|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sam sebe bi naj spreminjali-a mi lahko to poj...
27.7.2006 18:13:52   
Anonimen
prosim. In še veliko drugih vprašanj se mi pojavlja, a začnimo tu.

Če je partner deloholik bi naj bil to njegov problem, ne moremo ga spremeniti, ne smemo ga spreminjati, ne smemo mu pomagati, ker bo potem za neuspeh krivil nas, ker nismo njegove matere, ker ne smemo igrati mučenic, "sebične" moramo biti, v knjigi, ki sem jo brala, piše celo, da se moramo biti naučiti srečne, tudi če ima on probleme, tudi take kot je alkoholizem in mamila...............a problem je v tem, da je vsaj v meni globoko zakoreninjeno prepričanje, da v družini oz. med partnerjema mora biti komunikacija, da si morata pomagati, da si morata v težavah stati ob strani, da morata biti odkrita drug do drugega, da se ne smeta pretvarjati, da se ju problemi drugega ne tičejo,.............................................., kako zdaj izvesti vse prvo brez da trpi vse drugo našteto?

Prosim za pojasnilo, kako naj to izgleda v praksi, lahko na primeru deloholika, kaj žena lahko reče, kaj ne, lahko recimo pove, da je žalostna, ker ga nikoli ni doma, da jo moti, ker otroci nimajo očeta, da bi ga več videli, če bi bila ločena in bi bil prisiljen vsaj vsaki drugi vikend preživeti z njimi, če naj bi se ona sploh ne sekirala, da živi samsko življenje, zakaj bi ostala poročena, je opravičljivo, če moža neha ljubit? Ali ga mora ljubit v dobrem in slabem? Kaj je normalno? In če se nas drugi partner sploh ne tiče, kaj se sploh smemo pogovarjati, vsak stavek, ki ga izrečemo, ima vpliv na okolico, spreminjamo mišljenje, vplivamo v neki smeri, čeprav nimamo namena tega delat, a ni tako?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sam sebe bi naj spreminjali-a mi lahko to...
27.7.2006 18:29:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
...v knjigi, ki sem jo brala, piše celo, da se moramo biti naučiti srečne, tudi če ima on probleme, tudi take kot je alkoholizem in mamila...............

Kakšne knijge za user posted image  to bereš? Ruglja, mogoče?

Prosim za pojasnilo, kako naj to izgleda v praksi, lahko na primeru deloholika, kaj žena lahko reče, kaj ne, lahko recimo pove, da je žalostna, ker ga nikoli ni doma, da jo moti, ker otroci nimajo očeta, da bi ga več videli, če bi bila ločena in bi bil prisiljen vsaj vsaki drugi vikend preživeti z njimi...

Žena lahko reče popolnoma vse. Halo?! Če ima pa katera rajši veliko denarja pa nič moža, pol je tiho user posted image  Če bi pa rada moža, ki ni deloholik, bi mogla pa to rešit PRED otrokom in PRED poroko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2006 18:50:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: da se moramo biti naučiti srečne, tudi če ima on probleme

Moje osnovno zadovoljstvo z življenjem ni odvisno od tega, kaj se dogaja z okolico in problemi okolice, ampak kaj se dogaja z mano in v moji glavi.
Saj "problemi" so vedno prisotni; če ne, jih pa najdemo.

IZVIRNO SPOROČILO:
kaj žena lahko reče, kaj ne

Lahko povemo vse, kar mislimo in čutimo, da bi radi povedali in to točno tako kot mislimo. Simpl. Brez olepšav in brez poniževanj drugega. 

Ponavadi se na ta način da kar zmenit, vsaj pri naši hiši user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2006 19:10:22   
Anonimen
Če se že čisto vse zmeniš pred poroko, še vedno ne pomeni, da bo točno tako, kot je bilo načrtovano. V Sloveniji in tudi drugje so službe nezanesljive, sploh mladi so velikokrat prisiljeni delati cele dneve, nezadovoljstvo narašča, zaradi tega lahko mož še bolj izostaja. V knjigi piše, da je to njegov problem, da ga žena sploh ne sme vprašati, kje je bil, da mu ne da opravičila v smislu baba je tečna. Knjiga je Ženske, ki preveč ljubijo, svetovna uspešnica.

