suzugov
|
hej. tudi meni se je zgodilo, kar sem se po tihem najbolj bala. Bila sem 12,5 tednov . 3 dni nazaj sem imela datum za nuhalno, kjer je moja G ugotovila, da moji pikici ne bije srček. v trenutku, ko mi je to povedala, me je iz veselja in dobre volje vrglo v stanje grozne bolečine. ko te useka tam, kjer najbolj boli. nikoli me še ni tako bolelo...v duši, v srčku, v prsih, v mislih... hvaležna sem svojemu dragemu, da je ostal vsaj on trden in priseben, ker nisem ničesar več zaznavala: nič več nisem razmela kaj mi G govori, ne kam me pošilja, ničesar...samo sem... takoj sva se z napotnico odpravila v bolnico po drugo mnenje, kjer so mi grozne novice samo še potrdili. ker nisem bila tešča, sem morala prit naslednje jutro na čiščenje, kjer se je začelo najbolj mučno odštevanje sekund v mojem življenju... čakanje... k sreči je bil poleg mene vse čas moj dragi in moja sestra, da sta me vzpodbujala. da pa še to ne bi bilo dovolj hudo, sta me na začetku nadrli obe sestri, po tistem, ko sem vprašala, kdaj bom prišla na vrsto. obnašali sta se kot, da sem tam zato, da se pikice rešim in lahko začnem naprej uživat življenje... katastrofa! ko sem se v operacijski ulegla na mizo, sem jokala, da so me komaj pomirili. ko sem se začela zbujat, sem spet začela jokat.. zdelo se mi je (in se mi še vedno), da sem jaz kriva. vse, kar so mi povedali je, da je šlo za kromosomsko napako. nobenih konkretnih odgovorov. zato bi vas prosila, da mi pomagate razjasnit nekaj stvari, ki sem jih zasledila na odpustnem pismu bolnice: - kaj pomeni mola hidatitoza? - beta HCG? - zakaj moram čez teden dni na kntrolo beta HCG-ja? - ker imam negativno kri, sem dobila injekcijo... zakaj je nisem že med nosečnostjo? - zakaj me nihče ne vpraša, kakšno vrsto krvi ima moj drgai, katere bolezni je prebolel, katere imajo v družini? zakaj te stvari sparašujejo samo zame? prosim, naj mi katera vsaj malo razjasni zadeve, ker me razjeda od nevednosti. ker mi ni nič jasno. ker sem zdrava kot riba v vodi... zakaj? hvala.
|