Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 13.6.2011 15:54:22
|
|
|
|
pelin
|
oja..poznano ....naš tamali, ki je še danes znan po svoji jezičnosti in živahnosti, se je tako izkazal na sistematskem pri treh letih...V opravičilo lahko povem, da je pri nas ta triletni sistematski res doooolg oz. gre otrok skozi toliko rok, da sem imela na koncu tudi jaz že vsega krepko čez glavo...Pri sami pediatrinji sicer ni bilo problema, junaško se je držal tudi v laboratoriju...toda pri psihologinji, logopedinji in zobozdravniku je čisto obmolknil in sedel z zaprtimi usti kot kip...kljub spodbudam in prigovarjanju ni bilo z njim nič...Meni je skrivaj dvigovalo pokrov, ker sem tisti dan res z veliko težavo dobila prosto v službi in sem samo razmišljala, kdo ga bo peljal, če bo treba vso kolobocijo ponoviti....K sreči ni bilo treba, ker ga pediatrinja pozna že od rojstva in smo šli skozi tudi brez ponovitve
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 13.6.2011 21:10:48
|
|
|
|
marjetica8
|
jooooj mene je tud ze zdej strah kako bo na sistematskem pri 3 letih Mi mamo namreč ze pri umivanju zob problem odpret usta, tko da si niti v sanjah ne predstavljam kako bo to pri zobozdravniku! Mali že ko sam vidi človeka v beli halji, zacne histericno kricat in me vlect iz ambulante! In to od takrat, ko so ga zadnjic cepili...katastrofa!
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 13.6.2011 22:08:53
|
|
|
|
Urska09
|
Joj Marjetica, naša je ista. Dobesedno alergijo ima na vse dr. in njim podobno osebje. Že ko stopiva iz avta pred ordinacijo se začne dreti in se dere, dokler ne greva ven Tudi mene skrbi, kako bo na tem pregledu Sodelovala ziher ne bo, tok jo poznam.
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 5:37:00
|
|
|
|
Hope2
|
Naš je bil tudi tak, histerični jok od vstopa v ordinacijo do izstopa. Potem pa sem kupila zdavniški set in sva se igrala zdravnike, psolušala srček, dajala inekcijo, merila TT, v knjigicah sva pogledala kako slikco zdravnika in sem mu razložila par stvari in ne morem verjet- pri našmu je palilo- nobenga joka več. Sem mislila, da tudi ne bo sodeloval pri 18 mesecih, pa je, ampak tu je super vlogo odigrala sestra, ker ga je res znala zmotivirat. Eni zdravniki pa samo hitijo in se jim ne da prav ubadat z motivacijo
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 7:51:44
|
|
|
|
november2010
|
Tudi pri ns je bilo isto - na pregledu pri treh letih je pa recimo lepo sodeloval.
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 8:23:58
|
|
|
|
blemma
|
Tud pri nas je naredil čudež tale zdravniški set in neka knjigica o zdravniku. Midve sva se veliko pogovarjale in igrale s tem setom, vsem svojim igračkam je poslušala srček, gledala ušesa in merila temperaturo in štela zobke (no to predvsem meni). In me je frajla na sistematskem za 3 leta presenetila, brez joka, sodelovala vse in še hotla pomagat sestri pospravljat :) Pri zobozdravniku sama splezala na stol, odprla usta in brez problema ji je premazal zobke. Je pa res, da smo se ful o tem pogovarjal, jo hvalil in vse to. obljubila sem ji celo nagrado, če bo pridna.... in si je izbrala novo zobno ščetko in novo pasto Tako da samo pogovor o tem in hvaljenje, vsaj pri naši to pali.
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 9:26:47
|
|
|
|
Najaa
|
Pri nas je tudi zdravniški set zakon tako da (sploh tamala stara 2 leti) že dolgo ve, za kaj se uporablja stetoskop in pri zdravniku že sama tišči majico gor, ušesa nastavlja, usta lepo odpre in na splošno sodeluje. Tavelika je na sistematskem pri treh letih sodelovala na pol. Dosti je odvisno od zdravnika, kako zmotivira.