Mič, zmenit se da, če je ljubezen. A če en izkorišča drugega, je normalno, da ljubezen zgine, ne? Morda nisem dovolj natančno povedala, kaj me moti pri teh nasvetih. Primer vzgoje. Kitajci naj bi vzgajali s pogledom. Torej vplivaš lahko tudi, če nič ne rečeš. Obe sta rekli, da žena lahko reče prav vse. Avtorica knjige trdi drugače.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2006 19:17:46   
Anonimen
A če en izkorišča drugega, je normalno, da ljubezen zgine, ne?

Meni je "normalno" tudi, da eden "izgine" iz takega odnosa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2006 19:35:32   
Anonimen

Obe sta rekli, da žena lahko reče prav vse. Avtorica knjige trdi drugače.

Nihče me ne bo prepričal (niti ne avtorica mega super uspešnice ne), da je za dober in kvaliteten odnos treba molčati. Ne. Ne odstopam. Če mi kaj ni prav, povem. Če tisto povedano ni sprejemljivo...imamo dvoje vrat - sprednje in zadnje. Pa adijo. Resno. Je res, da je potrebno velik kompromisov, ampak nekje je vseeno meja.

Taprvo si rekla, da je DELOHOLIK, torej MORA in RAD veliko dela. Zdaj pišeš, da so mladi zdaj prisiljeni delat cele dneve, ker tako zahtevajo od njih nadrejeni. No, temu se ne reče deloholik. To je pa potem druga zgodba.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
27.7.2006 19:50:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.7.2006 19:51:18   
Anonimen
Ni mi jasno, zato sprašujem. Sprašujem se, kako bi naj zakon izgledal, kdo sme komu kaj rečt, pomagat,......., v knjigi je opisanih najmanj sto različnin primerov žensk, ki preveč ljubijo, vsem je skupno to, da so preveč skrbele za partnerja in premalo za sebe. Saj dokler je ljubezen, gre vse, samo zakaj je potem toliko ločitev, ni tako zelo enostavno, nekatere stvari je treba premisliti, to zdaj delam. Omenila sem deloholike, ker je to pač eden pogostejših načinov življenja mladih očetov. Ni mi bilo toliko pomembno, zakaj nekdo dela toliko, žena po avtoričinem mnenju itak nima kaj vprašat, če je problem, ga ima on, ona se ne sme vtikat v to, lahko se začne tako, da je treba za kakšen projekt, nadomeščanje koga ali kaj takega eno obdobje več delati, potem pa mož izkoristi delo kot izgovor za izostajanje. Žena po avtoričinem mnenju nima kaj spraševati, ga nadzirati, torej ne more vedeti, če sploh dela, kaj šele če rad dela.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.7.2006 19:57:06   
Anonimen
Natanko to je tisto, kar me je tako hudo zmotilo, kako boš srečen, če imaš probleme z možem. In pri večini primerov pove, da so šle tiste ženske potem stran, pri nekaterih nasvetih pa pravi, da je vseeno, če ostaneš z njim ali ne, za sebe je treba poskrbeti. Total zmedeno.

Je kdo to knjigo bral in je razumel avtorico?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
27.7.2006 20:01:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
27.7.2006 20:02:28   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 11
27.7.2006 20:14:22   
Gina
Jaz pa to drugače razumem, kot predhodnici. Hmm, kako naj začnem. Npr. nekdo počne nekaj, česar ne maraš. Kakšna je tvoja reakcija? Na silo ga hočeš spremenit. Rečeš, s tam se ne strinjam, to nehaj počet. Kaj se potem zgodi? Človek, kateremu je bilo to namenjeno, razmisli, koliko mu tisto pomeni in te pač upošteva ali pa te ne. Ne glede na to, koliko boš še sitnarila, povedala svoje, govorila da si žalostna, se jezila, po tleh metala....se on ne bo spremenil. Torej razumeli smo se, a ne: On je dobro slišal in tudi razumel, kaj ti hočeš, vendar tega NOČE narediti. Torej imaš dokaz, da nekoga na silo spremeniti ne moreš. Tukaj trčita tvoja in njegova vrednota skupaj. Kdo bo močnejši? Vidiš, to je pa brez veze. Namreč tekmovat v tem. Oba vsakič zgubita. Izbrat si moraš človeka, ki vsaj v osnovnih vrednotah ustreza tvoji predstavi o tem, kaj si v življenju želiš.

