|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samohranilka
8.11.2007 16:46:38   
Anonimen
Mene pa zanima, če gresta partnerja narazen pred rojstvom otroka koliko potem lahko ženska dobi denarja kot samohranilka. Zanima me zato, ker moja prijateljica je noseča sedaj 2 meseca in bosta šla verjetno s fantom narazen. Ona ima plačo cca. 800 € in je podnajemnica. Ima še dva kredita (200 €), potem so pa še razna zavarovanja... Sama si nikakor ne bo mogla plačevati najemnine za stanovanje. Zanima me koliko finančnih sredstev dobi samohranilka?
Mogoče je malo čudno vprašanje ampak jaz se s tem še nikoli nisem ukvarjala in pojma nimam kako vse to poteka.

Hvala!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Samohranilka
8.11.2007 16:48:30   
Anonimen
Dobila bo preživnino od očeta otroka, in otroške dodatke glede na dohodek.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2007 16:51:41   
Anonimen
Oče mislim, da ne bo hotel plačevati preživnine, ker ga dobro poznam. Tako da...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2007 16:57:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Oče mislim, da ne bo hotel plačevati preživnine, ker ga dobro poznam. Tako da...

Ja sej ga ne bo noben prosu al hoče al neuser posted image

Ko rodi, bo podpisal očetovstvo, če ne bo hotel podpisat ga ona toži in bo moral it na test očetovstva, ko mu dokažejo da je fotr ona njega toži za preživnino, ki jo na sodišču določijo, in gospod jo bo mogu plačevat pa če se po trepalnicah meče.

No če jo še vedno ne bo plačeval ga bo pa tožila še za neplačevanje preživnine. Ta čas ko tožba traja dobiva denar od preživninskega sklada.

V glavnem lahko se zavleče če bo gospod trmast. Sam slej ko prej bo prišla do denarja. In ko ga bo stožila ji bo moral plačat za nazaj. Oz. če bo dobivala iz preživninskega sklada se bodo oni naprej z njim pogovarjal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2007 17:07:31   
Anonimen
Je huda ta.Verjamem.
Kot samohranilki ji bo pripadal otroški dodatek,in preživnina.
Druga pa ne.
Če ji pa partner ne bo plačeval preživnine ima možnost preživnino dobit iz jamstvenega in preživninskega sklada.
S tem,da ga na sodišču terja za preživnino za čas enega leta.
Drugače ji JPS ne bo odobril preživnine.
To pomeni,da mora bit otrok star eno leto,ko lahko vloži vlogo s predlogom za izterjavo na JPS.
Vem,ker sem na lastni koži to doživela.
Tud moj bivši ne plačuje preživnine,in jo dobivam z JPSja.
Pa še to je tak mimogrede okrog 63€

Kar se tega tiče je res katastrofa,pol mu pa še nič ne morejo,ker ni nikjer zaposlen oz. vse kar dela je na ,,Šverc-komerc,,

user posted image Žalostno,otrok pa je,pije,ga je treba oblečt,pol vrtec in njegove želje.user posted image
Včasih je težko,ampak se z voljo da.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
8.11.2007 23:00:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.11.2007 11:39:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Ja lahko se mu pa preprosto odpove pa gre tudi preživnina rakom žvižgat

Kako to misliš? A dedc se lahko otroku odpove al kaj? Zato da ne plačuje preživnine?

Fak....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.11.2007 12:45:42   
Julija08
Ja samo če mu dokažeš na sodišču, da je on oče, se pravi z DNK analizo, potem se ne more kar odpovedati!!!
Mislim preživnino mora plačevati, kolkor jaz vem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.11.2007 13:38:25   
Taula
Če se mu odpove po moje ne, ker itak izgubi vse pravice do otroka...tako da tudi preživnine ne plačuje.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.11.2007 13:48:55   
Anonimen
Če se otroku odpove, ni dolžan plačevati preživnine!

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.11.2007 13:51:36   
Anonimen
Ne more se mu kar odpovedat. Pravno ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.11.2007 13:53:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ne more se mu kar odpovedat. Pravno ne.

Jaz tud mislm da neuser posted image
Mislm pol bi to vsi delaluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.11.2007 8:45:25   
Anonimen
O, pa se lahko otroku odpove - in to povsem legalno. Na žalost. Na srečo pa samo ob določenih pogojih.

Če je oče otroka priznal ali če je bilo očetovstvo "dodeljeno" avtomatsko (kadar sta starša poročena in je otrok rojen v zakonski zvezi ali kaj-pa-jaz-vem koliko dni po razvezi že user posted image ) IN če je pretekel rok za izpodbijanje očetovstva (5 let al' koliko že?), potem se otrokov biološki oče lahko otroku odpove v primeru, KO ima otrok "na voljo" (malo beden izraz, ampak drugega ne najdem) drugega moškega, ki želi to očetovstvo "prevzeti" (primer: posvojitelj ali materin novi partner - predvsem slednje). Če otrokov oče JE (uraden), potem to BO, dokler se ne "najde" novi. Otrok brez uradnega očeta ne more biti, če je le ta enkrat že obstajal (razen, če umre, seveda, ampak tukaj ni govora o tem).

Po drugi strani pa se oče otroku lahko odpove, vendar samo na tak način, da se odpove pravicam, ki jih ima DO njega (to so predvsem obiski, pravice odločanja in podobno), NE more pa se odpovedati DOLŽNOSTIM, ki jih ima DO njega (predvsem preživnina). Biološki oče sme nehati plačevati preživnino šele takrat, ko je otrok polnoleten (če ne študira) oz. takrat, ko uradno očetovstvo podpiše nekdo drug (npr. pri posvojitvi).

Tudi, kadar govorimo o ODVZEMU roditeljske pravice (sodišča in CSDji), se očetu odvzamejo samo njegove PRAVICE do otroka, DOLŽNOSTI pa ne - četudi sodišče določi, da oče NE SME v otrokovo bližino (in četudi se oče s tem strinja), mora ŠE VEDNO plačevati preživnino.

Za konec pa še dedovanje - dokler ima oče DOLŽNOSTI do otroka, do takrat je otrok njegov dedič. Pa če 100x podpiše, da se mu odpove. Na rojstnem listu je še vedno oče. Ko pa je vmes posvojitev, se prekine tudi dedna veriga - otrok ni več dedič biološkega očeta.

Še komu kaj ni jasno? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
10.11.2007 11:06:48   
Anonimen
Ja darja to je logično ja. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?