Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 21.4.2008 8:13:19
|
|
|
|
anitaz
|
Svetujem ti, da posadiš res na gosto, ker ti pol ptiči raznesejo.
|
|
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 21.4.2008 9:49:55
|
|
|
|
Valentina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR Lepo prosim za nasvete glede teh opravi. Kakšno travno mešanico izbrati? Je nujno gnojiti? Kako preprečiti plevelu ponoven izrast? 1. Izbira TM je odvisna od lege (senčna, sončna, polsenčna), od namena; ne glede na to katero izbereš pa ti reeedna košnja ne uide 2. Gnojenje je nujno ja , sploh če želiš lepo zelenico (če travca že raste je zdaj najboljši čas- mislim spomladi...pa da bo dež po gnojenju), nega je spjoh ključna (upam, da nimaš preveč nizkega pH-ja, ker bi ti znal tudi kakšen mah ponagajat, pa preslica ) 3. Herbicid je tu še najmanjši problem. Če imaš že posejano travco in si pred setvijo primerno pripravila tla (zravnala teren, odstranila plevel- upam, da nimaš kako bio travco in da nisi regrata nabirala z nožkom pred bajto ). Drugače pa obstajajo herbicidi, ki ti bojo vse poštimali (najpogosteje ponagaja kak trpotec, marjetice so bolj okrasek ). Če je še kaj vprašaj
|
|
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 23.4.2008 13:40:56
|
|
|
|
srki
|
Kaj pa vpliva na travco, če regrad z nožem nabiraš?
|
|
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 23.4.2008 14:15:11
|
|
|
|
Valentina
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Kaj pa vpliva na travco, če regrad z nožem nabiraš? Mal sem smotano napisala res Eni imajo bio, eko in mogoče še katero varianto in ne želijo uporabljat herbicidov pred hišo. Torej ti ne ostane nič drugega kot na kolena z nožkom . Pa maš bio potem, drugače pa gre pošpricat s herbicidom in je adijo plevel . Seven verjetno že terasira, ker se nič ne oglasi. Je pa še ena dražja opcija ( če pa imaš manjšo kvadraturo pa mogoče boljša) da nabaviš travco v rolah (tepih ) p.s. Regrat in ne regrad
|
|
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 23.4.2008 15:16:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa še tretja opcija: nabaviš si enega mišičastega mladega vrtnarja, da ves plevel fizično skoplje, medtem ko se naročnica namesti na ležalnik na terasi, s kavico v roki in opazuje razgled Združeno prijetno s koristnim .
|
|
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 23.4.2008 22:39:00
|
|
|
|
Valentina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Pa še tretja opcija: nabaviš si enega mišičastega mladega vrtnarja, da ves plevel fizično skoplje, medtem ko se naročnica namesti na ležalnik na terasi, s kavico v roki in opazuje razgled Združeno prijetno s koristnim . razočarana gospodinja (Gaby) vs. vrtnar
|
|
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 26.4.2008 15:40:10
|
|
|
|
Seven*
|
Lotila sem se takole.. Zdaj prekopavava (na roke celih 400 cca m2), potem bova na približno zravnala (grablje ipd.) Kupila sva mešanico, ki vsebuje gnojilo in herbicid za širokolistne zadeve (samo danes ne bom BIO, haha), potem pa sadimo travico. Spredaj že kuka ven (smo naredili pred 2 tednoma). Mišičnjaka imam zunaj z lopato v roki, ampak ker je en sam, bi zadeva trajala kakšen mesec glede na kvadraturo, tako da raje sama priskočim. Pa celulit se menda topi na tak način.
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 26.4.2008 15:42:37
|
|
|
|
Seven*
|
Aja, drugače sem pa kar malo obupana, ker tole ne gre nikamor.. Urnik je takšen: Delo - dež - delo - dež - dež - dež - Delo Še malo pa bom 5 fizikalcev plačala, pa naj v enem dnevu zrihtajo.
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 26.4.2008 16:40:27
|
|
|
|
Valentina
|
Fajn da je dež, drugače bi mogla pa fino zalit. Pa da ti kmalu zmanjka semena ( a si vzela enga na S )
|
|
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 26.4.2008 19:50:41
|
|
|
|
Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Valentina Fajn da je dež, drugače bi mogla pa fino zalit. Pa da ti kmalu zmanjka semena ( a si vzela enga na S ) Hmm. Veš da ne vem. Nekega tujega sva vzela. Drugače pa nisva danes uspela sfiniširiat. http://www.lubica.net/bigwhale/blog/wp-content/uploads/2008/04/thefreza.jpg Tole je slikano iz balkona. Da si boš malo predstavljala površino. Lahko pa malo pomagaš glede sajenja dreves ipd. Ne veva namreč kaj posadit in kam. :)
|
|
RE: Sejanje trave in vsa umetnost okrog tega 26.4.2008 21:23:24
|
|
|
|
Valentina
|
Ni še kak dosti za videt. Poglihano imate pa kar lepo. Žal nisem profi za drevesa- zelnate restline so bolj poklicna deformacija Drugače pa sem za kak ostrlolistni javor-sploh jeseni, ko je rdeč , kakšen iglavec (v decembru za okranclat ) Sadna drevesa, grmi pa verjetno odpadejo Če si prav predstavljam je vaše do ograje in imajo sosedi posajene ciprese tak da jaz jih ne bi še na svojo stran ograje sadila. V parih letih ne boste videli eden k drugemu, tak da si lahko brez skrbi. Verjetno že veš, v kakšen namen bi sadila drevesa (senca, zgolj okras, za gugalnico obešat :), se skrit pred sosedi). Moje mnenje-več je manj (oreh ti vzame 10x10m prostora tak da ne bi imela drevo pod drevesom)
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?