Torej v resnici lahko vedno vse poveš, kaj želiš. Vendar če te prvič ni slišal, je zelo vprašljivo, če te sploh kdaj bo. Kolikor boš govorila, boš govorila stenam. Zato moraš sebe spremenit. Kako pa zdaj to naredit???? Hmmm, če gre za eno tvojih osnovnih vrednot, ni šanse, da bi sebe spremenila na tem področju, če pa gre za kako od vrednot, ki so nekje na sredini ali proti koncu tvojega seznama, bi pa najbrž šlo. Se pravi kaj ti preostane v primeru, da te nekdo stisne ob zid: ali me pustiš, da bom deloholik ali pa se jezi do nezavesti in jokaj? Deloholizem je pred mojo ljubeznijo do tebe. Kaj boš naredila? Spremenila sebe. Ali boš nehala tolerirat to reč in se spremenila - šla stran. Ali pa boš začela tolerirat to reč in se spremenila - nehala sitnarit. V prevem primeru je jasno, kaj se bo zgodilo. V drugem sta pa dve možnosti. Lahko bo še naprej deloholičen. Lahko pa se bo zgodilo, da bo začutil večjo ljubezen do tebe, ker ga razumeš in ker mu pustiš, da izživi tisto, kar je njemu glavna vrednota - delo. Posledično obstaja možnost, da bo raje hodil domov in da bo več s tabo tudi količinsko. Razumeš zdaj, kaj pomeni sebe spremenit v tvojem primeru?

Seveda je "sebe spremenit" še mnogo več. Npr. da ti kravžlajo živce v službi. Npr. da ti vzemeš vse osebno, pa da se razburjaš za vsako malenkost, narediš pa v bistvu nič, da bi bilo drugače. Doma se npr. sama sebi smisliš in padeš v depro... Dobro veš, da tvoje vedenje drugih ljudi ne bo spremenilo. Niti če jim v obraz poveš, da so grdi in če zahtevaš, da se spremenijo, se ne bodo. Če pa ti spremeniš sebe in v primeru, ko ti delajo grde reči tega ne projeciraš nase, temveč se raje zase potegneš na zelo odločen način, pa bodi brez skrbi, da boš ravno s svojim drugačnim vedenjem (spremebo sebe) povzročila spremembo vedenja drugih ljudi. Štekaš???

Neposredna povezava do sporočila: 12
27.7.2006 20:17:11   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: tinka74

Če bi pa rada moža, ki ni deloholik, bi mogla pa to rešit PRED otrokom in PRED poroko.

zato pa si same izbiramo partnerje

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.7.2006 20:25:18   
Anonimen
Še ne user posted image user posted image user posted image , obljubim, da bom še enkrat prebrala. Nekaj še delam zraven in sem malo raztresena, tvoj post sem prebrala v treh delih, a sem zelo vesela, da si se oglasila, nekaj tvojih zadnjih sporočil je bilo žebljica na glavico. Po mojem okusu, morda se čisto vse ne strinjajo.

