Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Saktosalpings in zanositev 29.8.2009 21:01:37
|
|
|
|
pika74
|
Jaz ga imam (saktosalpings) in sem v vseh 9 letih 1x naravno zanosila in v 8 ali 9 tednu nosečnosti so mi naredili abrazijo, ker se plod ni razvijal. Sicer je za mano 6 neuspešnih IVF postopkov. Lp
|
|
RE: Saktosalpings in zanositev 29.8.2009 21:05:09
|
|
|
|
Anonimen
|
žal mi je zate...ampak ali mi še lahko poveš kako ga je možno zdraviti - ali jih le izrežejo, da ne škodijo nosečnosti?
|
|
|
|
RE: Saktosalpings in zanositev 29.8.2009 21:11:28
|
|
|
|
pika74
|
Hmmm... težko bi rekla. Meni ga je odkril dr. Drobnič in potem naredil laparoskopijo in histeroskopijo. Mislim, da ga je z laparoskopijo nekoliko "omilil" vendar se to baje potem spet poslabša...nekje v 6 mesecih. Mislim, da je nekako tako razložil. Vem pa, da mi je enkrat pred leti Reš omenil, da bi bila rešitev v tem, da se odstrani oba jajcevoda in nato dela le še IVF-je. Sama sem bila glede odstranitve malo skeptična... je pa res, da mi je potem 1x uspelo zanosit, kot sem že prej napisala. Smola je le ta, da se ni obdržalo. Kaj pa vem. Mogoče se ni obdržalo tudi zaradi tega saktosalpingsa. Ne vem... kaj točno je bil razlog.
|
|
RE: Saktosalpings in zanositev 29.8.2009 22:54:08
|
|
|
|
isabeaux
|
Ja baje da ravno iz tega sactosalpingsa teče toksična tekočina, ki tako rekoč uniči zarodek ... In zato naj ne bi bilo z njimi možno zanosit, tudi nobenega primera ne poznam, kjer bi naj ženska, ki ima sactosalping - hidrosalping (vrečasta oblika jajcevoda v kateri se nabira toksična ali netoksična tekočina)zanosila in donosila otroka...tako da mi je žal za obe.... Jaz bi na vajinem mestu vseeno šla, da ga ostranijo, potem pa bi verjetno res s pomočjo ivf zanosili.... Pa vso srečo obema....
< Sporočilo je popravil isabeaux -- 29.8.2009 22:58:37 >
|
|
RE: Saktosalpings in zanositev 29.8.2009 22:55:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Morda pa bi bilo res bolje da greš na odstranitev jajcevodov če sta sactosalpinga, ker v njem je baje toksična tekočina, ki vsake toliko malo izteče in ubije zarodek
|
|
|
|
RE: Saktosalpings in zanositev 30.8.2009 20:24:12
|
|
|
|
Hope2
|
Mogoče bo malo kruto slišati, ampak ne razumem zakaj take jajcevode sploh pustijo. Se mi zdi, da je endometrioza manj nedolžna, pa jo takoj odtsranijo brez pomisleka, pa kaki zamašeni jajcevodi (brez toksičnosti) in jih tudi takoj odtsranijo, tole zadevo pa puščajo in še na IVF spustijo, če se ve, da toksini ubijejo zarodke . Hudo mi je za vse punce s tem, ampak žal ne razumem zakaj pustit to zadevo tam not, če samo škodi, zakaj pustit to zadevo in se matrat leta in leta in čakat, da se pa mogoče vseeno zgodi po 10 letih kak čudež....
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?