badumbadum
|
Ja, to je tudi mene begalo, pri drugorojencu. Dudo je vztrajno zavračal, zaspal samo na (.)(.) ali po kakem čudežu v vozičku ali v lupinici v avtu, potem ko ju je sprejel, prej je bil namreč samo jok, jok in še enkrat jok. Jaz nisem imela kakega posebnega načrta, opazila sem, da v sleepy wrapu v pokončnem položaju po parih korakih zaspi, pa sem 'metodo nošenja' kaj hitro začela uporabljati za uspavanje čez dan. Potem pa je naneslo, da se je zvečer tik po dojenju večkrat predramil, pa sem ga vseeno dala v posteljico. Včasih je bil tako omamljen, da je kar naprej zaspal, včasih pa je bilo potrebno joško spet na dan povleči Nisem se pa nikoli šla metode izjokavanja. TAkoj ko je zajokal, sem ga vzela iz posteljice in ga pocartala. Pri 8. mesecih sem začela bolj načrtno z uspavanjem, kar je pomenilo, da sem ga podojila še v kuhinji, kjer sta bila še sestrica in dragi, ga potem skopala, oblekla v pižamico, ga zopet prinesla v kuhinjo, kjer sva rekla ostalima dvema lahko noč, in ga odnesla v sobo. Stisnila sem ga k sebi, ga poljubčkala in začela peti pesmi, ki sem mu jih itak ves čas prepevala ob dojenju za lahko noč. Mislim, da je skapiral, da to pomeni, da je treba zaspati, in še sama sem bila presenečena, da je kar hitro že prvo noč zaspal - po 20 minutah. Moram pa poudariti, da sem s tem začela, ker je že en teden poprej kar sam po dojenju, potem ko se je predramil, tik preden sem ga položila v posteljico, zaspal. No. danes mi zaspi v max 5 minutah, jaz sem seveda zraven, vendar mu ne pojem več, temveč samo navijem zvezdico z uspavanko. A ja, pa še to. Ko je nočno uspavanje uspelo, nisem takoj začela s takšnim načinom še čez dan, da ne bi bilo prehudo. Ko pa sem čez kak teden poskusla, se je takoj obneslo . NA žalost pa samouspavanje pri nas ne pomeni še prespane noči- star je 10 mesecev-, čeprav se kdaj pa kdaj le zgodi, da spi tudi 10 ur v kosu. Je pa spanje ponoči občuuutnoooooooo boljše. Čez dan pa ne. Dvakrat po 30min in to je to.
|