LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: *žaži* Hvala punce Se bom malce zamislila Čeprav je kr težko celotno situacijo opisat in potem vprašat za mnenje. Sej nism tolk zategnjena kolkr se iz tega posta da razbrati Ampak ja vem, da zahtevam, je pa res da mu ne težim. Do sedaj je šlo tole najino vzgajanje čist ok in je vesel, razposajen fantek.. Sedaj gre pa v šolo, bomo pa še videli . Mislim, da se začenja drugo obdobje in s tem malce drugačna vzgoja?? Ne vem... No fajn, da nisi zategnjena... Bi se mi otrok kar zasmilil Moj je star 5,5 let in je za moje pojme čisto normalen otrok. HB, da je zdrav in lahko brez problemov precenim kako se obnaša. Grem pri vzgoji čisto po filingu. Je res težko napisati vse kaj delam... Na kratko... malo opazujem druge 5-letnike in si sama naredim primerjavo, kje je moj sin, vedno vztrajam pri enih in istih stvareh... ne spreminjam odločitev, ker se mi zdi, da bi bil otrok potem zmeden. Nekatere stvari mi gredo na živce, če se dogajajo in zato pač imam svoja pravila, da do tega čim manj krat pride. Tu smo si različni. Vsakemu gre kaj drugega na živce. Npr. ne maram, da so igrače po celem stanovanju, le v otr. sobah. Tudi, če pride obisk je tako. Finte ima, jaz jih imam tudi... se zna grdo obnašati, jaz sem se tudi, ko sem bila otrok. Par stvari ga probam naučiti... npr. teh nekaj osnovnih, ki jih je Biblija zavedla v 10 zapovedi Pa nisem verna, btw... Ne razmišljam, kako bo čez 1 mesec, pol leta, 1 leto,... v šolo... takrat se bom s tem ukvarjala. Mislim pa, da smo starši največji vzor. Če bo se od mene naučil lagati, biti umazan, nespoštovanja, nereda,... potem bom težko pričakovala, da bo drugačen. Je bilo obdobje, ko sem bila malo peveč tečna in sem bila preveč stroga do njega. Kar hitro mi je pokazal ogledalo, ko se je začel tako obnašati do svoje sestre (3,5 leta) Točno sem vedla, da se je to od mene naučil, no... pa sem takoj nehala. Mi je bilo zelo žal, da je do tega sploh prišlo. Ampak, tako kot se on uči biti 5-letnik, tako se jaz učim, kako je imeti 5-letnika. Skoraj vsak dan nekaj novega
|