|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SUHO KAŠLJANJE
20.10.2005 9:10:19   
Nattka
Punce, jaz ze cel teden na suho kašljam, pa je blo dva dni boljše, včeraj in danes pa grozno. Se matram in napenjam (da mi bo kr, mojo piko ven odneslo user posted image )
Kaj bi lahko vzela, da bi mi pomagalo, in ne škodilo moji piki.
Prosim za pomoč, hvala
Nattkauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SUHO KAŠLJANJE
20.10.2005 9:17:39   
MarijaPo
Zivjo Nattka,

suh kaselj je brez smisla, zato skusaj ne kasljat, ker s tem samo drazis sluznico. Ali te spika, sili na kaselj? Ce te sili, potem bi se mogoce lahko posvetovala s kaksnim farmacevtom o tistih sirupih, ki umirjajo siljenje na kaselj.
Nikar se napenjat.

Sicer pa vcasih ljudje tudi od zivcev kasljajo (ne vem ce gre pri tebi za to), moja mama je med drugo nosecnostjo kasljala non stop, ker se je bala poroda (prvi porod je bil precej kompliciran).

Upam, da te bo kmalu minil ta kaselj! Srecno!

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2005 9:23:15   
Anonimen
Ker se verjetno zavedaš, da je v času nosečnosti boljše, da ne jemlješ nobeih tablet ipd. ti svetujem, da se obrneš na mati naravo.
Poskusi npr. propolis, ki baje dela čudeže (meni je npr. nagravžen, če sem iskrena).
Ko sem pa bila majhna se pa spomnim, da mi je mami vedno spražila sladkor in iz njega naredila liziko, ki sem jo potem počasi lizala. Pa je tudi pomagalo.
Zdaj npr. ko me boli grlo jem lučke  oz. sladoled. Vem, da se sliši čudno, vendar hladno zoži žilice v grlu (oteklina se zmanjša), in tako vse skupaj manj boli. Pa še odličen je. Njami.
Saj so nekdaj tudi otrokom v primer OP mandljev dali lizat sladoled. Danes tega privilegija verjetno ni več.

(odgovor članu Nattka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2005 10:13:38   
Pikica76
No meni se je tako začelo 14 dni nazaj in sem še danes prehlajena, s tem da se je suho kašljanje prelevilo v produktivno kašljanje (strokoven izraz) s sluzjo. Sem pa nabavla sirup iz smrekovih vršičkov in prsni čaj (vse dobiš v lekarni). Vsak dan upam da se bom pozdravla ampak v nosečnosti zadeva traja malce dlje.

Nekaj iz neta:
Neproduktivnega ali suhega kašlja ne spremlja nastajanje sluzi. Pojavi se v več zaporednih kratkih sunkih brez izkašljane sluzi. Pogost kašelj brez sluzi bolnika izčrpava in moti njegov počitek, zlasti ponoči je zelo dražeč. Spodbujanje izkašljevanja ne koristi, zato uporabljamo zdravila za pomirjanje in odpravljanje kašlja, ki delujejo na središče za kašelj v podaljšani hrbtenjači.

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2005 22:40:14   
MašaS
Zelo dober čajček proti kašlju je čajček iz materine dušice (timijan). Jaz sem suho kašljala od julija do začetka oktobra. Vmes sem bila na antibiotikih in pila vse možne sirupe, pa ni nič pomagalo. Potem je pa mama od nekje izvedela, da je menda čaj iz materine dušice zelo dober proti kašlju. Pa sem probala. Punce, nočem pretiravati, ampak še v istem dnevu sem nehala kašljatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Kar nisem mogla verjet!!!!! Pol sem se pa še malo pozanimala na netu in v buklah, pa ga res priporočajo. Pa menda tudi med nosečnostjo ni problematičen.

Poizkusi, samo ne pretiravat.

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

ime za deklico
joli muca

Katero ime naj ji dam?

Zarja (41%)

Čarna (5%)

Petra (8%)

Klavdija (5%)

Janja (11%)

Isa (30%)

Število vseh glasov: 395

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!