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 9:43:27
|
|
|
|
darja.mark
|
Kje pa ste ve imele sistematske da so vaše malčke tolk pregledali? Mi smo bili prejšnji teden v ZD Lj.-Bežigrad, pa smo bili v 15-ih minutah fertik. Izpolnila sva nek vprašalnik, ko smo šli noter ga je vprašala kdo laja, kaj leti, kdo plava, ali je on punčka ali fantek, moral je narisati krog in sestaviti 2 sestavljanki. naju je vprašala še par vprašanj in to je bilo to. Nismo meli ne zobarja, ne laboratorija,...kako pa to da majo tko različno?
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 10:19:19
|
|
|
|
Najaa
|
Mi smo tudi hitro končali. Mislim, da je sam kri pogledala al še to ne, se ne spomnem več. Vem pa, da je blo merjenje, tehtanje, in kaj zna. Dala nam je napotnico za psihologa, kamor nismo šli, h zobarju nas pa ni pošiljala.
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 11:19:39
|
|
|
|
darja.mark
|
Hmmm kako to da pri nas sploh ni blo sistematskega? Bila je samo psihologinja...pa še to smo bli noter ene 15 min. in smo šli
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 11:35:47
|
|
|
|
Najaa
|
Ne vem, darja, v kateri ZD pa hodite? Sicer pa naj bi imel otrok pri treh letih sistematskega. Vi ste imeli pa sam psihologa, pa nima veze, ker sprašuje isto kakor zdravnik. Manjka vam merjenje in tehtanje. Drugega pa tud mi nismo meli nič. Aja, razen to, da vsak otrok na tem sistematskem dobi eno knjigico.
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 12:35:11
|
|
|
|
blemma
|
Mi smo imeli tehtanje, merjenje, pregled vida (govori znake, ki jih vidi, z obema očesoma in izmenično z enim pokritim očesom), potem jo je sestra malo spraševala, sestavila je stolp, povedala barve in kaj že zmore. Pri pediatrinji pa standard pregled poslušanja srčka, pljuč, pregled trebuha, ušes in ust. Psihologa nismo imeli, k zobarju nismo šli, ker redno hodimo k svojemu. Aja pa še laboratorij (kri), urin in blato sem prinesla zraven. Vse skupaj dobre pol urce.
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 14.6.2011 14:09:26
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: lilima ...da vaš tamali v posvetovalnici ni hotel nič sodelovat. Ampak res NIČ!! Moj tamali pri 2 letih ni hotel pokazat nič, kar mu je naročila zdravnica. Je kar po svoje skakal po ambulanti, nič ni odgovoril, ne naredil. Zdaj me pa zanima ali se 2 letniki tako obnašajo ali je moj nekaj čist posebnega . Me že zdaj skrbi kako bo pri 3 letih. Moja hči pri letu in pol ali pri dveh letih (ne vem točno več kdaj je bil tisti pregled) ni sodelovala nič......drla se je kot bi jo iz kože dajali (niso je mogli stehtati, ne zmeriti, nič....edino kje je mama in kje je ati je med dretjem pokazala)..... Pri treh letih pa je bila slika čisto drugačna......sodelovala je 100 na uro.....pri pediatrinji, pri sestri, ko so ji "merili" vid, kasneje pri psihologu.....še ko so ji jemali kri ni jokala......
|
|
|
|
RE: Se vam je kdaj zgodilo.. 15.6.2011 14:28:33
|
|
|
|
marjetica8
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Naš je bil tudi tak, histerični jok od vstopa v ordinacijo do izstopa. Potem pa sem kupila zdavniški set in sva se igrala zdravnike, psolušala srček, dajala inekcijo, merila TT, v knjigicah sva pogledala kako slikco zdravnika in sem mu razložila par stvari in ne morem verjet- pri našmu je palilo- nobenga joka več. Sem mislila, da tudi ne bo sodeloval pri 18 mesecih, pa je, ampak tu je super vlogo odigrala sestra, ker ga je res znala zmotivirat. Eni zdravniki pa samo hitijo in se jim ne da prav ubadat z motivacijo Kira dobra ideja Bomo probali tudi mi - se dobro da obstaja forum, ka sami mi kej tacga nikol ne bi padlo na pamet
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?