|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SRČASTA OBLIKA MATERNICE
7.10.2005 18:30:53   
KA79
Živijo

Sem v 20.tednu nosečnosti in ginekolog mi je šele na zadnjem pregledu povedal da imam srčasto obliko maternice. Ali katera kaj ve o tem, oz. ima podobne izkušnje. Mene namreč zelo skrbi, da ne bi bilo kaj narobe z otrokom. In da ne bi slučajno prišlo do splava ali prezgodnjega poroda.
Prosim pomagajte mi.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SRČASTA OBLIKA MATERNICE
7.10.2005 18:47:33   
tinkamiška
Hoj KA79

Meni je bilo že pred nisečnostjo rečeno, da imam malo sedlasto maternico. POtem sem na MONu vprašala dr. Pušenjaka in mi je odgovoril da je to srčasta ali dvoroga maternica in da ni dokazano, da bi se zaradi tega zgodil prezgodnji porod. Je pa še dodal, da se menja G razlikujejo.

Moja G mi zaenkrat ni še rekla nič glede možnosti prezgodnjega poroda. In se trudim čimmanj obremenjevat s tem. Zaenkrat ni bilo še nobenih zapletov in delam vse kar lahko. Noseča sem 27t5duser posted image

Kaj pa pravi tvoja G?

Ti želim vse lepouser posted image

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu KA79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.10.2005 18:56:17   
KA79
Hvala Tinkamiška, mi je kar malo odleglo. Nič, moj ginekolog ne pravi  nič. Sem ga vprašala, če je lahko kaj narobe mi je pa rekel nekaj v tem smislu, kaj pa če mene avto povozi, potem je pa tudi lahko veliko narobe. Kao lahko je lahko ni, zaenkrat pa je vse v redu. Rada bi dobila še drugo mnenje, nekatere so zaradi tega na bolniški, jaz pa hodim v službo. In če bi kaj pomagalo da bi bila doma, bi seveda takoj ostala, samo da bo vse v redu z mojo pikico. Imam pa kar pogoste bolečine v spodnjem delu trebuha, pa tudi trebuh je zelo trd v spodnjem delu. ne vem no, saj vem da ne smem od tega preveč razmišljat samo hočem biti prepričana da bo vse ok.

lp
Katja

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.10.2005 20:56:42   
tinkamiška
Katjauser posted image

Sej vem, da te skrbi, sej jst sem tudi malo bolj pozorna in če me začne bolet trebuh in mi otrdi in krč ne popusti takoj se pač malo vsedem in počivam, kakšnih večjih tegob, kot so značilne za to obdobje pa nimamuser posted image

Ti pa le povprašaj svojo G kako je z bolniško, če se ne boš dobro počutila. Drugače je pa treba gledat pozitivno in verjamem, da bo šlo vse lepo do koncauser posted image

LP,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu KA79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2005 21:29:03   
artista7
o tem sem pisala en teden nazaj na forumu zanositev; želimo si novega člana.Naslov: nekaj informacij o maternični pregradi.tam piše verjetno tudi o tem.
Oprosti, ker ne znam še ustvariti linka sem ti napisala tako in tudi našla boš..

(odgovor članu KA79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2005 21:30:48   
artista7
a - pa še to: ginekologinjo povprašaj natančneje o vsem. To ti je dolžna povedati. V vsem se strinjam tudi z Tinko Miško

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2005 21:43:14   
mehurčica
Moja prijateljica ima tudi srčaste oblike maternico. Trebuh jo je večinoma bolel, ampak je vseeno hodila v službo. Mislim, da ni to nič takega.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2005 10:27:22   
Anonimen
Jst imam srčasto obliko maternico. To je ginekologinja ugotovila na nuhalni svetlini.
Nobenih težav nisem imela, nobenih bolečin, na bolniški sem bila od 5 meseca zaradi drugih vzrokov-delo v šoli z otroci in ponavljajoče viroze. Do zadnjega dneva nosečnosti sem se normalno počutila, hodila na sprehode, skratka...čudovita nosečnost. Rodila sem točno na rok zdravega in krepkega fantka, ki je zdrav in danes 16 mesečni lumpek.

Povprašaj ginekologa kaj več o tem, če te kaj več zanima. Men se ne zdi nobene panike...meni ni nihče nič rekel, da je pa to kaj narobe.

(odgovor članu mehurčica )
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.10.2005 20:35:11   
Maja S.
Jaz imam tudi maternico srčaste obilke in mi je G rekla, da lahko imaš splav v prvih 3mes. oz., da lahko rodiš 3mes. prej. No mam še en izvenmaternični miom, ki stvar malo zakomplicira. Sem na bolniški od takrat, ko sem izvedela, da sem noseča. Sedaj sem v 27tednu in se full dobro počutim. Mojega otročička čutim že od 15tedna. Do petega meseca sem skoraj skozi počivala, a sedaj je moje počutje odlično. Full me je bolel trebuh spodaj in to bolj na desni strani in sem imela rjave izločke drugi in tretji mesec. Sedaj me trebušček vsake toliko zaboli, imam občtek, da mi miruje in nato  kar naeenkrat zraste-v nekaj dneh, takrat malo več počivam. Že kak mesec delam nosečniške vaje-telovadba in skušam narediti vsaj 400m na dan-hoje.

LP in srečno nosečnost
Maja

(odgovor članu KA79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2005 13:10:40   
KA79
Hvala vsem, ki ste mi pomagale z nasveti. Sedaj se že boljše počutim. Vidim, da ni tako hudo kot sem mislila. Malo bolj moram počivati pa bo.

Hvala

Katja

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.10.2005 10:41:18   
Pajaca
Jaz mam tud srčasto maternico, pa ni nobene panike. Prva nosečnost je potekala brez težav, rodila sem na rok. Tale druga je pa tud čisto ok. Na bolniški nisem bila zaradi tega, pač pa zaradi vožnje.... tako da nobenih problemov zarad oblike maternice.

Tile g bi pa lahko včasih kaj zadržal zase, če ne mislijo pol razložit kaj to pomeni..... sem prav jezna na njih, ko nas tkole strašijo.

(odgovor članu KA79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?