Hvala tudi vsem ostalim!user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.7.2006 20:28:57   
Gina
Še to, kaj pomeni da tvoja sreča ne sme biti odvisna od tega, ali je partner npr. deloholik ali ne. Tvoja sreča ne bi smela biti odvisna od ničesar takega. Ti si moraš svojo srečo poiskati v sebi. Če je tvoja sreča odvisna od tvojega partnerja, imaš problem. Vendar je v večini primerov vsega človeštva tako, da je človeška sreča odvisna od marsičesa. Od tega, ali je partner siten zjutraj ali ne, od tega, ali smo našli parkplac sredi mesta ali ne, ali je imela šefica slab dan, pa je tulila name, od tega, da je otrok dobil slabo oceno v šoli, pa od tega, da je babica rekla, da ne bo pazila vnukov, ker gre na predtavo, pa od tega, da ugotovimo, da npr. živimo v premjhnem stanovanju, pa še nimamo hiše, pa od tega kaj si kdo misli o nas..... Od ničesar takega ne more biti odvisna naša sreča. Če bi si rekli zjutraj, partner je pač siten, bog pomagaj in si zapeli pesmico, pa bi si rekli nič hudega, če ni parkinga, bom pač zamudil službo, saj ne bo konec sveta zato, če bi rekli šefici, poslušajte gospa - jaz se do vas vedem kulturno, prosim da se še vi do mene in bi si mislili, uboga reva, to je pa res hudo, če si je naprtila toliko slabe volje, pa če bi si rekli, da je slaba ocena otrokov problem, pa če bi mirno poklicali varuško, če babica ne bi mogla, pa če si ne bi delali utopičnih predstav, kaj bi morali biti s hišo in če bi raje uživali v sedanjosti - potem naša sreča ne bi bila odvisna od takih neumnosti.V resnici si v večini primerov stvari sami narišemo v svoji glavi. Resnično pa je res, da smo ljudje. In da si čisto vsega pa tudi ne moremo pričarat z mislimi. Če se kaj res hudega zgodi, traja dlje časa, da tisto v glavi premeljemo. Ali pa če npr. živimo s partnerjem, ki je neodgovoren, npr. deloholičen (egoističen). Težko si vedno privoščimo varuško in hišno pomočnico + ljubimca + prijatelja, če je on odsoten. Tako da....v tem primeru, če je tvoja vrednota denar, boš z njim lahko, če pa je tvoja vrednota čas, ki ga preživi s tabo, pa je boljše, da greš.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.7.2006 20:29:15   
*Karmen*
Na kratko je to takole: če partnerja s pogovori ne moreta rešiti težave in najti kompromisa, potem nekdo v zvezi ponavadi trpi. Drugi pa še vedno dela tisto kar trpečemu ni všeč. Vendar večjo napako dela tisti, ki trpi kot tisti, ki živi naprej, ne da bi se oziral na partnerjeve želje. Enostavno zato, ker ima vsak od partnerjev svoje telo, vsak od partnerjev odgovarja le za svoje telo in zanj tudi skrbi. Torej, če tvoj partner dela nekaj kar tebi ni všeč in s tem škoduje predvsem sebi in se ne odzove na vse dobre napotke, je to zares samo njegov problem. Ti lahko še vedno živiš z njim in si srečna ali pa živiš z njim in si nesrečna ali pa ga zapustiš. Vsak je torej svoje sreče kovač. V življenju moraš na prvo mesto postaviti sebe, pa če se sliši še tako egoistično. Mamicam npr. otroci pomenijo vse. Hkrati pa globoko v sebi vedo, če ne bodo skrbele zase in za svoje dobro počutje in zdravje, bo zaradi tega prikrajšan tudi otrok. Saj ni tako zakomplicirano, a ne? Problem nastane le, če se dva ali ne znata pogovarjati ali pa ne znata ali nočeta sklepati kompromisov.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.7.2006 21:25:59   
david
Točno tako, kot je napisala Gina je vse skupaj.

Veliko bolj me boli, če vidim, kako žena uživa z otroki, kako se imajo fajn, kako se ima ona lepo (pa mi ni treba nič povedati)... kot pa če neprestano nerga kako si ne vzamem nič časa za njo in otroke, kako bi lahko manj delal, si vzel več časa za družino... Saj je logično: v prvem primeru se normalen človek prej ali slej vpraša: zakaj nisem del tega !?. Začne razmišljati pozitivno. Si postavljati neprijetna vprašanja v zvezi s svojim ravnanjem. Dvomiti. Ni pritiska, zato lahko. V drugem primeru pa se takoj sproži obrambni mehanizem. Za katerega pa že veš kako deluje. Kar prav se mi zdi da ima ta tvoja knjiga, samo pravilno jo je treba razumeti. Ali pa prositi Gino za razlago. user posted image

Uf, imam kar slabo vest. Dovolj dela za danes!

d.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.7.2006 21:33:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: david
Veliko bolj me boli, če vidim, kako žena uživa z otroki, kako se imajo fajn, kako se ima ona lepo (pa mi ni treba nič povedati)... kot pa če neprestano nerga

A mogoče tole prav razumem? Si me spravil v smeh. Hvala!user posted image  user posted image

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
27.7.2006 23:36:12   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jaz pa to drugače razumem, kot predhodnici. Hmm, kako naj začnem. Npr. nekdo počne nekaj, česar ne maraš. Kakšna je tvoja reakcija? Na silo ga hočeš spremenit. Rečeš, s tam se ne strinjam, to nehaj počet. Kaj se potem zgodi? Človek, kateremu je bilo to namenjeno, razmisli, koliko mu tisto pomeni in te pač upošteva ali pa te ne. Ne glede na to, koliko boš še sitnarila, povedala svoje, govorila da si žalostna, se jezila, po tleh metala....se on ne bo spremenil. Torej razumeli smo se, a ne: On je dobro slišal in tudi razumel, kaj ti hočeš, vendar tega NOČE narediti. Torej imaš dokaz, da nekoga na silo spremeniti ne moreš. Tukaj trčita tvoja in njegova vrednota skupaj. Kdo bo močnejši? Vidiš, to je pa brez veze. Namreč tekmovat v tem. Oba vsakič zgubita. Izbrat si moraš človeka, ki vsaj v osnovnih vrednotah ustreza tvoji predstavi o tem, kaj si v življenju želiš.

