Anonimen
|
Meni pa nekaj ni jasno s temi čaji Beba, Sparky in Lumpi. Namreč poleti so oglaševali, da je umaknjeno iz prodaje samo za Sparky in Lumpi, Bebo pa ne. In ker sem pač mislila, da je boljša kakovost v originalu sem ga veselo uporabljala naprej. A zadnjič iščem Bebo po trgovini in ga ni, nakar preberem, da je bil tudi ta čaj umaknjen iz prodaje. In kako lahko škoduje otroku? A če ga preneha piti je v redu? Me pa zanima, kolikokrat je narejena ta analiza. 1 x na 5 let? In ker so ravno letos delali analize, je bilo oporečno, prejšnja leta pa ne, al kaj? Ne vem, no. Se kakšna bolj spozna na to? Je pa še druga možnost? Da so meje dopustnega zelo znižali kot npr. pred 12 leti, ko so kupovali mleko od kmetov. Sprejeli so zelo stroga pravila, da mleko ne sme vsebovati določeno število bakterij, kar v preteklosti še zdaleč ni bilo take hude omejitve. Seveda so rezultati šele prišli po tem, ko so mleko že zlili skupaj in ga že predelali , samo kmetu so ob ugotovljenem preseganju bakterij plačali izredno nizko ceno in ga celo nekaj časa niso odkupovali. Na ta način so prisilili, da izredno skrbijo za kvaliteto. Ni se pa nanašalo na to, kaj krava je, silažo ali travo, važna je bila čistoča in takojšnje hlajenje pomolzenega mleka. Kontrola je bila ponavadi 1x mesečno nenapovedano od mlekarne, pa še vmes ena ne od mlekarne-ne vem katera. Je pa smešno, kadar so ugotovili, da ima krava mastititis in nisi smel oddajati mleka, dokler ni prišel živinozdravnik, ko je kravi dal injekcijo....takoj zjutraj si ga že lahko oddal. To je bilo pred 10 leti, zdaj ne vem.
< Sporočilo je popravil decembrka -- 22.11.2008 18:28:05 >
|