Anonimen
|
Hvala, punce, za tolažbo in spodbudne besede, predvsem izkušnje, ki dokazujejo, da ni nič 100%. Danes sem bila ponovno na genetskem posvetu, nič novega mi niso povedali. En kromosom je malo čuden, značilen za turnerjev sindrom (čeprav celotna kromosomska slika ne kaže nanj), zaradi česar lahko pričakujemo deklico nižje rasti (ne pritlikave), ki bo lahko imela težave z neplodnostjo. Je pa še ena malenkost na tem kromosomu, za katero pa res ne vejo, kaj bi pomenila, je resnično nekaj izjemnega, nenavadnega in neraziskanega. Vsaj on še ni imel takega primera niti ga ni zasledil nikjer v literaturi. A je bil zelo pomirjujoč, jaz pa optimistična, saj nam vendar nihče ne more niti v vseh normalnih pogojih zagotoviti, da z otrokom resnično ne bo nič narobe, kajne. Ponudil mi je sicer možnost upn, ampak meni se nobena od naštetih možnosti ne zdi tako grozna, da bi zaradi tega pristala na prekinitev nosečnosti, oba z možem si tega otroka močno želiva in oba verjameva, da se bo kljub vsemu vse dobro končalo. Potem mi je Pušenjak naredil še morfologijo, tako detajlno, izmeril je vse, kar se izmeriti da, prav po nekem posebnem programu, popisal mi je pol materinske knjižice in mi zagotovil, da je z otrokom vse ok, da ima vse na svojem mestu, da v niti eni sami točki ne odstopa od povprečja in normativov. Kljub temu da sem pri odhodu iz porodnišnice čez vso zgodbo naredila križ in se odločila, da sploh mislila več ne bom na to, sem se odločila, da bom šla še po drugo mnenje. Vem, da obstaja neka zasebna genetska posvetovalnica, kam pa se lahko še drugače obrnem, morda ve katera? Kdo je najboljši genetik v Sloveniji? Hvala še enkrat za tolažbo in tople besede.
|