|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samouspavanje dojencev brez dude
5.3.2011 14:24:04   
Roberta69
Mene pa zanima, če sploh obstajajo dojenčki/otroci, ki so dojeni in brez dude in zaspijo sami. Meni se sicer zdi, da smo tokrat na dobri poti, saj skoraj nikoli ne zaspi na joški (mogoče včasih ponoči) in nekajkrat je že uspelo, da je zaspal kar sam (ker starejši sin 2,2 leti ni zaspal drugače kot na joški, v vozičku ali v avtu, je to zame znanstvena fantastika - če ne bi sama tega zdaj parkrat doživela, ne bi verjela, da je možno), ponavadi zaspi s pozibavanjem v naročju v parih minutah, kar sploh ni napačno, zoprno je edino, da ima zadnji mesec čisto rahel spanec in se, ko ga hočeš odložit, velikokrat prebudi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Samouspavanje dojencev brez dude
5.3.2011 15:52:24   
badumbadum
Ja, to je tudi mene begalo, pri drugorojencu. Dudo je vztrajno zavračal, zaspal samo na (.)(.) ali po kakem čudežu v vozičku ali v lupinici v avtu, potem ko ju je sprejel, prej je bil namreč samo jok, jok in še enkrat jok. Jaz nisem imela kakega posebnega načrta, opazila sem, da v sleepy wrapu v pokončnem položaju po parih korakih zaspi, pa sem 'metodo nošenja' kaj hitro začela uporabljati za uspavanje čez dan. Potem pa je naneslo, da se je zvečer tik po dojenju večkrat predramil, pa sem ga vseeno dala v posteljico. Včasih je bil tako omamljen, da je kar naprej zaspal, včasih pa je bilo potrebno joško spet na dan povleči user posted image Nisem se pa nikoli šla metode izjokavanja. TAkoj ko je zajokal, sem ga vzela iz posteljice in ga pocartala. Pri 8. mesecih sem začela bolj načrtno z uspavanjem, kar je pomenilo, da sem ga podojila še v kuhinji, kjer sta bila še sestrica in dragi, ga potem skopala, oblekla v pižamico, ga zopet prinesla v kuhinjo, kjer sva rekla ostalima dvema lahko noč, in ga odnesla v sobo. Stisnila sem ga k sebi, ga poljubčkala in začela peti pesmi, ki sem mu jih itak ves čas prepevala ob dojenju za lahko noč. Mislim, da je skapiral, da to pomeni, da je treba zaspati, in še sama sem bila presenečena, da je kar hitro že prvo noč zaspal - po 20 minutah. Moram pa poudariti, da sem s tem začela, ker je že en teden poprej kar sam po dojenju, potem ko se je predramil, tik preden sem ga položila v posteljico, zaspal. No. danes mi zaspi v max 5 minutah, jaz sem seveda zraven, vendar mu ne pojem več, temveč samo navijem zvezdico z uspavanko. A ja, pa še to. Ko je nočno uspavanje uspelo, nisem takoj začela s takšnim načinom še čez dan, da ne bi bilo prehudo. Ko pa sem čez kak teden poskusla, se je takoj obneslo user posted image . NA žalost pa samouspavanje pri nas ne pomeni še prespane noči- star je 10 mesecev-, čeprav se kdaj pa kdaj le zgodi, da spi tudi 10 ur v kosu. Je pa spanje ponoči občuuutnoooooooo boljše. Čez dan pa ne. Dvakrat po 30min in to je to.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2011 19:53:52   
Sonček in poletje
Naš zvečer zaspi sam brez dude. Predenj ga odložim v posteljico ga podojim. Ampak ga potem dvignem pokonci, da podre kupček in da se predrami. Ga odložim in odidem. V 95% zaspi sam, če protestira, grem k njemu in mu malo zapojem in praviloma zaspi. Če je res hudo, ga dvignem, stisnem k sebi, to pa 100% pali user posted image .

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu badumbadum)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2011 21:16:18   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: badumbadum

na (.)(.)

user posted image user posted image

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu badumbadum)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.3.2011 21:43:25   
Roberta69
So dobrodošle še kakšne uspešne metode... Naš sicer tako in tako joka preden zaspi, tako da bom poskusila še tako, da ga bom dala v posteljico in bom zraven, pa bomo videli. A je kakšna fajn literatura na to temo? Se mi zdi super predvsem za otročka, pa tudi za starše ni slabo user posted image , če zna zaspati sam. Brez dude smo pa BTW načrtno. 

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.3.2011 9:15:02   
domci

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

Neposredna povezava do sporočila: 6
8.3.2011 16:44:55   
victrix
Naš je dojen in že od nekdaj zaspi sam. Zvečer zelo pomaga večerna rutina in takrat ga zmanjka v 5 minutah. Čez dan ni vsak dan vse do pikice enako, zato gledam njegove znake, ko je zaspan, vendar včasih zaspi takoj, ko ga odložim, včasih pa tudi po 1 uro ne.

