekdo kadi, hodi s klegi na pijačko, pa pravi,d a nima denarja za darila za otroke. S takim človekom je po mojem mnenju nekaj narobe. Ne rečem, da si starši ne smejo nič privoščit, sploh ne! Samo ne pa da si privoščijo, pa jamrajo, da niti za otroke nimajo... Tu je pa vrednostni sistem mal hmmmm čuden zame. Včasih si je treba pač priznat, da si čisto vsega ne moremo privoščit. Včasih celo, da si ne moremo met tega, kar smo meli včasih in na kar smo navajeni. Pa to ni nobena tragedija. Če nimaš za fitnes, greš pa tečt ali doma dviguješ flaše z vodo. Včasih se da precej naredit s kančkom iznajdljivosti;). Kakšen luksuz si še vedno lahko privoščiš, samo ne vsega: in fitnes in skoz nove cote in kofetki in fensi hrana in izleti in potovanja in nobl stanovanje itd... Pač zbereš, kaj ti je najpomembnejše, ostalo pa improviziraš. Pa zato ne životariš, prav fajn se maš lahko;).