Torej v resnici lahko vedno vse poveš, kaj želiš. Vendar če te prvič ni slišal, je zelo vprašljivo, če te sploh kdaj bo. Kolikor boš govorila, boš govorila stenam. Zato moraš sebe spremenit. Kako pa zdaj to naredit???? Hmmm, če gre za eno tvojih osnovnih vrednot, ni šanse, da bi sebe spremenila na tem področju, če pa gre za kako od vrednot, ki so nekje na sredini ali proti koncu tvojega seznama, bi pa najbrž šlo. Se pravi kaj ti preostane v primeru, da te nekdo stisne ob zid: ali me pustiš, da bom deloholik ali pa se jezi do nezavesti in jokaj? Deloholizem je pred mojo ljubeznijo do tebe. Kaj boš naredila? Spremenila sebe. Ali boš nehala tolerirat to reč in se spremenila - šla stran. Ali pa boš začela tolerirat to reč in se spremenila - nehala sitnarit. V prevem primeru je jasno, kaj se bo zgodilo. V drugem sta pa dve možnosti. Lahko bo še naprej deloholičen. Lahko pa se bo zgodilo, da bo začutil večjo ljubezen do tebe, ker ga razumeš in ker mu pustiš, da izživi tisto, kar je njemu glavna vrednota - delo. Posledično obstaja možnost, da bo raje hodil domov in da bo več s tabo tudi količinsko. Razumeš zdaj, kaj pomeni sebe spremenit v tvojem primeru?

Seveda je "sebe spremenit" še mnogo več. Npr. da ti kravžlajo živce v službi. Npr. da ti vzemeš vse osebno, pa da se razburjaš za vsako malenkost, narediš pa v bistvu nič, da bi bilo drugače. Doma se npr. sama sebi smisliš in padeš v depro... Dobro veš, da tvoje vedenje drugih ljudi ne bo spremenilo. Niti če jim v obraz poveš, da so grdi in če zahtevaš, da se spremenijo, se ne bodo. Če pa ti spremeniš sebe in v primeru, ko ti delajo grde reči tega ne projeciraš nase, temveč se raje zase potegneš na zelo odločen način, pa bodi brez skrbi, da boš ravno s svojim drugačnim vedenjem (spremebo sebe) povzročila spremembo vedenja drugih ljudi. Štekaš???

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.7.2006 23:38:26   
arabela*
ha,ha,ha,mi je celo gino citiralouser posted image Sam zadnji odstavek mi pojasni,kako pa naj v tem primeru ljudje sebe spremenijo??Eni enostavno iz kože ne morejouser posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.7.2006 8:50:16   
Anonimen
Če jaz razumem, je govora o ženskah, ki ljubijo preveč.
Jasno, taka ženska nikoli ne bo nič rekla, nič naredila, pa če ji bo mož hodil domov ob treh zjutraj ali pa se skrivaj dobival s kakšno frajlo. Resno. Ne bo rekla NIČ. ker ga ne bo hotla izgubit. Kuhala bo njegove najljubše jedi, vedno bo vse tako kot je on predlagal, nikoli ne bo uveljavila svoje volje. Zakaj? Ker ga neizmerno ljubi in želi, da je ON srečen, da ni prizadet in tko. V resnici je to samo eno sranje. taka ženska nima hrbtenice, ne, da njega tako ljubi, enostavno ne želi biti sama ali pa je odvisna od njega. Govorim iz lastnih izkušenj. No, in moj bivši mož mi je v nekem pogovoru priznal, da je zelo pogrešal pri meni to, da bi kdaj pa "usekala po mizi" in povedala svoje. No?
Pa sej je logično, a ni? Jaz imam rajši odločnega človeka ob sebi. Da pove, kaj misli, da pove, kaj bi spremenil, kaj mu ni všeč...potem pa skupaj poiščeva rešitev. Čist simpl.
Da bom pa jaz tiho, če bo on delal cele dneve, da bom pa tiho, če bo vsak drug dan šel s prijatelji na pivo, da bom tiho, če bo šel sam na dopust....ste nore? Kakšna familija pa je pol to? Če smo skupaj, smo skupaj. Pika.