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.3.2011 23:21:09   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: victrix
Naš je dojen in že od nekdaj zaspi sam. Zvečer zelo pomaga večerna rutina in takrat ga zmanjka v 5 minutah. Čez dan ni vsak dan vse do pikice enako, zato gledam njegove znake, ko je zaspan, vendar včasih zaspi takoj, ko ga odložim, včasih pa tudi po 1 uro ne.

Ste kdaj uporabili kakšno "metodo" ali pač od nekdaj kar sam zaspi. Kolikor jaz razberem iz vse sorte postov in izkušenj kolegic, itd., je bolj ali manj odvisno od otroka... ampak jaz še vedno skoraj ne morem verjeti, da bi dal otročka ležat in bi kar sam od sebe zaspal (nam se je to ene 2x zgodilo, ampak najbrž bolj po naključju)... razni "strokovnajki" pišejo, da takšni mali škratki potrebujejo nas, da jih na nek način umirimo in uspavamo... Jaz sem poskusila zdaj tudi tako, da ga dam v posteljico in zibam in sicer spet ob dretju (čez dan) zaspi, ampak traja malce dalj kot v naročju. Zvečer ga pa po branju pravljic podojim na zakonski postelji, kjer potem tudi spi, in potem čisto malo časa božam po laseh in zaspi (se sicer obrača in išče joško, ampak zaspi brez). Da ne bo pomote, meni se zdi način, na kakršnega zaspi prekrasen (ni mi všeč edino, da tako joka), ampak še bolj super bi se mi pa zdelo, če bi znal res kar sam zaspati - ampak jaz kar ne morem verjeti, da je to možno user posted image .

(odgovor članu victrix)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.3.2011 12:42:16   
victrix
Ma, ne vem, kaj bi rekla. Verjetno imamo res to srečo, da je dokaj nezahteven dojenček, se mi pa zdi, da je rutina zanj zelo pomembna. Se pa tudi jaz včasih čudim (in zahvaljujem nekomu tam zgorajuser posted image ), da zvečer kar zaspi.

Kot novorojenček ni veliko spal in tudi zvečer je dolgo trajalo, preden je zaspal. Pretirano jokal sicer ni, vendar je bil nekako siten. Zvečer je spuščal nekakšne glasove; kot da bi stokal in se pritoževal, da ne more zaspati. To je znalo trajati tudi več kot eno uro. Po uvedbi vsakodnevnega večernega kopanja zaspi dobesedno v 5 ali 10 minutah. Se je pa zelo hitro navadil večernega obreda; mogoče kakšen teden ... ne vem....sem že pozabila.

Čez dan je bilo pa vedno vse bolj na "hojladri". Od začetka je spal v vozičku v dnevnih prostorih in je včasih zaspal na sprehodu, včasih sva ga vozila po stanovanju, včasih zibala voziček, dajala dudo ... pa vse skupaj ni bilo nič. Pri cca treh mesecih sva ga prestavila v svojo sobico in ga tja dajala spati tudi čez dan in stanje se je popravilo. Vsaj v tej smeri, da mu je tam všeč in v posteljici govori, se obrača, kriči .... preden zaspi. Joka samo, kadar je že res preveč utrujen - če smo npr. celo dopoldne kje hodili in je zamudil dopoldanski spanec. Takrat ga je potrebno v naročju potolažiti (kar zna včasih kar trajati) in šele potem odložiti v posteljico.

Po moje bi tudi čez dan zaspal v nekaj minutah, če bi imel strikto rutino, vendar mi je ne uspe uvest, ker je vse odvisno od tega, kdaj se zjutraj zbudi in je prvi obrok, kdaj je lepo vreme, da greva lahko ven, kdaj morava na fizioterapijo itd. itd. Pa tudi drugače se mi pretirano vojaški način vseeno ne zdi življenjski.

Mislim, da je veliko odvisno tudi od tega če ima otrok krče ali kakšne druge težave. Takrat ga več pestuješ in potem sigurno on ne bo nekega dneva, ko se bodo krči nehali, sprejel tega, da bo moral pa zdaj sam zaspati. Naš jih ni imel, od prijateljic otroci so jih imeli in še zdaj ne zaspijo sami ter se ponoči zbujajo (2, 3 - letniki).

Ne vem ............ mogoče imamo res samo srečo, je pa res luksuz, ko ga dam ob cca 19.00 zvečer spat in vem, da bo spal, jaz imam pa še toooliko čaaaaasa......user posted image

Poskusi mogoče s kakšnim kratkim obredom. Mogoče bo "skapiral", da se gre potem spat. user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?