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
28.7.2006 8:53:44   
Anonimen
Draga anonimna, ne živi življenje kot ti ga opisujejo v takih "svetovno uspešnih" knjigah, živi ga po svoji pameti in svojem občutku. Moje mnenje je, da te knjige niso "vredene, da jih zemlja nosi"user posted image . Ampak to je samo moje mnenje...
Sicer  pa je bistvo vsakega uspešnega partnerskega odnosa umetnost sklepanja kompromisov.

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
28.7.2006 9:03:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: telliw
Eni enostavno iz kože ne morejouser posted image

Ravno tukaj je tisti hakeljc. Eni ljudje ostanejo vse življenje nezreli in se niso sposobni soočit sami s sabo, s svojimi strahovi, s svojimi težavami, s tistim delom svoje osebnosti, za katero nekje globoko v sebi vedo, da jim povzroča težave. Ker soočit se sam s sabo je zelo težko. Težko je namreč sam sebi priznati, da nisi popolni. Navzven delujejo brezkompromisno, samozavestno, so polni sami sebe, dejansko pa se nimajo radi in se ne spoštujejo. Težko si je reči: "hudiča, pa sem res stalno pesimističen, v ničemer ne vidim lepega in s svojim depresivnim vedenjem obremenjujem bližnje, ki niso ničesar krivi".

Ko se enkrat naučiš soočiti sam s sabo, ko se spoznaš v taki meri, da si upaš reči, ta del moje osebnosti pa mi ni všeč, potem se lahko spremeniš. Ampak je treba vztrajat, treba se je imeti rad in treba je občasno sprejeti tudi kakšno kritiko na svoj račun.

V partnerstvu je tako, da brez kompromisov z obeh strani, torej brez medsebojnega prilagajanja, ne gre. Če se prilagaja oz. sebe v korist drugega spreminja le eden, potem, to ni več partnerstvo, temveč odnos nadrejeni-podrejeni.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 28.7.2006 9:10:20 >

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
28.7.2006 9:22:57   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Mič
A mogoče tole prav razumem? Si me spravil v smeh. Hvala!user posted image  user posted image

Ne smej se, povej kako razumeš ? Da nisi slučajno narobe razumela besede "boli" ? Mišljeno je bilo kot v "boli me glava" in ne kot v "boli me <moški spolni organ po gostilniško>". user posted image

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.7.2006 9:32:23   
Anonimen
Vem, da ljubezen ni matematika, da je težko dati komu natančna navodila, kako postopati v kakšnem primeru. V knjigi je bil opisan primer, kako ravnati, če ti pride mož pozno domov (se ne kregati), nisem vam napisala vsega o tem primeru, res je, da gre za žensko, ki preveč ljubi in se sekira, ker ga ni doma, torej ta ženska še ni v tisti fazi, ko bi že "ljubila samo sebe", ko bi je moževo pozno prihajanje več ne vrglo s tira, spustila sem ven tudi to, da bi taka ženska prej, pred prihodom moža, morala poklicati svojo mentorico v organizaciji, ki je nekaj takega kot AA, le da je za od ljubezni odvisne ženske. Te ženske so bolje rečeno odvisne od prepirov, razburjenja, sekiranja, skrbi za svojega moškega, niti slučajno niso mirne, ko npr. pride mož domov, skregajo se, a dosežejo le to, da ima mož izgovor, drugi dan pa ga spet ni domov, one pa se ne ločijo.

Razumela sem, kaj je hotela povedati Gina in ostali, zdaj me pa zanima dvoje, samozavest in ljubiti samega sebe. A ste vi vedno enako samozavestni ali je to malo odvisno od dobre in slabe volje, spočitosti, trenutnega stanja v družini, na delovnem mestu ipd. Brala sem ene kriterije, po katerih lahko ugotoviš, če imaš slabo samopodobo. Niti enega od njih ne izpolnjujem. A vendar si včasih mislim, da jo imam, sploh ko se pred kom zmedem in ko si kasneje mislim, pa kako sem lahko tako odpovedala, morala bi mu reči to pa to, ne pa tega in tega. Nimam primerjave s drugimi ljudmi, kaj v resnici čutijo, se čutijo samozavestni ali se kdo le dela, da je ali ni.......

Z ljubeznijo do samega sebe je pribliđžno isto kot s samozavestjo, a tu še manj vem, če se ljubim ali ne, včasih se, včasih ne, lahko, da se vedno ljubim, da je normalno, da si rečem, ko se spomnim kake napake, kako budalo, a ste vi ves čas prepričani, da se ljubite, prosim?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......